Δικαίωση για το «Συμφέρον του Δήμου» η απόρριψη των ενστάσεων για την αγορά της Βίλας Ιόλα

0
Ιόλας

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, απορρίφθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής οι ενστάσεις που είχαν υποβάλλει ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης και η πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και μέλος της παράταξης που διοικεί το Δήμο, Ελισάβετ Πετσατώδη, κατά της νομιμότητας της ανάρτησης στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».Απόφαση που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, για την αγορά του Κτήματος και της Βίλας Ιόλα από το Δήμο.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος και η Δημοτική Αρχή εκφράζουν ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή και διαβεβαιώνουν ότι η απόφαση για την απόκτηση του Κτήματος και της Βίλας Ιόλα, που αποτελούσε και αποτελεί πάγιο διεκδικητικό αίτημα όλων των Δημοτικών Αρχών, των πολιτών και των φορέων της Αγίας Παρασκευής για δεκαετίες, σύντομα θα υλοποιηθεί.

Σημ. Σχολιαστή.

Θα έχετε σίγουρα ακούσει το λαϊκό απόφθεγμα που λέει ότι: «Όταν οι Έλληνες είναι μονιασμένοι μεγαλουργούν», ένα απόφθεγμα σοφό που δεν αφορά μόνο τους Έλληνες αλλά όλες τις οργανωμένες κοινωνίες ανθρώπων.
Η διεκδίκηση της κάθε μορφής εξουσίας στις ανώριμες κοινωνίες δημιουργεί «αντιπαλότητα» τα όρια της οποίας ορίζονται από το βαθμό ωριμότητας της εκάστοτε κοινωνίας.
Ο επεκτατισμός της πάλαι ποτέ κραταιάς «Αυτοκρατορίας», βασίστηκε εκτός από την ισχύ των όπλων, και στο δόγμα «Διαίρει και Βασίλευε», το οποίο μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο αντικαταστάθηκε από την «Σικαγοποίηση» των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες ακολουθώντας τις μεθόδους τις Μαφίας στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, «αγιοποίησαν τα μέσα» που προωθούσαν τα συμφέροντα τους.
Χώρα- δορυφόρος των ΗΠΑ η Ελλάδα, διαλυμένη από την «κατοχή» και τον αδελφοκτόνο εμφύλιο, παραδομένη από την απελευθέρωση της στην «Βασιλεία» που επέβαλαν οι «μεγάλες» τότε δυνάμεις και καταχρεωμένη από τα δάνεια που πήρε για να ορθοποδήσει, δεν έδωσε στους κατοίκους της την δυνατότητα για «ανθρωπιστικές σπουδές», για την αναβίωση της «τέχνης του σκέπτεσθαι», αλλά ούτε και την ουσιαστική προσέγγιση με τα μεγάλα ιδεώδη που γεννήθηκαν πριν από αιώνες στα ίδια αυτά χώματα.
Οι πρώτες μετακατοχικές κυβερνήσεις, περιορίστηκαν στον «αντικομουνισμό» και δημιούργησαν μια «κυβερνητική κάστα των νικητών», η εξουσία της οποίας όταν αμφισβητήθηκε «μπήκε ο λαός στο γύψο για να ιαθεί…» από τους επίορκους της Απριλιανής χούντας. Οι μεταχουντικές «δεξιές κυβερνήσεις» διατήρησαν το δόγμα «όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας»… ενώ οι όποιες προσπάθειες του Ανδρέα Παπανδρέου κατέληξαν στη δημιουργία ενός «Πασοκικού κατεστημένου»- πιστού αντίγραφου της «δεξιάς ρουσφετολογίας».
Η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγκαστικά συμμετέχει στον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο Ευρώ –Δολαρίου, άυλων τίτλων και χρηματιστηρίων με αποτέλεσμα η κατάρρευση και υποτέλεια στους δανειστές να είναι το νέο σκηνικό εδώ και πολλά πια χρόνια και οι όποιες προσπάθειες για κάτι «καλό» να έχουν περιοριστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Κι εκεί όμως, η παθογένεια του καπιταλισμού, έχει μετατρέψει τους «Υπηρέτες του Δημόσιου συμφέροντος» σε «Επαγγελματίες» οι οποίοι δεν αρκούνται στον «μισθό»… αλλά μετέρχονται όλων των ταπεινών μεθόδων προκειμένου ν’ αυξήσουν την προσωπική τους περιουσία.
Το 2019 είναι κοντά και οι επίδοξοι διάδοχοι της σημερινής δημοτικής αρχής δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε «μέσο» χρειαστεί, προκειμένου να επιτευχθεί το «πολυπόθητο αποτέλεσμα», ακόμα κι αν με τις ενέργειες τους αυτές, βλάπτεται σοβαρά το συμφέρον των συμπολιτών τους, με πιο κραυγαλέο παράδειγμα το Εθνικό Κληροδότημα «Σιστοβάρη» νυν DaVinci.
Ιδανικές διοικήσεις ίσως να υπάρχουν στους «παραδείσους» των διάφορων θρησκειών, αλλά επί Γης ακόμη δεν έχουν υπάρξει. Αυτό που υπάρχει, είναι οι διαφορές στο «Μοντέλο διοίκησης» που ασκείται.
Η διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου δεν είναι, αλλά και ούτε θα μπορούσε να είναι τέλεια. Όμως ασκεί ένα «Μοντέλο διοίκησης» ριζικά διαφορετικό απ’ αυτά που είδαμε τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.
Λάθη κάνει και θα κάνει και είναι καθήκον της αντιπολίτευσης να τα στηλιτεύει, να τα καταγγέλλει και να προσφεύγει «αρμοδίως» προκειμένου να τα αποτρέψει προς όφελος του Δήμου.
Καθήκον της επίσης είναι, σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, να μην χρησιμοποιεί το «σαμποτάζ» ως μέσο αποδόμησης της δημοτικής αρχής γιατί η Αγ. Παρασκευή δεν αντέχει άλλες απώλειες…

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ