Γιάννης Σταθόπουλος: «Όπως όλα δείχνουν το ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής θα «φύγει»!

0
ika

ikaΠρο λίγων ημερών ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη για την Αγ. Παρασκευή» κ. Γιάννης Σταθόπουλος ανακοίνωσε την πιθανότητα μεταφοράς του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) Αγ. Παρασκευής στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, μετά την πίεση του Γιάννη Σταθόπουλου αλλά και του επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» Βασίλη Γιαννακόπουλου συγκάλεσε έκτατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/09/2013.  

Στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς παρότι καθησύχασε τους συμβούλους λέγοντας ότι μίλησε με τον κ. Δημήτρη Κοντό, διοικητή του ΕΟΠΥΥ, που τον ενημέρωσε ότι προς το παρόν τίποτα δεν έχει αποφασισθεί περί μεταφοράς του πρώην ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής, ο Γιάννης Σταθόπουλος δήλωσε ότι  «η εικόνα του ΙΚΑ δείχνει ότι είναι σχεδιασμένο να κλείσει» και επεσήμανε την εγκαταλελειμμένη εικόνα που έχει τον τελευταίο καιρό το ιατρικό κέντρο περίθαλψης της πόλης μας.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε στις ελλείψεις βασικών υλικών που αντιμετωπίζει το πρώην ΙΚΑ, χαρακτήρισε το μικροβιολογικό τμήμα ως «έρημο», κατήγγειλε ότι η βλάβη του ασανσέρ που βρίσκεται εντός του κτηρίου και σχετίζεται με το ασθενοφόρο δεν έχει διορθωθεί αρκετούς μήνες τώρα και υπενθύμισε στους Δημοτικούς Συμβούλους ότι η κυβέρνηση στην αρχή  για το θέμα της μεταφοράς της εφορίας Αγ. Παρασκευής ήταν το ίδιο καθησυχαστική , το αποτέλεσμα της οποίας βιώνουν όλοι οι Αγιοπαρασκευιώτες σήμερα καθώς επισκέπτονται πλέον την αντίστοιχη του Χολαργού, μετά την μεταφορά της στον όμορο Δήμο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και συμπλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν ξέρω αν και πότε θα με δεχθεί» με τον κ. Σταθόπουλο να κάνει λόγο για ολιγωρία του δημάρχου αφού θα έπρεπε ήδη να τον είχε συναντήσει.

Στη συζήτηση, εκτός των Δημοτικών Συμβούλων, συμμετείχαν η υφισταμένη του ΕΟΠΥΥ Κική Θεοδωροπούλου, ο χειρούργος ουρολόγος Παναγιώτης Γαβράς και ο παλιός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και επί σειρά ετών σύμβουλος του Δήμου και γιατρός κ. Γιάννης Αργυρός, τους οποίους είχε καλέσει ο δήμαρχος για να ενημερώσουν καλύτερα το Σώμα για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Ο κ. Γαβράς υπογράμμισε τον κίνδυνο που διατρέχει ο ΕΟΠΥΥ συνολικά να μετατραπεί από πάροχος υπηρεσιών υγείας σε αγοραστή. Ο κ. Γαβράς εξήγησε ότι σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί ο ΕΟΠΥΥ δεν θα έχει ανάγκη σταθερές κτηριακές δομές με αποτέλεσμα να συγχωνευτούν πολλές υπηρεσίες σε λίγους Δήμους, όπως ο ΕΟΠΥΥ της Αγ. Παρασκευής στα Βριλήσσια.

«Θέλουμε τη συμπαράταξη και τη συμπαράστασή σας» τόνισε  ο κ. Γαβράς και τόνισε προς τους συμβούλους να αφήσουν τα «πολιτικά» και να εξετάσουν «τι» τους ενώνει όλους, ως πολίτες.

Στη συνέχεια η κ. Κική Θεοδωροπούλου δήλωσε την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της οποίας οι σύμβουλοι μετρούν μόνο το κόστος και όχι την ανάγκη των ασφαλισμένων, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ μετατραπεί σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας μεγάλο μέρος του προσωπικού θα είναι περιττό να απασχολούνται.

Παράλληλα η κ. Θεοδωροπούλου πρότεινε συνολική και μεθοδευμένη κίνηση όλων των όμορων Δήμων (Αγ. Παρασκευή – Χολαργό – Γέρακα) για να αποτραπεί η μεταφορά και τόνισε ότι όπως στην περίπτωση του «Σισμανόγλειου» νοσοκομείου και όχι μόνο «οτιδήποτε μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή».

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Αργυρός θεώρησε σωστή κίνηση του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκληθεί και στη συνέχεια δήλωσε ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά… Ο κ. Αργυρός τόνισε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν πρέπει να φύγει διότι παρέχει πολλές υπηρεσίες δωρεάν και θα ήταν λάθος οποιαδήποτε κίνηση ιδιωτικοποίησής του και υποστήριξε ότι όπως και στην ιατρική έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση «καλύτερα να προλαβαίνεις κάτι παρά να προσπαθείς μετά να το θεραπεύσεις».

Μετά το τέλος των τριών ομιλητών το λόγο πήρε ο δήμαρχος ο οποίος δήλωσε καθαρά αντίθετος στη μεταφορά του ΕΟΠΥΥ με τον κ. Γιαννακόπουλο να ακολουθεί και να προτείνει στον κ. Ζορμπά να μην επισκεφτεί μόνος τον Υπουργό Υγείας αλλά με μία διαπαραταξιακή συνοδεία.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Ανδρέας Γκιζιώτης χαρακτήρισε το όλο θέμα πολιτικό και αναφέρθηκε σε ειλημμένες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχετίζονται με την Υγεία και που υλοποιούνται σε κάθε χώρα με διαφορετικές ταχύτητες. «Τι φταίει η μάνα που δεν βρίσκει δουλειά, δεν είναι ασφαλισμένη και θέλει να εμβολιαστεί το παιδί της..; είναι τεμπέλα και δεν βρίσκει..;» είπε ο κ. Γκιζιώτης και δήλωσε ότι οι συνεχείς και ραγδαίες αλλαγές στην Υγεία εφαρμόζονται βάσει σχεδίου.

Ο Γιάννης Σταθόπουλος πρότεινε στο δήμαρχο να υπάρξει συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ με το Δήμο μπροστάρη καλώντας όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν και να αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο κ. Ζορμπάς δέχθηκε την πρόταση του κ. Σταθόπουλου και με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το αντίστοιχο γραφείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής καλεί όλους τους ασφαλισμένους την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 11μ.μ. έξω από τον ΕΟΠΥΥ (Μεσογείων 454) με σκοπό τη διασφάλιση της λειτουργίας του και τη διεκδίκηση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του.   

     

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση