Για “Μαϊμού” πυροπροστασία καταγγέλλει τον Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή ο Ανδρέας Γκιζιώτης.

0
όχι στις κατασχέσεις

Με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή συσπείρωση» την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της Ανδρέας Γκιζιώτης, καταγγέλλεται ότι:
« Την Κυριακή το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά στο δασάκι του λόφου Τσακού, πλάι στο Λύκειο στα σύνορα Χολαργού – Αγίας Παρασκευής. Η εικόνα από κοντά μαρτυρά εμπρησμό σε κάποιο παρατημένο στρώμα (φώτο 1)

φωτο 1
φωτο 2

με προφανή κίνδυνο να επεκταθεί. Η όλη εικόνα του σημείου δείχνει εγκατάλειψη (φώτο 2). Να σημειώσω πως στη καθιερωμένη βόλτα μου στον Υμηττό ΔΕΝ υπήρχαν υπάλληλοι της πυροπροστασίας, εκτός από έναν στο λόφο Τσακού, ούτε το μικρό πυροσβεστικό όχημα. Στο σημείο επέμβηκε η Πυροσβεστική και όχημα από την ΔΑΠΑΧΟ.
Το τραγικότερο όμως είναι η απαράδεκτη χωματερή που επί χρόνια λειτουργεί πλάι στο σημείο εμπρησμού ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, λίγα μέτρα μακριά από τα σπίτια μας, εστία μόλυνσης και άμεσου κινδύνου πυρκαγιάς (φώτο 3).

φωτο 3

Δύο φορές έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια…
Το θέμα το έθεσα (για πολλοστή φορά) στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27. 06. 2017 και στην ομόφωνη απόφαση 202| 2017 ανάμεσα στα άλλα αναφέρει :  ‘’Η Διοίκηση του Δήμου να προβεί σε κάθε νομική ενέργεια, ώστε να σταματήσει η εναπόθεση από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, αδρανών υλικών, κλαδεμάτων, μπαζών κλπ σε χώρο του πρώην λατομείου Τσακού και να αποκατασταθεί ο χώρος.’’
Αναρωτιέμαι τι σημαίνει η αναφορά του κώδικα πως οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ.
Επί πλέον να ενημερώσω πως και οι άλλες δύο προτάσεις μου, που ψηφίστηκαν ομόφωνα δεν εφαρμόζονται επίσης.
Να κλείνει συνεχώς η είσοδος στο πάρκο Γραβιάς (ο Δήμαρχος προτιμά μάλλον την εύνοια του ιδιοκτήτη καφέ που λειτουργεί στο χώρο).
Να δρομολογηθεί εξώδικη διαδικασία προς την Δ|ση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και από την άποψη της πυρασφάλειας στο χώρο που του έχει παραχωρηθεί στον Υμηττό. (Χώρο που η Δημοτική Αρχή ‘’ξέχασε’’ πως τον διεκδικεί η πόλη)…
Μήπως η Διοίκηση του Δήμου εκτός του ότι οφείλει να εκτελεί τις υποχρεώσεις της, πρέπει και να σοβαρευτεί;».