Διοίκηση με ευθύνη, αποτελεσματικότητα και ευαισθησία για το Περιβάλλον.

0
kopi dendrwn 01

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Σεπτεμβρίου 2014 ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Σιδέρης εισήγαγε στην ημερήσια διάταξη θέμα που αφορούσε την ψήφιση για κοπή ή μη δένδρων στο Δήμο μας.
Πολλά χρόνια τώρα οι διοικήσεις του Δήμου εισάγουν αντίστοιχα θέματα με αποτέλεσμα η αντιπολίτευση πολλές φορές να ενίσταται στις επιλογές, την αναγκαιότητα αλλά και την ελλιπή ενημέρωση των εισηγητικών φακέλων που εξηγούσαν τη διαδικασία, την αιτιολογία και την αναγκαιότητα της κοπής δένδρων.
Είναι η πρώτη φορά που ενώ εισάγεται τέτοιο θέμα το γραφείο προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι υπεύθυνο για την αποστολή των θεμάτων με μορφή mail στον Τύπο, αποστέλλει και τις αναλυτικές εισηγήσεις όλων των θεμάτων. sideris giannis
Έτσι λοιπόν μαζί με την ημερήσια διάταξη των θεμάτων που είχε και το ζήτημα που εισήγαγε ο κ. Σιδέρης, στάλθηκε αναλυτικά ποια δένδρα θα κοπούν ή θα κλαδευτούν, σε ποιους δρόμους βρίσκονται, ποια είναι η αιτιολόγηση από την υπηρεσία Πρασίνου, ποιοι κάτοικοι αιτούνται κοπής ή κλαδέματος και ποια ήταν η ετυμηγορία της υπηρεσίας στα αιτήματα αυτά.
Επίσης ο κ. Γιάννης Σιδέρης γνωστοποίησε προς το σώμα ότι στις παρεμβάσεις είτε κοπής, είτε κλαδέματος κ.τ.λ. υπήρχαν έξι εισηγήσεις της υπηρεσίας Πρασίνου οι οποίες έγιναν κατόπιν αυτοψίας και τρεις αιτήσεις κατοίκων οι οποίοι ζητούσαν κοπή δένδρων εκ των οποίων οι δύο έλαβαν αρνητική απάντηση από την υπηρεσία που αποφάνθηκε ότι δεν συνέτρεχαν σοβαροί λόγοι.
Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι μαζί με όλα αυτά ο αντιδήμαρχος είχε προνοήσει για να μην υπάρχει κανένα «κενό» στην ενημέρωση, να φωτογραφίσει και τα δένδρα που θα κόβονταν ή μη, είτε θα κλαδεύονταν.           
Το θέμα ψηφίστηκε θετικά χωρίς χρονοτριβές γιατί η ενημέρωση ήταν πλήρης και η αιτιολόγηση επαρκής. Έτσι λοιπόν προτάθηκε και ψηφίστηκε να κοπεί ένα ξερό Λέιλαντ, τέσσερις ξερές λεύκες και δύο ξεροί Προύνοι , να μην κοπούν μία Κουτσουπιά και δύο Βραχυχίτωνες και να κλαδευτεί η κορυφή ενός Πεύκου.

kopi dendrwn 03kopi dendrwn 02

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση