Εθελοντικός καθαρισμός του Υμηττού στο πλαίσιο προετοιμασίας για την περίοδο της πυροπροστασίας.

0

Η 1η Μαΐου ως ημερομηνία θεωρείται ορόσημο για την πυροπροστασία του Υμηττού, περίοδος που διαρκεί μέχρι και τα τέλη κάθε Σεπτέμβρη. Στο πλαίσιο προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε δράση καθαρισμού του βουνού και συντήρησης του Δικτύου Πυρασφαλείας που πραγματοποίησε το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού-ΣΕΠΠΒΑΤΥ, την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.
Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εθελοντικής Δράσης «Let’s do it Greece 2017», με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, του Δήμου Αγίας Παρασκευής και του Δήμου Παιανίας.
Με την ολοκλήρωση της δράσης ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στους εθελοντές του ΣΕΠΠΒΑΤΥ για την προσφορά τους στην προστασία του Υμηττού. Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της δράσης ανέλαβε την πλήρη ανακατασκευή του φυλακίου πυροπροστασίας «Αγίου Ιωάννη Κυνηγού».
Παρών στη δράση έδωσαν πολίτες κάθε ηλικίας και μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, η Δημ. Σύμβουλος Στελ. Ψύλλα, μέλη των ομάδων Περιβάλλοντος-Καθαριότητας και “Φυσιολατρικά Πατήματα”