«Δίχασε» ο εορτασμός για την «Κυριακή της Ορθοδοξίας»

0
dim simvoulio 2015 flevaris

 

Εισηγητής του θέματος ήταν ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος είπε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση περιλάμβανε σχετική ομιλία του Oμότιμου Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Φαράντου στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου με ψαλμούς από τον κ. Γιώργο Χατζηχρόνογλου, υμνωδό πρωτοψάλτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με τη συμμετοχή της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών, ενώ στη συνέχεια η Δημοτική αρχή και ο δήμαρχος θα παρέθεταν γεύμα προς τους ιερωμένους των ναών της πόλης και λοιπούς προσκεκλημένους.

Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς κατέκρινε την επαναφορά του «γεύματος» που η Δημοτική αρχή συνήθιζε να παραθέτει προς τους ιερωμένους την συγκεκριμένη εορτή, υπενθυμίζοντας ότι η διοίκησή του είχε προβεί στην κατάργηση της.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέας Γκιζιώτης σχολίασε την πρόταση αυτή δηλώνοντας ότι : «Να μας καλέσει η εκκλησία»! (εννοώντας προφανώς να πληρώσει η εκκλησία το γεύμα).
O επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Φυσάει Κόντρα», Σπύρος Αλεξίου, υπενθύμισε ότι ένας από τους «πολιτικούς χώρους» που στήριξαν την παράταξη του κ. Σταθόπουλου έχει θέσει ζήτημα διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας συμπληρώνοντας ότι αν η εκκλησία επιθυμεί γιορτές μπορεί να τις πραγματοποιεί μόνη της.
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ Διονύσης Λέκκας και νυν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Βασίλη Ζορμπά, στάθηκε περισσότερο στο γεύμα που θα ακολουθήσει της ομιλίας κι ανέφερε ότι αυτό θα έπρεπε κατά τη γνώμη του να γίνει για τους δεινοπαθούντες κι όχι για τους δέσποτες και τους αιρετούς.

Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος απαντώντας είπε ότι ο χωρισμός κράτους εκκλησίας θα επέλθει από την κεντρική πολιτική σκηνή… υπενθύμισε ότι έχει ορκιστεί με πολιτικό όρκο… υπεραμύνθηκε της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί… και κατέληξε λέγοντας ότι το γεύμα θα σταθεί εφαλτήριο για συζητήσεις μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων.

Τελικά η πραγματοποίηση της εκδήλωσης εγκρίθηκε με σχετική πλειοψηφία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση