Εγκαινιάστηκε ο καινούργιος βρεφονηπιακός σταθμός στα Πευκάκια

0
ανέγερση Νηπιαγωγείου
Φωτογραφία από το τελευταίο νηπιαγωγείο που εγκαινιάσθηκε το 2014.

 

Αποτελεί μια ακόμα σημαντική κοινωνική παροχή και στήριγμα για τις οικογένειες της πόλης μας, καθώς και προθάλαμο κοινωνικοποίησης των παιδιών και εισαγωγής τους στη μάθηση και τη γνώση.

Πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές, βιοκλιματικό κτήριο, υπερσύγχρονων τεχνικών προδιαγραφών, εμβαδού δομημένης επιφάνειας 1600 τ. μ,με 900 τ.μ. υπόγειο, το οποίο περιβάλλεται από αυλή 1.000 τ. μ., προϋπολογισμού 3,35 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.
Η κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού, που βρίσκεται επί των οδών Μακαρίου & Αισώπου  στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής, εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης Εφαρμογής των Πευκακίων στα κοινωφελή της οικόπεδα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η προμελέτη του Βρεφονηπιακού Σταθμού τιμήθηκε με διάκριση, στο διαγωνισμό που διοργανώνει το αρχιτεκτονικό περιοδικό ΔΟΜΕΣ κάθε χρόνο για ολοκληρωμένα έργα και μελέτες. Υπήρχαν 3 κατηγορίες για υποβολή έργου: “Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2009-2013”, “Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα των ετών 2009-2013” και “Καλύτερη μελέτη των ετών 2009-2013”. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Richard Meier, Juhani Pallasmaa, Μιχαήλ Λυκούδης. Η μελέτη του Βρεφονηπιακού ήρθε 4η στην κατάταξη της κατηγορίας της!

Επίσης, τα 5 καλύτερα έργα σε κάθε κατηγορία δημοσιεύτηκαν και σε μια ειδική έκδοση του περιοδικού για τα βραβεία, όπου και συμπεριλήφθηκε η μελέτη.

Την Ακολουθία των Εγκαινίων τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν Αγίας Παρασκευής, Πανοσιολογιότατος Πατέρας Διονύσιος Κατερίνας και ο Πατέρας Σταύρος Τρικαλιώτης, από τον Ι.Ν των Αγίων Αναργύρων.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση και την συγκίνησή του για το έργο το οποίο  με υπερηφάνεια, όπως είπε, παραδίδει ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Αναφέρθηκε στις επίμονες και συστηματικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής της οποίας ηγήθηκε ,προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη και του συγκεκριμένου αλλά και  όσο το δυνατόν περισσοτέρων έργων σε κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότησης, έτσι ώστε ο Δήμος μας να απεμπλακεί σταδιακά από την υποχρέωση καταβολής σημαντικών ποσών για ενοίκια κτηρίων που μέχρι σήμερα στεγάζουν τις υπηρεσίες του.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

«Αγαπητές μου φίλες και φίλοι,egainia brefonipiakou 02
Με την ελπίδα και την πεποίθηση να δούμε, οπωσδήποτε, την πόλη της Αγίας Παρασκευής, να αναπτύσσεται και να λειτουργεί με  ανθρώπινο πρόσωπο, όλοι μαζί εμείς ως διοίκηση του Δήμου, αλλά και ο καθένας χωριστά, δραστηριοποιηθήκαμε ώστε να το επιτύχουμε.
Στην διάρκεια των περίπου τεσσάρων χρόνων της θητείας μας, προσπαθήσαμε πολύ, ώστε τελικά η ποιότητα ζωής όλων μας που κατοικούμε στην Αγία Παρασκευή να αναβαθμιστεί. Ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα που η σκοπιμότητα τους έχει ήδη αξιολογηθεί και ελπίζω η ωφέλεια τους να δικαιωθεί στο άμεσο μέλλον στην συνείδηση όλων των πολιτών.
Σήμερα, η πρόσκληση μου, μπροστά στον νέο ιδιόκτητο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής, έχει  συμβολική σημασία.
 Θέλησα την ημέρα αυτή που πρακτικά είναι και τελευταία αυτής της θητείας μου, να αποχαιρετήσω όλους τους συνδημότες μου, καταθέτοντας το έργο αυτό ως κορυφαίο αποτέλεσμα, της  συνεισφοράς μου ως Δήμαρχος αυτής της πόλης, στην επιρροή της ζωής της κοινωνίας της Αγίας Παρασκευής και ειδικά των πολύ μικρών παιδιών.
Για μένα η ύπαρξη ενός τέτοιου κτιρίου, συμβολίζει , τον απολογισμό  όλων αυτών των προσδοκιών που έθεσα, κυρίως στον εαυτό μου και εν συνεχεία σε εσάς τους συμπολίτες μου, στην διάρκεια αυτών των χρόνων.
Η ύπαρξη ενός τέτοιου κτιρίου συμβολίζει  τα θετικά  αποτελέσματα που φέρνει  η συνεργασία διοίκησης και αντιπολίτευσης και τελικά αποδεικνύεται ότι στόχοι όπως το συγκεκριμένο έργο, μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Η ύπαρξη ενός τέτοιου κτιρίου συμβολίζει την άριστη συνεργασία που είχα με τα θεσμικά όργανα, τους επιβλέποντες μηχανικούς  του Δήμου ώστε το συνειδητό αυτό δημιούργημα της φροντίδας για την κοινωνική ευημερία των συμπολιτών μου να αποτελεί «κοινό μέλλον».
Ο νέος ιδιόκτητος Βρεφονηπιακός Σταθμός, που πολύ σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του στα παιδιά μας, θα αποτελεί μέτρο σύγκρισης για τις επόμενες κατασκευές  όχι μόνο στον Δήμο μας αλλά και σε ολόκληρη την Αττική, διότι διαθέτει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα δημόσια κτίρια.
Εύχομαι η νέα Διοίκηση του Δήμου να υλοποιήσει παρόμοια έργα και ειλικρινά θα είμαι ο πρώτος που θα την επαινέσω.
Σας παραδίδω ένα έργο, στο οποίο ονειρεύομαι ότι και τα δικά μου μελλοντικά εγγόνια θα έχουν την τύχη να γνωρίσουν τους πρώτους φίλους τους και να βιώσουν τα πρώτα θετικά συναισθήματα της σημασίας τού να είσαι μέλος μιας ομάδας και κατ’ επέκταση μιας υγιούς  κοινωνίας!»

Το λόγο έλαβε επίσης ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας ,στην αναγκαιότητα για κοινωνική συνοχή και στήριξη και στην πρόθεσή του να αξιοποιήσει το εξαιρετικό όπως τόνισε ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου για το καλό της πόλης.
Τις ευχές τους έδωσαν επίσης οι επικεφαλής Παρατάξεων κκ. Γιαννακόπουλος και Γκιζιώτης και ο Προϊστάμενος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του Δήμου κ. Θεοδωρίδης ο οποίος ανέλυσε και τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου που το καθιστούν ιδιαίτερο και μοναδικό στο είδος του.
Παρόντες επίσης το σύνολο σχεδόν των μελών  του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, εκπρόσωποι του Τύπου και πλήθος πολιτών .

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση