Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια το έργο ομβρίων κόστους 3,5 εκατομμυρίων για την Αγία Παρασκευή.

0
erga xiou

Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση από την Περιφέρεια Αττικής του μεγάλου έργου ομβρίων, προϋπολογισμού 3.536.585 € (χωρίς Φ.Π.Α.) στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 για «λογαριασμό» του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, η πόλη της Αγίας Παρασκευής – των 100.000 κατοίκων – σε επίπεδο κάλυψης αγωγών ομβρίων αγγίζει το πενιχρότατο ποσοστό του 19%, κι αυτό συμπεριλαμβανομένου των έργων που εκτελέστηκαν στην περιοχή του Κοντοπεύκου τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού 2015- 2019 στο αμφιθέατρο του Δημόκριτου το Δεκέμβριο του 2015, ο Δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ελισάβετ Πετσατώδη έκαναν λόγο και τόνισαν την ανάγκη για  «θωράκιση» της πόλης και τις υποδομές που οφείλει να έχει ένας σύγχρονος, Ευρωπαϊκών προτύπων, Δήμος.

Με γνώμονα τους προαναφερθέντες στόχους η συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια περιλαμβάνει έργα υποδομών για το Δήμο μας συνολικού κόστους 9,5 εκατ. € εκ των οποίων τα 3,5 εκατ. € αφορούν τους αγωγούς ομβρίων (Όµβρια:  τα νερά από έντονες βροχοπτώσεις που απορρέουν επιφανειακά).

Αναμένεται η έναρξη των εργασιών μετά και τον καθορισμό του αναδόχου του έργου.