Εκδημοκρατισμός του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο Γεράσιμο Βλάχο

0
vlaxos 2010

Πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι η παράταξή του δεν θα ψήφιζε τον κ. Βλάχο ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Ζορμπάς  εξήγησε στη συνέχεια ότι για λόγους ηθικής και τάξης εναντιώνονται ο ίδιος και η παράταξή του στην «οικογενειοκρατία» που έθεσε στο Δήμο ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος καθώς ο κ. Βλάχος εκτός από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει οριστεί και εντεταλμένος σύμβουλος για την εποπτεία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Μαγειρείου. Από την μεριά του ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε ότι δεν θα ακολουθήσει τον κ. Ζορμπά στο διχαστικό λόγο που συνεχώς προβάλλει στο συμβούλιο και στην κοινωνία λέγοντας ότι οι ίδιοι θα στηρίξουν όλες τις υποψηφιότητες καθότι ακόμα και στην εκλογή του προεδρείου της Βουλής όλα τα κόμματα υπερψηφίζουν τις αντίστοιχες υποψηφιότητες.
Μετά την εκλογή του προεδρείου ο κ. Βλάχος προέβη σε δηλώσεις λέγοντας ότι στοχεύει στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και ανήγγειλε ορισμένες αλλαγές που θα γίνουν.
Συγκεκριμένα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δήλωσε ότι θα είναι «πρόεδρος όλου του συμβουλίου» και ότι κάθε Δημοτικός Σύμβουλος πλέον θα μπορεί να εισάγει θέματα προς συζήτηση και ψήφιση γεγονός που μέχρι και την προηγούμενη διοίκηση δεν υφίστατο γιατί μόνο με τις υπογραφές εννιά δημοτικών συμβούλων μπορούσε να εισαχθεί θέμα.
Επιπλέον ο κ. Βλάχος ανακοίνωσε το δικαίωμα στη «δευτερολογία», κατά τη διάρκεια συζήτησης ενός θέματος, και στους Δημοτικούς Συμβούλους, γεγονός που επίσης δεν ίσχυε μέχρι σήμερα καθώς δικαίωμα «δευτερολογίας» είχαν μόνο οι αρχηγοί παράταξης.

mpaltopoulos ioannis
Ιωάννης Μπαλτόπουλος αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Ο κ. Βλάχος μίλησε επίσης για αναδόμηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου με την

milonakis

Γιάννης Μυλωνάκης Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου

πρόσθεση 30 θέσεων, ώστε οι πολίτες που θα παρακολουθούν τις συνεδριάσεις να μην στέκονται όρθιοι. «Θα λειτουργούμε ως προεδρείο κι όχι μόνο ως πρόεδρος» είπε ο κ. Βλάχος και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Είμαστε εδώ για να λύσουμε ζητήματα της πόλης κι όχι για να κάνουμε ανούσιες συζητήσεις και θα προβούμε στην ψήφιση νέου και δημοκρατικότερου εσωτερικού Οργανισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου».
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δήμαρχος που μίλησε για κατάργηση των 25 υπογραφών για την εισαγωγή θέματος στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου από την πλευρά των πολιτών, προτείνοντας παράλληλα την εισαγωγή τεκμηριωμένων θεμάτων από όλους τους πολίτες και συλλόγους χωρίς τη γραφειοκρατία να στέκεται τροχοπέδη.   

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση