Γιάννης Σταθόπουλος: «Τι υλοποιήσαμε και τι σχεδιάζουμε για τα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής».

0
Από αριστερά ο γραμματέας του συλλόγου Κώστας Παπουτσής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος και ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος

Η πρώτη συνοικιακή συνέλευση για τη φετινή χρονιά της δημοτικής αρχής του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Πευκακίων το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2016 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής.Η προσέλευση του κόσμου ήταν απογοητευτική, ωστόσο ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε ότι η διοίκηση του Δήμου θεωρεί υποχρέωσή της να πραγματοποιούνται αντίστοιχες συνελεύσεις των οποίων ο σκοπός είναι ένας «μίνι απολογισμός» έργων της δημοτικής αρχής και η επαφή με τον κόσμο των οποίων οι προτάσεις – παρατηρήσεις βοηθούν στη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος για τον επόμενο χρόνο.

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι οι συνοικιακές συνελεύσεις είχαν σταματήσει να πραγματοποιούνται επί της τριετούς διοίκησης του Βασίλη Ζορμπά κι επανήλθαν με την επάνοδο του Γιάννη Σταθόπουλου στο δημαρχιακό θώκο.

Τη διαδικασία της συζήτησης διηύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμος Βλάχος δίνοντας αρχικά το λόγο στον γραμματέα του συλλόγου κ. Κώστας Παπουτσής.

Ο κ. Παπουτσής τόνισε τα προβλήματα της περιοχής που είχαν συζητηθεί τον προηγούμενο χρόνο σ’ ένα μεγάλο ποσοστό παραμένουν, μερικά από τα οποία αφορούν τις αναπλάσεις παιδικών χαρών, την κατασκευή νέων παιδικών σταθμών, τις διανοίξεις σε κάποιες οδούς και την καθολική ασφαλτόστρωση σε άλλες όπως και την εφαρμογή μίας βολικής για τους κατοίκους κυκλοφοριακής μελέτης.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος από την πλευρά του  αρχικά μίλησε για τα έργα και τις παρεμβάσεις που έγιναν το 2016 ή δρομολόγησε για το 2017 η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της στην περσινή συνέλευση (22/10/15). Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη δημοπράτηση (6 Σεπτεμβρίου 2016) του ενταγμένου σε ΕΣΠΑ έργου αγωγών ομβρίων κόστους 4.385.365,86€ (µε ΦΠΑ) για τις οδούς Θερίσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού, ανήγγειλε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα είναι πολύ πιθανό να έχει δημοπρατηθεί και έργο αντιπλημμυρικής προστασίας προϋπολογισμού 530.000 ευρώ ενώ μίλησε για το «τελικό στάδιο» της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Αγίου Βασιλείου (προϋπολογισμού 1.419.231,75€).
Στη συνέχεια ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε στο έργο διάνοιξης οδών (20 στον αριθμό) με παράλληλη κατασκευή δικτύου ομβρίων τονίζοντας ότι βρίσκεται στη φάση καθορισμού των όρων δημοπράτησης, έκανε λόγο για την ανακατασκευή των παιδικών χαρών της περιοχής που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην προηγούμενη εργολαβία, υπενθύμισε την υλοποίηση που έγινε σε ότι αφορά επισκευές οδοστρωμμάτων σε 13 σημεία στα Πευκάκια και ανήγγειλε τη δημοπράτηση από το Υπουργείο Μεταφορών και δικτύων μίας δεύτερης πεζογέφυρας στο ύψος της οδού Ευαγγελιστρίας.
Ο Δήμαρχος κατέληξε μιλώντας για την ανέγερση του 14ου νηπιαγωγείου από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (πρώην ΟΣΚ), για τη χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την ανακατασκευή του γηπέδου 5χ5 του 9ου Δημοτικού Σχολείου με σχετική εργολαβία το 2017 ενώ δεσμεύθηκε ότι στο
στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 του Δήμου θα ενταχθούν:
ü Η κατασκευή της πλατείας Ηλιάκη, σε συνενόηση με την εκκλησία
ü Η κατασκευή Παιδικής Χαράς στην οδό Ησιόδου, η οποία αναβλήθηκε φέτος γιατί έπρεπε να προηγηθεί τροποποίηση των ρυμοτομικών γραμμών.
ü Η κατασκευή Παιδικής Χαράς στην οδό Αισώπου.

Παρά την ολιγάριθμη παρουσία των πολιτών, οι περισσότεροι παρόντες έθεσαν αρκετά προβλήματα μερικά από τα οποία συμπίπτουν με τις αναγγελίες του Δημάρχου ενώ άλλες κάνουν λόγο για βελτίωση των υποδομών του 9ου Δημοτικού σχολείου, για καλύτερη διανομή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, πιο συχνή αστυνόμευση, τη δημιουργία ενός κέντρου νεολαίας και την ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στα 23 ανεκμετάλλευτα στρέμματα της περιοχής που εδώ και χρόνια προσελκύει μόνο δεσποζόμενους σκύλους…

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν και ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς από την παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανδρέας Γκιζιώτης.