Εκδήλωση του «Φυσάει Κόντρα» για τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

0

Εκδήλωση – συζήτηση πραγματοποίησε η δημοτική παρέμβαση «Φυσάει Κόντρα» τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 με θέμα «Πολυτεχνείο 2016: 5 δεκαετίες. 5 γενιές αγωνιστών συζητούν», στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής.Το «Φυσάει Κόντρα» ήταν η μοναδική παράταξη του Δήμου μας που διοργάνωσε φέτος εκδήλωση αναφορικά με τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ οι ομιλητές/τριες μετέφεραν την εικόνα και τις εμπειρίες τους από τους αγώνες του λαού και της νεολαίας στα χρόνια που ακολούθησαν, με έμφαση στην διαχρονική επίδραση της εξέγερσης του Νοέμβρη.
Αναφερόμενοι στη σημερινή κατάσταση οι ομιλητές/τριες στάθηκαν στην ενωτική δράση για την ανατροπή της επίθεσης που προωθούν η κυβέρνηση και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Θάνο Ανδρίτσο (δημοτικό σύμβουλο Αγίας Παρασκευής), την Ελένη Μπαρμπαλιά (δημοτικό σύμβουλο Ζωγράφου) και τον Νίκο Κούτσια, συνδικαλιστή.
Σε ανακοίνωσή του τα μέλη της δημοτικής παρέμβασης μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι : «Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ θα συνεχίσουμε τη σειρά εκδηλώσεων για σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, μικρή συμβολή στην ανασυγκρότηση και αντεπίθεση του κινήματος».

ομιλία του Τάσου Κατιντσάρου

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Σπύρου Αλεξίου

Η ομιλία του Παναγιώτη Σωτήρη

Η ομιλία της Ειρήνης Γαϊτάνου

Η ομιλία της Αναστασίας Ματσούκα