Δήμος Αγίας Παρασκευής: Πολύπλευρη δράση για τα αδέσποτα ζώα.

0

Παγκόσμια ημέρα των ζώων η 4η Οκτωβρίου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται από φωτογραφίες και βίντεο με κάθε είδος οικόσιτων και όχι μόνο ζώων. Όμως η έμπρακτη φροντίδα του ανθρώπου προς αυτά πρέπει να είναι καθημερινή και σε ότι αφορά το επίπεδο των Δήμων να είναι και οργανωμένη. Έτσι, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, η διοίκηση του Δήμου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι από τους πρώτους που προχώρησε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιο στις 26-03-2015, στη σύσταση και λειτουργία Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το Ν. 4039/2012, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4235/2014, η οποία αναπτύσσει καθημερινά πολύπλευρη και σημαντική δράση για τα αδέσποτα ζώα. Συγκεκριμένα:
ü Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων πραγματοποιεί στειρώσεις, περιποίηση τραυμάτων, χειρουργική αντιμετώπιση καταγμάτων κ.α.
ü Παρέχει με έξοδα του Δήμου και σε συνεργασία με το Σύλλογο Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής ιατροφαρκευτική περίθαλψη και σίτιση σε αδέσποτα ζώα εντός των ορίων του Δήμου.
ü Αναλαμβάνει την καταγραφή τους, τη σήμανση τους με microchip και τον εμβολιασμό τους σε συνεργασία με το Σύλλογο Ζωοφίλων και τους Κτηνιάτρους.
ü Μεριμνά για τη φιλοξενία, με έξοδα του Δήμου, των ζώων που χρειάζονται θεραπεία, όπως αυτά που νοσούν από το Καλαζάρ.
ü Σε συνεργασία με το Σύλλογο Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής προωθεί τα αδέσποτα για υιοθεσία.
Ταυτόχρονα ο Δήμος έχει απευθύνει αίτημα στη Διεύθυνση Διαχείριση Δημόσιου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ) για παραχώρηση οχήματος το οποίο θα διαθέσει, για τις αναγκαίες μεταφορές των αδέσποτων ζώων.
Επίσης ο Δήμος προχωρά, στα πλαίσιο της συνεργασίας με το Σύλλογο Ζωοφίλων για την καθαριότητα των πεζοδρομίων από τα περιττώματα των σκύλων, στην έκδοση σχετικών αυτοκόλλητων.