«Όχι» από τους κατοίκους σε εκδήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

0
Ματαιώθηκε εκδήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου

Δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω αντιδράσεως των μελών της «Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγ. Παρασκευής»,  η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 εκδήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του κόμματος « Ελληνική Λύση» .

Γεννιούνται βεβαίως πολλά ερωτηματικά για την παραχώρηση της αίθουσας, αλλά και για το γεγονός ότι παρόμοιες εκδηλώσεις συνήθως γίνονται σε «αίθουσες εκδηλώσεων» και τα έξοδα βαρύνουν «αυτούς» που καλούν τον «ομιλητή»…

Από την «Ανοιχτή Συνέλευση», εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

«ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ

Την Τετάρτη 20/6 ο γνωστός για την ακροδεξιά και ρατσιστική ρητορική του Κυριάκος Βελόπουλος είχε προγραμματίσει εκδήλωση του κόμματος του « Ελληνική Λύση» στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής.

Ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής κινητοποιηθήκαμε ώστε η εκδήλωση αυτή να ματαιωθεί. Το σκεπτικό μας ήταν απλό. Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στη γειτονιά μας και δεν πρέπει να βρίσκουν βήμα πουθενά ούτε σε δημοτικούς χώρους. Μόλις φτάσαμε έξω από το Δημαρχείο οι 3-4 οπαδοί του Βελόπουλου που βρίσκονταν ήδη εκεί κλειδώθηκαν μέσα με δική τους επιλογή.

Μπλοκάραμε την είσοδο με προφανή στόχο την ακύρωση της εκδήλωσης. Σε λίγη ώρα συγκεντρώθηκαν και άλλοι 40 περίπου εθνικιστές οπαδοί αλλά και ισχυρή αστυνομική δύναμη. Από την άλλη, μόλις μαθεύτηκε το γεγονός, αρκετοί κάτοικοι της πόλης μας και γειτονικών περιοχών πλαισίωσαν τη δράση μας.

 Όταν κατέφτασε και ο αρχηγός τους, έστησε ένα γελοίο επικοινωνιακό show επικαλούμενος τη δημοκρατία. Μια δημοκρατία η οποία βέβαια, όπως αποδείκνυαν και οι συνεχείς ύβρεις των οπαδών του, δε χωρά τον άλλο, τον ξένο, τον διαφορετικό.

 Η αποφασιστική στάση μας κατέστησε σε όλους- αστυνομία (που καλέστηκε) και ακροδεξιούς- φανερό ότι τέτοια εκδήλωση δεν επρόκειτο να γίνει στην πόλη μας. Έτσι μετά από λίγο ο αρχηγός τους και οι εθνικιστές αποχώρησαν.

Σε μια συγκυρία όπου λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, της ελληνοτουρκικής έντασης και της συμφωνίας με τη Βόρεια Μακεδονία οι εκπρόσωποι του ρατσισμού και του εθνικισμού προσπαθούν να βρουν ζωτικό χώρο, είναι σημαντικό να ορθώσουμε αναχώματα.

Ας το ξεκαθαρίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα ανεχτούμε να δημιουργηθούν στην πόλη μας εστίες διάχυσης του δηλητηρίου της μισαλλοδοξίας. Φασίστες, εθνικιστές, ρατσιστές, αντισημίτες, ομοφοβικοί και σεξιστές δε χωρούν στις γειτονιές μας.

Αν κάποιοι ψάχνουν για εχθρούς, ας τους αναζητήσουν στις πολιτικές υποτίμησης της ύπαρξής μας, στους μηχανισμούς κυριαρχίας, σε όσους διαφεντεύουν τις ζωές μας και στα τσιράκια τους».

Απάντηση