Γυναίκα τραυματίας εξαιτίας των έργων στην Αγίου Ιωάννου – ευθύνες για εργολάβο και δήμαρχο!

0
atixima 04

 

atixima 04Το μεσημέρι της Τρίτης 17/09/2013 και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 16:00 μ.μ. κάτοικοι και καταστηματάρχες μάς κατήγγειλαν ένα ατύχημα που είχε μία συμπολίτισσά μας ακριβώς έξω από το φούρνο «Απολλώνιο». 
Σπεύσαμε στο σημείο και είδαμε μια μικρή ομάδα ανθρώπων να περιβάλλουν την κατάκοιτη γυναίκα η οποία είχε τραυματιστεί στα πόδια, στα χέρια και στη μέση της αφού ήταν πεσμένη πάνω στις ξύλινες τάβλες που είχε τοποθετήσει ο εργολάβος.Συγκεκριμένα η άτυχη γυναίκα στην προσπάθειά της να πάρει ψωμί από το φούρνο περπατώντας πάνω στις ξύλινες τάβλες που είχε τοποθετήσει ο εργολάβος για τις εργασίες που εκτελεί στο συγκεκριμένο σημείο, μία από αυτές που πάτησε υποχώρησε και η γυναίκα παραλίγο να πέσει στο βαθύ κενό που σκέπαζαν. 

Ευτυχώς για την ίδια δεν υποχώρησαν και οι υπόλοιπες τάβλες και με τη βοήθεια του συζύγου της γλίτωσε τα χειρότερα, δηλαδή να βρεθεί εντός του λαγουμιού. Αμέσως ο ιδιοκτήτης και οι υπάλληλοι του φούρνου όπως και κάτοικοι τη βοήθησαν προσφέροντάς της τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία με σκοπό η τελευταία να καταγράψει το γεγονός. 

Στο σημείο αυτό βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ κ. Μάκης Χάρχαρος που μαζί με τους κατοίκους παρατήρησαν ότι η συγκεκριμένη δοκός που πάτησε η γυναίκα και υποχώρησε δεν είχε καρφωθεί!!
Η κατάκοιτη γυναίκα εμφανώς ταραγμένη από το σοκ ότι η γη άνοιξε κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια της αλλά και από τα πολλαπλά χτυπήματα που είχε στο σώμα της περίμενε μισή ώρα την Αστυνομία να έρθει και να καταγγείλει συμβάν, γεγονός όμως που δεν πρόλαβε να κάνει επί τόπου διότι το περιπολικό άργησε τόσο που οι οδηγοί του ασθενοφόρου (που είχαν φτάσει στο σημείο σε 20 λεπτά) δεν μπορούσαν άλλο να καθυστερήσουν την εισαγωγή της στο ΚΑΤ.
Ένα τέτοιο τραγικό γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας που παίρνει ο εργολάβος και που υποτίθεται ότι ελέγχει ο Δήμος!
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε συζητηθεί ο τρόπος εκτέλεσης της «ανάπλασης» της Αγίου Ιωάννου με το δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά τότε να δηλώνει υπερήφανος για την ομαλότητα του έργου και το πόσο «προσεκτικά» και «σωστά» προχώραγε ο εργολάβος την εκτέλεσή του.
Όπως θα παρατηρήσετε και από το φωτορεπορτάζ που πραγματοποιήθηκε, στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει απολύτως ΚΑΜΙΑ ασφάλεια, βάσει του Νόμου, εκτός βέβαια αν ο δήμαρχος ισχυριστεί ότι η άτυχη γυναίκα που τραυματίστηκε είναι «δάκτυλος» της αντιπολίτευσης ή του Μάκη Χάρχαρου με σκοπό να σταματήσει το έργο…

φωτογραφίες: “Ο Σχολιαστής της Αγίας Παρασκευής”

 

Η ξύλινη τάβλα εκτός θέσης με την γυναίκα πεσμένη

atixima 01

atixima 02

 

Ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ Μάκης Χάρχαρος με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος “Απολλώνιο” Βαγγέλη Παλαιολόγο περιμενουν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία 

atixima 03

Οι νοσοκόμοι κατά την ώρα του καθήκοντός τους

atixima 05

Η γυναίκα φανερά τραυματισμένη δεν μπορούσε να σηκωθεί με αποτέλεσμα οι νοσοκόμοι του ΕΚΑΒ να τη σηκώσουν

atixima 06

Η ξύλινη τάβλα αφότου έχει μεταφερθεί η τραυματισμένη γυναίκα και το κενό που κάλυπτε η ξύλινη “κατασκευή” του εργολάβου

atixima 07

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση