Δήλωση μη συμμετοχής στις εκλογές του Μιχάλη Γαβρά

0
Μιχάλης Γαβράς
Μιχάλης Γαβράς

— Ούτε θεωρώ πως το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο μοναδικός χώρος στον οποίο δικαιώνεται ή εξαντλείται η προσφορά του στην πόλη και την τοπική κοινωνία.

Η μη συμμετοχή μου στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με την ταυτόχρονη αναγνώριση της χρησιμότητάς μου, μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία για τον επόμενο δήμαρχο να ανοίξει τους δημοτικούς θεσμούς στην κοινωνία των πολιτών, καλώντας ενεργούς και καταξιωμένους δημότες να συμμετέχουν στην διοίκηση της πόλης και του Δήμου.
Στο στόχαστρο της κριτικής μου, εδώ και χρόνια, βρίσκεται το πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο ως αιτία και αποτέλεσμα ταυτόχρονα, χαρακτηρίζεται από
— την απόλυτη εξουσία του Δημάρχου (δημαρχοκεντρικό σύστημα),
— την ανυπαρξία δημοτικών παρατάξεων ως θεσμών και
— την απουσία «κρίσιμης μάζας» ενεργών πολιτών σ’ όλες τις παρατάξεις.

Είναι γνωστές σε όλους τους δημότες οι προσπάθειές μου να ανασυνταχθεί ο δημοτικός παραταξιακός χώρος μέσα από τον οποίο συμμετείχα στα κοινά, σε Παράταξη με ιδεολογικές και πολιτικές αρχές, με όργανα και διαδικασίες στελέχωσης και επιλογής επικεφαλής. (http://gavrasmichael.blogspot.gr/2011/12/7122011.html)
Η υπονόμευση και ακύρωση αυτών των προσπαθειών από τους επίμονους θιασώτες του δημαρχοκεντρικού μοντέλου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους μοναδικό, διαχρονικό και αναντικατάστατο ιδιοκτήτη της παράταξης, είχε προδιαγράψει και την δική μου απόφαση. (http://gavrasmichael.blogspot.gr/2014/01/blog-post_27.html)
Εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία, να ευχαριστήσω τους δημότες της πόλης, που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια με την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των Δημοτικών Ιατρείων, της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου ΑμεΑ, ακόμα και μόνο με τον καλό τους λόγο. Η σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ μας, αποτελεί για μένα το σημαντικότερο κέρδος από την συμμετοχή μου στα κοινά.
Η απόφασή μου να μην συμμετέχω στις επόμενες δημοτικές εκλογές, είμαι βέβαιος πως διαφυλάσσει αυτή τη σχέση από την φθορά.

Η ζωή συνεχίζεται.

Μιχάλης Γαβράς
Δημοτικός Σύμβουλος
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διευθυντής ΕΣΥ στην Ορθοπαιδική Κλινική,
Νοσοκομείο “Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση