«Είστε όλοι ΣΥΡΙΖΑ! » κατήγγειλε ο παρ’ ολίγον υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!!

0

Ιδιαίτερα καυστικός προς την Δημοτική αρχή εμφανίστηκε ο π. δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος στην ερώτηση –καταγγελία που έκανε κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων στο Δημοτικό συμβούλιο της 11ης Μαΐου 2017 , με αφορμή τη φημολογία που ήθελε το Ελεγκτικό συνέδριο να είναι αντίθετο στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στους Δήμους.
Ο κ. Γιαννακόπουλος, με την ρητορική του πρώην συνδικαλιστή, έκανε λόγο για «Απαράδεκτη απόφαση» και κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου επειδή δεν έχει φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο τα δύο μνημόνια που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.
«Γιατί δεν διαμαρτύρεστε για την κυβερνητική πολιτική» ρώτησε το δήμαρχο ο κ. Γιαννακόπουλος και στη συνέχεια «απάντησε» λέγοντας ότι «δεν το κάνετε επειδή είστε όλοι ΣΥΡΙΖΑκι ας λέει ο Δημήτρης Κονταξής ότι είναι «αυτοδιοικητικός»…
Φυσικά ο κ.Κονταξής ζήτησε το λόγο «επί προσωπικού» και είπε ότι σέβεται και τιμά όλα τα δημοκρατικά κόμματα… ότι ανήκει σε μια κομματική παράταξη χωρίς να είναι μέλος της κι ότι υπήρξαν περιπτώσεις που δεν την είχε ψηφίσει γιατί είχε διαφωνήσει… κι ότι όλοι γνώριζαν πολύ καλά ότι η παράταξη αυτή δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Βρίσκομαι στα έδρανα του Δημοτικού συμβουλίου, είπε ο κ.Κονταξής, για αυτοδιοικητικούς λόγους και συγκεκριμένα επειδή νιώθω ότι «χρωστώ κάτι» στην Αγ.Παρασκευή χωρίς «εκείνη» να μου χρωστά τίποτα και για μια ακόμη φορά διαβεβαιώνω όλους ότι δεν βρίσκομαι εδώ για να προασπίσω τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ».
«Θα ήθελα επίσης, είπε ο κ.Κονταξής να σας θυμίσω κ.Γιαννακόπουλε ότι την εποχή που ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη σας, γνωρίζατε πολύ καλά ότι δεν ανήκα στο ΠΑΣΟΚ… και γι αυτό σας παρακαλώ να μην αναφέρετε ξανά το όνομα μου όταν κάνετε «τέτοιου είδους» καταγγελίες».
«Με προκαλείς Βασίλη Γιαννακόπουλε όταν λες ότι «είστε όλοι ΣΥΡΙΖΑ», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος , ο οποίος διακόπηκε από παρέμβαση του Βασίλη Ζορμπά προς τον οποίο είπε: «Σταμάτα να προσπαθείς να υποστηρίξεις τον Γιαννακόπουλο γιατί είναι γνωστό ότι συνεχώς Λασπολογείς και Ψεύδεσαι».
«Εμείς, συνέχισε ο κ.Σταθόπουλος, είμαστε μια παράταξη ανοιχτή σε όλους, είμαστε ανεξάρτητοι, δουλεύουμε και ο κόσμος το εκτιμά αυτό και θα εκπλαγείτε από τη διεύρυνση που θα υπάρξει στις επόμενες εκλογές».
Σε ότι αφορά τη συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο για τα «μνημόνια», ο δήμαρχος είπε ότι ούτε η διοίκηση του Βασίλη Γιαννακόπουλου, ούτε η διοίκηση του Βασίλη Ζορμπά είχε φέρει κάποιο σχετικό θέμα προς συζήτηση. «Μην κατηγορείτε τη Διοίκηση του Δήμου, είπε ο κ. Σταθόπουλος, για το γεγονός ότι τα προγράμματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των δανειστών της χώρας δεν βγαίνουν και χρειάζονται αναπροσαρμογές… εμείς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τους 27 συμβασιούχους με κάθε νόμιμο τρόπο και σας πληροφορώ ότι η επίτροπος έχει ήδη υπογράψει τη μισθοδοσία τους».
«Αν χάσετε τις εκλογές θα τις χάσετε επειδή ταυτίζεστε με την κυβέρνηση» ανταπάντησε στο δήμαρχο ο κ.Γιαννακόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια διευκρίνισε ότι το όνομα του κ. Κονταξή το ανέφερε λόγω της φιλίας που έχει μαζί του κι όχι επειδή ήθελε να τον κατηγορήσει.
«Είχα την πρόθεση να κατέβω στις προηγούμενες εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε ο κ.Γιαννακόπουλος κι ευτυχώς που ο Κώστας Κρητικίδης και ο Γιάννης Μυλωνάκης δεν μου επέτρεψαν να το κάνω και έβγαλα τη σχετική ανακοίνωση πριν συνεδριάσει η τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και ανακοινώσει ότι δεν ήμουν ευπρόσδεκτος στην παράταξη αυτή»…