Δημήτρης Αλεφαντής: “Γιατί δεν δέχθηκα την θέση που μου ανέθεσε ο δήμαρχος”

0
alefantis

 

 

“Προς: Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλειο Ζορμπά
Αγία Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, Αγαπητέ Βασίλη.

Όπως γνωρίζεις, με την ανάληψη της Δημαρχίας από την παράταξη μας, μου ζήτησες να αναλάβω τα καθήκοντα Αντιδημάρχου με τομέα ευθύνης τη Διοίκηση του Δήμου.
Στο κάλεσμα σου ανταποκρίθηκα θετικά, με το βάρος της ευθύνης και της τιμής που φέρει ο θεσμός αυτός, θεωρώ ότι συνέβαλα, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, στην ομαλή μετάβαση στις νέες αρμοδιότητες του Δήμου, όπως προκύπτουν από τις επιταγές του σχεδίου Καλλικράτη, καθώς και εργάστηκα με πάθος και παρρησία.

Η προσφορά μου αναγνωρίστηκε από συναδέλφους αλλά και από εσένα προσωπικά. Επί τη βάσει της αρχής εναλλαγής προσώπων σε επιτελικές θέσεις υπέβαλλα την παραίτηση μου όταν μου ζητήθηκε. Αποτελεί ακράδαντη πεποίθηση μου άλλωστε ότι η προσπάθεια να υπηρετήσουμε την πόλη μας με όλες μας τις δυνάμεις, τις γνώσεις και την εμπειρία, δίνοντας άμεσες λύσεις στα προβλήματα των πολιτών δεν συνδέεται και δεν πρέπει να συνδέεται με την καρεκλοθηρία.

Ταυτόχρονα βέβαια είμαι θιασώτης της άποψης αξιοποίησης στελεχών με γνώσεις και διάθεση για δουλειά και όχι μιας απαξιωτικής εξίσωσης όλων στο όνομα μιας κατ’επίφαση δημοκρατικότηκας. Πάνω απ” όλα βέβαια υποστηρίζω σθεναρά ότι το όλον είναι προτιμότερο από το μέρος, ότι οι συλλογικές αποφάσεις είναι καλύτερες από την ενός ανδρός αρχή! Με την παρούσα επιστολή μου υπόβαλλω για λόγους αρχής την παραίτηση μου από την θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα καθαριότητας και μηχανολογικού εξοπλισμού, θεωρώ τον ορισμό αυτό προσχηματικό και δεν μπορώ να τον κάνω αποδεκτό.
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι από την προεκλογική περίοδο και παρά τις διαφορετικές αφετηρίες όταν δώσαμε τα χέρια στάθηκα δίπλα σου και βοήθησα τα μέγιστα για την εκλογή της Παράταξης.

Είμαι άνθρωπος που τηρώ τις αρχές και τις δεσμεύσεις μου. Θεωρώ ότι ο ρόλος σου ως Δημάρχου και ο ρόλος μου ως δημοτικού συμβούλου και μάλιστα πρώτου σε σταυρούς προτίμησης δεν είναι να εμπλεκόμαστε σε «κυνήγι φαντασμάτων» αλλά να επιτελούμε το έργο μας με αυταπάρνηση και εργατικότητα. Δέξου το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής ως άλλη μια έκφραση της αγωνίας μου για το μέλλον της πόλης μας πάνω απ’όλα αλλά και της παράταξης μας ειδικότερα.

Μετά τιμής Δημήτρης Αλεφαντής”

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση