Δήμαρχος και ΕΝΕΒΑΠ σε συνάντηση για τα προβλήματα των εμπόρων στην Αγία Παρασκευή

0
enevap b

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου από τη συζήτηση  διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και συμφωνήθηκαν άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειες όπως:
1.    Η γνωστοποίηση των μειώσεων για το έτος 2015 που έγιναν στα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού 15% για τα μικρά καταστήματα (<60τμ) και 6% για όλα τα υπόλοιπα (όπως και στις οικίες) καθώς και 30% στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων.  Θα εξεταστεί παράλληλα η δυνατότητα απαλλαγής για συγκεκριμένο διάστημα στις νέες επιχειρήσεις.
2. Η συνεργασία για ενημέρωση των επαγγελματιών για το νέο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου όπως και το μοίρασμα φυλλαδίων για τις υποχρεώσεις τους.
3. Η συνέχιση και ενίσχυση κοινών δράσεων για  προβολή και στήριξη της τοπικής αγοράς (εκδηλώσεις ενημέρωσης, υπαίθριες συναυλίες, φυλλάδια, διαδραστικοί χάρτες σε σημεία ενδιαφέροντος κλπ).
4. Ενημέρωση των νέων επιχειρηματιών κατά το πρότυπο του Γραφείου Ενημέρωσης Ανέργων του Δήμου.
5. Η συνεννόηση για την ελεγχόμενη στάθμευση, όπου έχει ήδη ολοκληρωθεί το 1ο στάδιο των μελετών για την οδό Αγίου Ιωάννου και τις καθέτους, την οδό Σουλίου και την οδό Δερβενακίων κοντά στο εμπορικό κέντρο «Ηλιοτρόπιο».
6. Η εκπόνηση μελέτης από το Δήμο για το φωτισμό των δρόμων και των κοινόχρηστων  χώρων.
7. Η συντόμευση των έργων της βιοκλιματικής ανάπλασης Κοντόπευκου και η έγκαιρη ειδοποίηση των επαγγελματιών για τις ασφαλτοστρώσεις.
8. Η παρέμβαση του Δήμου στο Αστ. Τμήμα Αγίας Παρασκευής για την βελτίωση της αστυνόμευσης στους εμπορικούς δρόμους όπου παρατηρούνται κρούσματα μικροκλοπών και
9. Η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα διάθεσης χώρων του Δήμου για τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης όπως και για τις συνεδριάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση