Γιορτή «Γειτονιάς 2017» στον Τσακό Αγίας Παρασκευής

0

Ο σύλλογος κατοίκων Τσακού όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, πραγματοποίησε την καθιερωμένη καλοκαιρινή «γιορτή της γειτονιάς» το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 στην αυλή του τρίτου Δημοτικού σχολείου την οποία συνέδραμαν ο Δήμος και ο ΠΑΟΔΑΠ.
Παρότι οι καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα ο καύσωνας,ήταν ανυπόφορος,οι γείτονες και οι φίλοι του συλλόγου,γέμισαν και εφέτος το προαύλιο,ήταν όλοι εκεί,πάνω από 400 άτομα .
Η γιορτή ξεκίνησε με τον πρόεδρο Βασίλη Σαββίδη ν’ απευθύνει τον καθιερωμένο εναρκτήριο χαιρετισμό και στη συνέχεια το πρόγραμμα κύλισε, με το τμήμα ΛΑΤΙΝ του συλλόγου που παρουσίασε το έργο της περασμένης χρονιάς και με «αφιέρωμα στον κινηματογράφο» μέσα από την προβολή των βίντεο των ταινιών που είχαν επιλεγεί στην γιγαντοοθόνη.
Στη συνέχεια τα παιδιά του ΛΑΤΙΝ και του τμήματος των παραδοσιακών χορών έκλεψαν τις εντυπώσεις.
Το φετινό αφιέρωμα του Τμήματος παραδοσιακών χορών, ήταν στα τραγούδια και τους χορούς του Πόντου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής με ποντιακή λύρα και προβολή βίντεο αφιερωμένο στον Πόντο.
Το μουσικό παραδοσιακό και λαϊκό πρόγραμμα κάλυψε το συγκρότημα «Μεσόγειος» και ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος , ενώ ο χορός και το γλέντι συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ.
Στη γιορτή παραβρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Σταθόπουλος, μέλη της διοίκησης και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, μέλη συλλόγων, φορέων και σωματείων και πλήθος κόσμου.