Δημήτρης Αλεφαντής: «Τριτοκοσμικές οι συνθήκες στο κοιμητήριο!»

0
alefantis

 

Αφορμή για αυτή την τοποθέτηση του κ. Αλεφαντή υπήρξε το θέμα συζήτησης περί αναπροσαρμογής των τελών του κοιμητηρίου και η λιτή τοποθέτηση του κ. Ανδρέα Γκιζιώτη για το πώς θα έπρεπε να είναι το κοιμητήριο σήμερα.

Ο πρώην αντιδήμαρχος ήταν λάβρος για το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας ότι καμία Δημοτική Αρχή μέχρι και σήμερα δεν έχει φροντίσει το κοιμητήριο με αποτέλεσμα από το 1945 που το απέκτησε η πόλη, αυτό να είναι ίδιο.

Ο κ. Αλεφαντής χαρακτήρισε τριτοκοσμικές τις συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο χώρο και δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει δημοτική επιχείρηση για καφέ και για κατασκευή τάφων, όπως γίνεται σε άλλους Δήμους, ότι είναι ανεπίτρεπτο οι πενθούντες να είναι έρμαια της εκμετάλλευσης «Διαφόρων», ότι «Κάποιοι» που έφτιαξαν τα σπίτια τους μετά την κατασκευή του κοιμητηρίου απαιτούν το τελευταίο να απομακρυνθεί από την περιοχή και πρόσθεσε ότι: «Δεν μπορεί να μην υπάρχει μία εκκλησία στο χώρο αυτό και οι νεκροί να κάνουν βόλτα στις οδούς Αγίου Ιωάννου και Πελοποννήσου».

nekrotafeioΕπιπλέον ο κ. Αλεφαντής δήλωσε ότι δεν θέλει να μπει ακόμα σε θέματα «Εφορίας», «Καντηλούδων» κ.τ.λ. και προκάλεσε τους παρευρισκόμενους Δημοτικούς Συμβούλους να τοποθετηθούν ή να υπάρξει συνεδρίαση ώστε να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα.

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος στάθηκε για λίγο στην πτυχή του θέματος που έθεσε ο κ. Αλεφαντής δηλώνοντας ότι εν αντιθέσει με τους όμορους Δήμους Χολαργού – Παπάγου το κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής έχει στηθεί με νόμιμες διαδικασίες και συμφώνησε στο ότι οι συνθήκες του χώρου είναι πράγματι τριτοκοσμικές.

Ο κ. Γιαννακόπουλος συνέχισε χαρακτηρίζοντας τους κατοίκους πέριξ του κοιμητηρίου ως «Καλά οργανωμένους» που λένε ότι ο Βασίλης Ζορμπάς «θέλει να θάψει κι άλλους απ’ έξω» (εννοώντας την επέκταση του εν λόγω χώρου), δείχνοντας παράλληλα μια θετική στάση στο να χτιστεί μία εκκλησία στο εσωτερικό του.  

Το θέμα δεν συνεχίστηκε περαιτέρω λόγω του ότι ήταν εκτός θέματος (βάσει παρατήρησης του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βουτσινά).

Οι τοποθετήσεις που υπήρξαν για τα οικονομικά του κοιμητηρίου ήταν ποικίλες. Από την πλευρά της συμπολίτευσης οι αντιδήμαρχοι κ. Κωστόπουλος και Τσιαμπάς υπεραμύνθηκαν της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται συμπληρώνοντας ότι ναι μεν χρειάζεται κι άλλη δουλειά, όμως τα στατιστικά είναι ανεβασμένα σε σχέση με άλλες χρονιές λόγω της μείωσης των τελών.

Ο κ. Σωτήρης Ησαΐας με αφορμή το γεγονός ότι υπάρχουν τάφοι προς πώληση πρότεινε ή να μειωθούν οι τιμές ή να διαφημιστεί σωστά το θέμα στην πόλη ώστε να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι για αγορά.

Από την αντιπολίτευση ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» κ. Γιάννης Σταθόπουλος έκρινε λαθεμένη την οικονομική πολιτική της διοίκησης στο θέμα της διαχείρισης του κοιμητηρίου, αποτέλεσμα της οποίας μεταξύ άλων είναι και η μη πώληση των τάφων.   

Σημείωση Σχολιαστή

Πρόσφατα, ο δήμαρχος είχε αποκαλύψει – όπως συνηθίζει να κάνει – ένα ακόμη «Σκάνδαλο» αναφορικά με την ανέγερση εκκλησίας στο χώρο του κοιμητηρίουzorbas dim simvoulio με χρήματα που έχει εδώ και πολλές δεκαετίες δωρίσει στο Δήμο αποθανών συμπολίτης μας για το σκοπό αυτό.

Συγκεκριμένα, ο άγνωστος δωριτής του οποίου όλες οι διοικήσεις που πέρασαν απαξιώνουν να αναφέρουν το όνομά του, δώρισε στη διαθήκη του 50.000.000 δραχμές για την ανέγερση μιας μικρής εκκλησίας στο χώρο του κοιμητηρίου ορμώμενος από το γεγονός του ντροπιαστικού φαινομένου της περιφοράς των σωρών των νεκρών από διάφορες εκκλησίες μέχρι το κοιμητήριο, «Φαινομένου» το οποίο δεν ευαισθητοποίησε μέχρι σήμερα καμία Δημοτική Αρχή…

Ο κ. Ζορμπάς λοιπόν αποκάλυψε ότι τα εν λόγω 50.000.000 δρχ, δεκαετίες τώρα, δεν ήταν κατατεθειμένα σ’ έναν ειδικό κωδικό ούτως ώστε την επόμενη χρονιά να εγγράφετε το αρχικό κεφάλαιο συν τους νόμιμους τραπεζικούς τόκους αλλά όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε νέο προϋπολογισμό μεταφερόταν μόνον το αρχικό κεφάλαιο των 50.000.000 δρχ χωρίς ουδείς να γνωρίζει το πού κατέληγαν οι τόκοι!  

Αυτό το γεγονός ενδεχομένως να εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έχουν ανεγείρει δεκαετίες τώρα το συγκεκριμένο ναΐσκο. Αυτό που δεν μας είπε ο Βασίλης Ζορμπάς είναι το γιατί τρία χρόνια τώρα δεν έχει ξεκινήσει ο ίδιος τη σχετική ανέγερση, αφού και τα χρήματα υπάρχουν (και δεν τα περιμένει από κάποιον «Καλλικράτη») και η διάθεση για παραγωγή έργου υπάρχει (όπως τουλάχιστον δηλώνει) και θα αποκατασταθεί και η βούληση του ατυχή διαθέτη αλλά και θα σταματήσει να υφίσταται το «Φαινόμενο» που τόσο γλαφυρά περιέγραψε ο κ. Δημήτρης Αλεφαντής, πρώην Αντιδήμαρχός του.

Όσο για το «Που» πήγαν τα χρήματα των τόκων υποχρέωσή του είναι να έχει απευθύνει το ερώτημα στα αρμόδια θεσμικά όργανα και να μην το περιφέρει «Δεξιά και Αριστερά» επί δικαίων και αδίκων, εκτός κι αν δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο παρά μόνο για να αποκτήσει ένα πλεονέκτημα στις προσεχείς εκλογές, έναντι των… «Σπιλωμένων» αλλά το κόλπο αυτό, οι Έλληνες το χουν μάθει πια, γιατί το πληρώνουν καθημερινά ακριβά… στα διάφορα «Μνημόνια»!   

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση