Γιώργος Καββαθάς: «Το ιδιωτικό χρέος ξεπέρασε το κρατικό!».

0

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησε η ΕΝΕΒΑΠ τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής μεταξύ άλλων εξέφρασε την ανησυχία του για τους δείκτες της αγοράς καθώς το ιδιωτικό χρέος ξεπέρασε το κρατικό.Ο κ. Καββαθάς στην τοποθέτησή του ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι τρεις παράγοντες σήμερα αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη των μικρο – μεσαίων επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα η υπερφορολόγηση, η υπερχρέωση και η έλλειψη τραπεζικού – πιστωτικού συστήματος συντελούν στην παρακμή των τοπικών αγορών.
Ο κ. Καββαθάς δήλωσε ότι λόγω της ακραίας φορολογίας που έχει επιβληθεί την τελευταία οκταετία έχουν χαθεί 800.000 θέσεις εργασίας από τον χώρο των μικρο – μεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν πάνω από το 70% του συνόλου των εργαζομένων της χώρας.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ δήλωσε ανήσυχος σε ότι αφορά την υπερχρέωση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων δηλώνοντας ότι για πρώτη φορά το ιδιωτικό χρέος ξεπέρασε το κρατικό και κάλεσε δημόσια τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών να υιοθετήσουν μία ευέλικτη πολιτική δίνοντας λύση και ανακούφιση στους πολίτες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα καθώς ήταν αυτοί που τις στήριξαν τα χρόνια της κρίσης.