Διαχείριση χρημάτων από κοινού Δήμου – πολιτών πρότεινε ο Ανδρέας Γκιζιώτης. Aποδέχθηκε ο Γιάννης Σταθόπουλος.

0

Κριτική επί της διαδικασίας των συνοικιακών συνελεύσεων έκανε ο Ανδρέας Γκιζιώτης στην τελευταία εξ’ αυτών που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016. Ο κ. Γκιζιώτης είναι ο μοναδικός επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης (Λαϊκή Συσπείρωση) που ήταν όχι μόνο παρόν και στις τέσσερις συνελεύσεις αλλά πραγματοποίησε και τοποθετήσεις ασκώντας κριτική στο έργο της διοίκησης του Γιάννη Σταθόπουλου.
Στην τελευταία συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Τσακού ο κ. Γκιζιώτης άσκησε κριτική στη διαδικασία των συνελεύσεων κάνοντας πρόταση για τη βελτίωση αυτών στο μέλλον.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πρότεινε εφεξής να τίθεται προς συζήτηση με τους συλλόγους – κατοίκων των τεσσάρων περιοχών της Αγίας Παρασκευής ένα ποσό που θα καθορίζει η Δημοτική Αρχή το οποίο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά ανάγκες της πόλης που θα έχουν καταγράψει οι σύλλογοι.
Αναλυτικότερα ο κ. Γκιζιώτης εξήγησε ότι οι σύλλογοι με τους κατοίκους στις συνελεύσεις γειτονιάς θα μπορούν να ορίζουν στο Δήμαρχο το «που» θα δαπανηθεί ένα συγκεκριμένο ποσό, το ύψος του οποίου θα τους έχει κοινοποιηθεί κάποιους μήνες πριν.
Σύμφωνος δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος που δήλωσε ότι υπήρχε στα σχέδια της διοίκησης η υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας για την επόμενη χρονιά καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε εφαλτήριο και για περισσότερη προσέλευση κόσμου.
«Να μπορεί ο σύλλογος Τσακού να αποφασίζει που να πάνε 150.000 – 200.000 ευρώ για έργα στη γειτονιά» κατέληξε ο Δήμαρχος.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Ανδρέας Γκιζιώτης επέρριψε ευθύνες στους κατοίκους για τις «λίγες» ποιοτικά απαιτήσεις που έχουν από τη διοίκηση δηλώνοντας ότι κακώς αρκούνται αποκλειστικά σε αντικαταστάσεις λαμπτήρων ή αναπλάσεις πεζοδρομίων.
«Συζητάμε για τον προϋπολογισμό ενός Δήμου 100.000 κατοίκων και οι απαιτήσεις αφορούν τα προφανή» συνέχισε ο κ. Γκιζιώτης απευθυνόμενος προς τους πολίτες και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται οργάνωση, προτεραιότητα και να τεθούν διεκδικήσεις βάση των στόχων της ζωής του καθενός.
Ο κ. Γκιζιώτης κατέληξε ασκώντας κριτική στη διοίκηση λέγοντας για άλλη μια φορά ότι η υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2015 άγγιξε το 13,5% ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2016 το 1,5%, δηλώνοντας ότι τα νούμερα είναι απογοητευτικά.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος απάντησε ότι οι ισχυρισμοί του κ.Γκιζιώτη δεν ισχύουν.