Δημήτρης Παναγούλης: «Εσείς, όπως έχετε αποδείξει, δεν έχετε την δυνατότητα, για να μην πω οτιδήποτε άλλο, να αξιοποιείτε περιουσία του Δήμου όπως συνολικά η Δημόσια Διοίκηση».

0
panagoulis

 

Λοιπόν πρώτον, ότι το κτήμα δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί, ήτανε αυτό που έχω πει και έχω τονίσει ρητά και κατηγορηματικά, το κτήμα θα περιέλθει στις 10/3/2025 στο Δήμο της Αγ. Παρασκευής και είπε και κάτι άλλο ο κ. Μπάκας το δεύτερο, το οποίο έχω επίσης πει έγω, το είπε έμμεσα πλην σαφώς, το πώς θα πρέπει να διασφαλίσουμε πράγματι στις 10/3/2025 αυτό το ακίνητο, αυτό το κτήμα, το οποίο έχει αξιοποιηθεί κατά την άποψη των δικαστικών αποφάσεων και των εισαγγελικών αρχών, που θα αναφερθώ στη συνέχεια, να περιέλθει έτσι όπως είναι στο Δήμο. Και σήμερα που το κύριο θέμα και το βασικό ζήτημα στην Ελλάδα είναι, το πώς θα αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία, η δημοτική περιουσία, τα κληροδοτήματα κ.λπ., σήμερα έχουμε μία αξιοποιημένη περιουσία και εκείνο που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι να περιέλθει αυτό όπως είναι και βρίσκεται.

            Στο έγγραφο που σας έστειλα λέω, ότι εγώ από οποιοδήποτε μετερίζι θα αγωνιστώ να περιέλθει αυτό στο Δήμο όπως είναι και βρίσκεται, γιατί έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή, ο κληροδόχος ο σημερινός να το κατεδαφίσει, να βγάλει μία άδεια κατεδάφισης και να το κατεδαφίσει. Αυτά είναι τα δύο σημαντικά, τα δύο ουσιώδη τα οποία βέβαια ο συνάδελφός μου, κατά την υπεράσπιση του πελάτη του, δεν τα έλεγε αυτά τα πράγματα και έλεγε βέβαια άλλα. Όλα αυτά λοιπόν έχουν λεχθεί στα δικαστήρια, έχουν απορριφθεί και ο πελάτης του είναι πλέον κατάδικος και το γνωρίζει αυτό πολύ καλά. Θα πρέπει ως εκ τούτου και εσείς, να το εμπεδώσετε, ότι έχετε και ακούτε έναν κατάδικο και τίποτα περισσότερο πάνω στα θέματα αυτά.

sistovari 06            Θα θέλω να σας πω λοιπόν ότι, το θέμα αυτό έχει εξαντληθεί νομικά. Έχει καταγγείλει επανειλημμένα με συκοφαντικές εκφράσεις, υβριστικές, μας έχει αποκαλέσει συμμορία, όλα γνωστά αυτά…Και ποτέ δεν είδα τον κ. Πρόεδρο, ο οποίος αποχώρησε τώρα, να έχει την ίδια ευαισθησία και να αφαιρεί το λόγο από κάποιον ο οποίος χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις και δεν θέλει να διαβάσει το δικό μου έγγραφο, το οποίο απλά λέει ότι όλα αυτά είναι νομικές ηλιθιότητες και νομικές μπούρδες. Δηλαδή είναι αξιολογική κρίση είναι χαρακτηρισμοί.

            Το ότι εμένα με αποκαλεί συμμορία, αρχηγός συμμορίας με τον Γιαννακόπουλο κ.λπ., το ότι εγώ έχω ξεπουλήσει την δημοτική περιουσία, το ότι σήμερα φέρνει ένα θέμα το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, δεν ξέρω πως το διαβάζει, αν το διαβάζει από δεξιά προς τα αριστερά και ο κ. Πρόεδρος, λέει ότι «ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση…, επί των νομικών ενεργειών εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων του Δήμου και της δημοτικής περιουσίας». Και ερωτώ εγώ. Δηλαδή πως το διαπίστωσε αυτό ο κ. Πρόεδρος, ότι πράγματι υπάρχει τέτοιο πράγμα και υπάρχει επιβάρυνση των οικονομικών συμφερόντων της δημοτικής περιουσίας.

            Θα σας ενημερώσω λοιπόν επ’ αυτού. Ειδικότερο έγγραφο τελευταίο του κ. Δημάρχου, ο οποίος λέει, Απάντηση σε σχετικό ερώτημα του κ. Κρητικίδη. Και αφορά το ερώτημα, τα ακίνητα του Δήμου, το οποίο το ζήτησε ο Εισαγγελέας. Επί του αιτήματος του θέματος σας γνωρίζω τα παρακάτω. Η νομική και πραγματική κατάσταση κληρονομιάς του κτήματος Ασημακόπουλου, δεν έχει μεταβληθεί και δεν διατρέχει κάποιο σχετικό κίνδυνο. Ο σκοπός για τον οποίο προορίζεται από τον διαθέτη, είναι αυτός του σανατορίου κ.λπ.

            Δύο. Κανένα ακίνητο του Δήμου δεν διέτρεξε, ούτε διατρέχει κανένα κίνδυνο, ούτε μεταβλήθηκε η νομική και πραγματική κατάστασή του, οι χρήσεις δε αυτών γίνονται αντίστοιχα με το σκοπό που προορίζεται για το καθένα, όπως για σχολεία, παιδικές χαρές, πλατείες, Πνευματικά Κέντρα, στέγαση διαφόρων υπηρεσιών κ.λπ. Επειδή τα ακίνητα είναι πολλά, εάν επιθυμείτε να σας ενημερώσουμε κάτι πέραν των ανωτέρω για κάποιο συγκεκριμένο ακίνητο, υποβάλλετε τη σχετική αίτηση και προσδιορίστε να σας το γνωρίσουμε.

            Αυτό λέει ο Δήμαρχος κύριε Πρόεδρε. Εσείς φέρατε θέμα με το οποίο αποδέχεστε αυτό που σας είπε ο κατάδικος, ότι κινδυνεύουν τα οικονομικά συμφέροντα, αλλά και η ακίνητη περιουσία του Δήμου. Έχετε ευθύνη για αυτό.

: Έχετε ευθύνη, το καταθέτω στα πρακτικά, καταθέτω μαζί με την αίτηση, καταθέτω την απάντηση του Δημάρχου. Έχω πολλά να σας δώσω.

            Λοιπόν έρχομαι τώρα στη συνέχεια επί των ενεργειών που έχουν γίνει από την πλευρά τόσο των Νομικών Συμβούλων όσο και του Συμβούλου σας του κατάδικου, ο οποίος έχει κάνει επανειλημμένες…

Έρχεται λοιπόν το πρώτο-πρώτο πόρισμα του Εισαγγελέα του κ. Τζαβέλα, ο οποίος είναι τώρα Εισαγγελέας Εφετών και ο οποίος λέει βασικά, βασικά και το πιο σημαντικό πέρα από όλα τα άλλα τα οποία είπε και ο συνάδελφος, γιατί σήμερα βέβαια ο συνάδελφός μου εδώ διέψευσε τον πελάτη του, στο σημείο εκείνο που έλεγε ότι υπάρχουν δύο κληροδοτήματα, έπρεπε να πάρουμε το 50% που ρωτούσε παλιότερα ο κ. συνάδελφος…ότι έπρεπε να κάνουμε, να διεκδικήσουμε το ένα κ.λπ. Αυτά που σας έλεγα την περασμένη φορά ότι, κύριε Ησαΐα τα βλέπετε, σας τα λέει και η άλλη πλευρά πλέον τώρα. Βέβαια στα δικαστήρια δεν τα είπε έτσι, για αυτό τον συγχαίρω πραγματικά ότι, είχε μια ειλικρινή διάθεση απόψε να πει κάποια πράγματα, να πει την αλήθεια και να μην κολλήσει στο υπερασπιστικό καθήκον του.

            Λοιπόν έρχεται ο κ. Τζαβέλας και λέει ότι όχι μόνο δεν χάθηκε το ακίνητο, όχι μόνο δεν κινδυνεύει το ακίνητο, αλλά αυξήθηκε και η αξία, αυξήθηκε η περιουσία του Δήμου. Το καταθέτω στα πρακτικά για να υπάρχει και αυτό στα πρακτικά. Και κύριε Δήμαρχε σας πληροφορώ ότι τα έχω βγάλει με δικά μου έξοδα…

Τα έχω βγάλει με δικά μου έξοδα φωτοτυπίες. Έρχεται δεύτερο, μετά από επανειλημμένες προσφυγές του μέλους σας εν πάση περιπτώσει και με τις Εισαγγελείς Ελισάβετ Βίδρα και Εφετών Δεληγιάννης, που τίθεται επίσης στο αρχείο. Έρχεται τρίτο στις 9 Οκτωβρίου του ’09 που τίθεται επίσης στο αρχείο. Έρχεται βεβαίωση του Δικηγορικού Συλλόγου κύριε συνάδελφε, που όλα αυτά έχουν πάει στο Δικηγορικό Σύλλογο και έχει αποφανθεί το πειθαρχικό μας όργανο, στο οποίο θα τα συζητήσουμε και εμείς εκεί, διότι εδώ δεν είναι δικαστική αίθουσα και οι υπερασπιστές παρίστανται μόνο στα δικαστήρια, δεν παρίστανται στους χώρους αυτούς, αλλά θα τα βρούμε εμείς εκεί αυτά, είναι δικά μας θέματα.

            Έρχεται δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, πέμπτη διάταξη, έρχεται έκτη διάταξη, έρχεται έβδομη διάταξη, έρχεται όγδοη διάταξη του Εισαγγελέα Γεράκη, έρχεται πιστοποιητικό από το οποίο φαίνεται ότι έχουν μπει στο αρχείο, έρχεται τελευταία για το κτήμα Κουτσούκου, που μας είχε, είχε πεθάνει λέει, πέθανε η επικαρπώτρια, η οποία βέβαια δεν είχε πεθάνει και μας είχε κάνει καταγγελία και την φέραμε εδώ. Ο κ. Δήμαρχος είχε καλές σχέσεις τότε μαζί μου, μου λέει θα την φέρω και την έφερε, όπως μου είπε. Λοιπόν μπήκε στο αρχείο και αυτό το ακίνητο που κινδύνευε.

            Άλλο πιστοποιητικό κατά Κουβόπουλου, Γουργούλη, Κρητικίδη, Λαζουρά, Λουμάκη, Ματζανά, Πάτσου, Παναγούλη, Πολίτη, Παναγιώτα κ.λπ., που τέθηκε στο αρχείο. Έκθεση ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που μπήκε στο αρχείο. Έκθεση υπόθεση κτήμα Σιστοβάρη που αφορά την πραγματογνωμοσύνη που έχει γίνει με διαταγή του Εισαγγελέα και η οποία έλαβε γνώση ο Εισαγγελέας και ετέθη η υπόθεση στο αρχείο.

            Δεν θέλω να υπεισέλθω και να προχωρήσω περισσότερο, διότι έχει εξαντληθεί το θέμα. Η ουσία είναι μία και μοναδική. Πρώτον, το κτήμα δεν χάθηκε, δεν χάνεται, δεν πρόκειται να χαθεί. Στις 10/3/2025 θα περιέλθει στο Δήμο. Δεύτερον, υπάρχει δυνατότητα και είναι η τελευταία σας ευκαιρία, να διασφαλίσετε αυτό το κτήμα το οποίο είναι μια αξιοποιημένη περιουσία του Δήμου. Διότι εσείς, όπως έχετε αποδείξει, δεν έχετε την δυνατότητα, για να μην πω οτιδήποτε άλλο, το έχω πει άλλωστε και έγγραφα, να αξιοποιείτε περιουσία του Δήμου όπως συνολικά η Δημόσια Διοίκηση.

            Και να αναφερθώ στο κτήμα Γιαβάσειο, το οποίο καταρρέει; Να αναφερθώ στο κτήμα Ασημακόπουλου το οποίο έχω κάνει προσπάθειες επί δύο-τρεις θητείεςsistovar 02 δημαρχιακές και έχω κάνει την αίτηση για αλλαγή της χρήσης, του σκοπού του διαθέτη στο Εφετείο και έχει γραφτεί και η αίτηση να αλλάξει ο σκοπός και να γίνει Γηροκομείο; Το κτήμα λοιπόν αυτό με το οποίο είναι έτοιμες οι αιτήσεις και στις τρεις δημαρχιακές περιόδους. Στην αρχή της δημαρχιακής περιόδου του κ. Ζορμπά μου είπε ότι υπάρχει και κάποια κυρία η οποία θα διέθετε και τα χρήματα για να κάνουμε Γηροκομείο. Ετοιμάσαμε και την αίτηση, ετοιμάσαμε την γνωμοδότηση, μιλήσαμε για την διαδικασία πως πρέπει να γίνει, τελμάτωσε και αυτό.

            Λοιπόν να μιλήσω για το ότι εδώ, από το 1960-’62 έχει απαλλοτριωθεί ο χώρος για Δημαρχιακό Μέγαρο και Δημαρχιακό Μέγαρο δεν έχουμε αποκτήσει; ήθελε να γίνει το Δημαρχείο στο κτήμα Σιστοβάρη; Και από κει ξεκίνησε όλη η διαδικασία, από μία αντιπαλότητα…

Τώρα να πω για το ποιος είναι ο άνθρωπος ο οποίος με κατηγορεί και ο άνθρωπος ο οποίος επιτέλους έχει γίνει ο τιμητής των πάντων, εδώ στον Δήμο της Αγ. Παρασκευής και βγαίνει και λέει τόσα και τόσα και κανένας δεν έχει καθίσει κάποτε να του μιλήσει.

            Επειδή εγώ πια έχω πάρει την απόφασή μου και επειδή για αυτό ακριβώς έχω στείλει, έχω ανοίξει μια αλληλογραφία και με τον κ. Δήμαρχο και ίσως αυτή η αποψινή συζήτηση γίνεται για την πολιτική μου αποδόμηση και απαξίωση, επειδή προέβαλλε μία σκέψη, ότι πιθανόν να κατέβω και για υποψήφιος Δήμαρχος, θα πρέπει λοιπόν να σας πω ποιος είναι ο άνθρωπος ο οποίος με κατηγορεί.

            Υπέβαλλα μια αίτηση στον Δήμο της Αγ. Παρασκευής και ζητούσα κάποιες αποφάσεις Δημάρχου, επειδή λέει ότι υπηρέτησε επαξίως το Δήμο κ.λπ., ως υπάλληλος. Και ζήτησα και πήρα τις αποφάσεις αυτές. Οι αποφάσεις αυτές είναι οι υπ’ αριθμ. 70 και λέει ότι, καταγγέλλω την επ’ αόριστη σύμβαση του υπαλλήλου Κωνσταντίνου Κουβόπουλου, διότι διέρρηξε τα γραφεία κατά την επιθεώρηση του Επιθεωρητού ΟΤΑ κ. Οικονομίδη, επληρορήθην από την Νομαρχία Διαμερίσματος Ανατολικής Αττικής ότι, διεπιστώθησαν ατασθαλίες εις την διαχείρισην του χαρτοσήμου τόσων εις τας αιτήσεις των Δήμων, όσον και εις τας αιτήσεις του Ληξιαρχείου, κατεχώρησεν ως Ληξίαρχος στο Βιβλίο Ληξιάρχου του Δήμου… Αυτά όλα έχουν κατατεθεί στα δικαστήρια αλλά και τα συμβαίνοντα δεν έλαβαν χώρα εις την περιοχή του Δήμου Αγ. Παρασκευής κατά παράβαση του άρθρου τάδε κ.λπ. Παρανόμως προσελήφθη εις μη υπαρχούσας θέσης και δεν ετακτοποιήθη μέχρι σήμερα, ώστε να θεωρείται παράνομη η παραμονή του κ.λπ.

            Έρχεται δεύτερη απόφαση η 72, η οποία λέει, Έχοντες υπόψη αριθμόν 70 απόφαση μας, είναι ο Δήμαρχος Κατσάρας αυτό, περί καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας του ημερομίσθιου Κωνσταντίνου Κουβόπουλου, είναι και άλλος αλλά δεν έχει σημασία, για τους εν αυτή αναφερομένους λόγους και κατόπιν νεοτέρων στοιχείων και προς την τήρησιν του νομοτύπου, αποφασίζωμεν ακυρούμεν την απόφασίν μας ταύτην και θέλουμεν καταγγείλει τη σύμβαση συνεργασίας ταύτην, διά επιδόσεώς της με δικαστικόν επιμελητήν συμφώνως τον νόμον. Την ανακαλεί για να προβεί, την ακυρώνει για να προβεί στην διαδικασία τη νόμιμη.

Διευκρινίζω και λέω. Αυτό είναι ένα θέμα διοικητικό, μιλάω επί της διοικητικής διαδικασίας, έχει ακολουθήσει καταγγελία και έχει ακολουθήσει σύμφωνα με τον νόμο, όπως έπρεπε να γίνει, η αποζημίωσή του. Λοιπόν αυτό είναι η διοικητική διαδικασία.

            Από τα στοιχεία του Δήμου δεν προκύπτει να έχει προσβληθεί αυτή η διοικητική διαδικασία. Στο ποινικό μέρος δεν το γνωρίζω. Από τα στοιχεία του Δήμου δεν είδα ποτέ να παρασταθεί ο Δήμος ως πολιτική αγωγή. Γνωρίζουμε δε όλοι όπως λέει και ο Ρακιτζής, τον οποίο πολλοί τον κάνουν χρήση τελευταία, ότι ενώ η Δημόσια Διοίκηση, οι Επιθεωρητές καταγράφουν γεγονότα περιστατικά, καταστάσεις, φαινόμενα, τα στέλνουν στην Εισαγγελία και ακολούθως, οι υπάλληλοι αυτοί αθωώνονται. Δεν ξέρω εδώ τι έχει γίνει στο ποινικό μέρος.

            Έρχομαι όμως τώρα στο πιο σημαντικό και το πιο βασικό. Στις 13/5/2011 ήρθε εδώ μία αίτηση για άδεια κατάσχεσης, απαίτηση εις χείρας τρίτου. Είναι ΥΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΓΟΝΤΖΑ Α.Ε., κατά του Κωνσταντίνου Κουβόπουλου και του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Στην αίτηση αυτή λέει ότι του διοργάνωσε τον προεκλογικό του αγώνα, έβγαλε φυλλάδια… Έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής, δεν έχουν προσβληθεί οι διαταγές πληρωμής και λένε, τελείωσε για εμένα αυτό…

Λοιπόν περαιτέρω λέει ο καθ’ ων, δηλαδή δεν έχει εισοδήματα από εργασία, ούτε φαίνεται να εργάζεται παρόλο και στους εκπροσώπους μας συστήθηκε ως εργολάβος κατασκευών και φερέγγυο πρόσωπο. Έρχεται στο δικαστήριο, έρχεται εδώ όμως, όταν ήρθε η αίτηση αυτή την έμαθε και έρχεται εδώ και προκαταλαμβάνει όλους σας και σας λέει ότι ξέρετε, κάτι λιγδιάρηδες που τα φάγανε τα λεφτά, τα πλήρωσα. Στο δικαστήριο δεν είπε τέτοια πράγματα.

            Στο δικαστήριο έρχεται και λέει, δικαστικά έγγραφα διαβάζουμε έτσι; Το ποσό των ευρώ 73.00ε  ανά Συνεδρίαση είναι το μοναδικό μου εισόδημα, μετά από μία σοβαρότατη οικονομική κρίση που υπέστη και υφίσταμαι όπως προκύπτει. Επειδή αντιμετωπίζω σοβαρό οικονομικό πρόβλημα…την αποζημίωση που λαμβάνω για τις παραστάσεις μου στα Δημοτικά Συμβούλια είναι απαραίτητες σε εμέ και καλύπτουν στοιχειώδης ανάγκες διαβίωσης και επομένως μου είναι απαραίτητα. Έρχεται στη συνέχεια η απόφαση η οποία λέει, πιθανολογήθηκε περαιτέρω ότι ο πρώτος των καθ’ ων είναι κατάχρεος, οφείλει και σε άλλους πιστωτές του όπως και ο ίδιος ομολογεί, στο έγγραφό σημείωμά του. Και διατάσσει τον Δήμο της Αγ. Παρασκευής να αποδώσει στην εταιρεία ποσό 43.059,36ε  από την αποζημίωση που του πληρώνει ο ελληνικός λαός. Ιδού και το κατασχετήριο.

            Δηλαδή εμείς αυτή τη στιγμή, έχω κάνει αίτηση για να μάθω πόσα λεφτά έχουμε στην εταιρεία ΒΓΟΝΤΖΑ. Εμείς, ο λαός της Αγ. Παρασκευής πληρώνουμε τον πολυτελέστατο προεκλογικό αγώνα που έκανε ο κ. Κουβόπουλος, για να συκοφαντεί, να δυσφημεί και να υβρίζει.

            Ένα τελευταίο θέμα ότι είναι ο μοναδικός συνδυασμός και ο μοναδικός Σύμβουλος, ο οποίος δεν έχει καταθέσει αυτά που ως όφειλε να καταθέσει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και δεν έχει περαστεί, δεν εμφανίζεται πουθενά ο συνδυασμός αυτό. Ορίστε καταθέτω επίσης στα πρακτικά, τις φωτοτυπίες αν θα τα βγάλετε από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Θα δείτε ότι είναι ο μοναδικός συνδυασμός. Είναι εκπτωταίος, δεν μπορεί να παρίσταται εδώ και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κανένας από σας, ούτε εσείς κύριε Πρόεδρε, ούτε εσείς κύριε Δήμαρχε, τελειώνω, δεν έχετε προβεί στις νόμιμες ενέργειες, έτσι ώστε ο άνθρωπος αυτός, δεδομένου ότι έχει παραβιάσει τον κανόνα της εκλογικής νομοθεσίας, να κηρυχθεί έκπτωτος και να μην πληρώνουμε εμείς στον ΒΓΟΝΤΖΑ, τα χρήματα που χρωστάει ο ίδιος.

            Και τέλος, κύριε Πρόεδρε σας προσκομίζω και την απόφαση με την οποία τον χαρακτηρίζω ως κατάδικο. Έχω και άλλα πολλά να πω, σχετικά όμως με το κτήμα Σιστοβάρη σας είπα, ορίστε και τις αποφάσεις αυτές, το κτήμα Σιστοβάρη για μένα έχει τελειώσει. Σας είπα πως έχει το όλο θέμα, το κτήμα αυτό θα πρέπει, το μόνο που σας απομένει είναι να διασφαλίσετε, έχω κάνει πρόταση και έχω πει στον κ. Δήμαρχο, πως θα διασφαλιστεί. Τώρα εάν θέλει ο κ. Δήμαρχος επειδή κάτι είπε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή κάτι είπε, εάν θέλει να αναφερθώ στην αλληλογραφία…».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση