ΓΣΑΠ – Ολυμπιακός έπαιξαν για το «Τρίποντο ζωής».

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, στο Γήπεδο Κοντοπεύκου, ο φιλικός αγώνας μεταξύ της ομάδας Γυναικών του ΓΣΑΠ και της πρωταθλήτριας στην καλαθοσφαίριση Γυναικών ομάδας του Ολυμπιακού.

Η εκδήλωση για την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυσή του ΓΣΑΠ, ήταν αφιερωμένη στην πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Την ίδια μέρα, κινητή μονάδα μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας διενήργησε 50 δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες της πόλης.
triponto_zois_2016_02Την έναρξη της όμορφης αυτής εκδήλωσης κήρυξε ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος με σύντομο χαιρετισμό του και στη συνέχεια, για τη συνολική προσφορά της στην καλαθοσφαίριση γυναικών, τιμήθηκε η παλαίμαχη αθλήτρια του Συλλόγου και προπονήτρια του Ολυμπιακού Ελένη Καπογιάννη. Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε, επίσης, στην ομάδα του Ολυμπιακού, την οποία παρέλαβε η Γενική Αρχηγός του Χριστίνα Τσιλιγκίρη.
Ακολούθησε ο φιλικός αγώνας, με την ομάδα μας σε πολύ καλή αγωνιστική διάθεση απέναντι στην εντυπωσιακή πρωταθλήτρια ομάδα του Ολυμπιακού. Παίζοντας ένα όμορφο μπάσκετ, με τελικό σκορ 38-59, οι δύο ομάδες ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους. Μετά το τέλος του αγώνα απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια στις αθλήτριες και στους προπονητές των ομάδων, καθώς και στις διαιτήτριες και κριτές του αγώνα.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΓΣΑΠ Γιώργος Καράμπελας, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην 40χρονη ιστορία του Συλλόγου, ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες του Συλλόγου, τους αφανείς εργάτες του ερασιτεχνικού αθλητισμού, όπως τους χαρακτήρισε, τονίζοντας ότι η εκάστοτε Διοίκηση οφείλει, αξιοποιώντας το παρελθόν, να στηρίξει το παρόν και να χαράξει το μέλλον, ως παράγοντας της κοινωνίας, εκπέμποντας το μήνυμα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ = ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Τέλος, κάλεσε όλους να γιορτάσουν τα 40 χρόνια δράσης του Συλλόγου, τα 40 χρόνια της «Αγίας», της ομάδας της καρδιάς μας.
Ακολούθησε, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο και τον Δήμο Αγίας Παρασκευής για την πολύ σημαντική τους πρωτοβουλία, τόνισε την σημασία και αναγκαιότητα του αθλητισμού στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.
Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα ακολούθησαν οι απονομές αναμνηστικών πλακετών σε ιστορικούς Προέδρους και παράγοντες του ΓΣΑΠ. Ο πρώτος Πρόεδρος (1976-82) Γιώργος Αργυρόπουλος, ο σύζυγός της εκλιπούσας Προέδρου Ζέτας Λαούδη (1982-89) Βαγγέλης Λαούδης, ο Νίκος Λαμπρόπουλος (Πρόεδρος 1989-91), ο Γιώργος Καλκόπουλος (Πρόεδρος 1991-93), ο Θεμιστοκλής Παπασταθόπουλος (Γεν. Γραμματέας επί δεκαετία) και ο Τάκης Σαραντόπουλος (Έφορος γυναικών 1982-89) παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στον ΓΣΑΠ. Τιμητική πλακέτα απενεμήθη και στον πρώην Δήμαρχο Λεονάρδο Χατζηανδρέου για τη μεγάλη συνεισφορά του στις προσπάθειες του Συλλόγου.
Η όμορφη αυτή γιορτή του μπάσκετ έκλεισε με αγώνα μεταξύ των Παγκορασίδων του ΓΣΑΠ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ