Εκεί που παρατάξεις, νεολαίες και κόμματα «διστάζουν» η Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων «τολμά»…

0

Το θέμα της ανάκλησης της άδειας του DaVinci μπορεί ακόμα να μην έχει εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τη σχετική απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής για παραπομπή του και η «Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής» κλιμακώνει ολοένα και περισσότερο την πίεση προς κάθε κατεύθυνση για να εφαρμοστεί ό,τι ο νόμος προβλέπει για το Εθνικό Κληροδότημα του Δήμου μας.Τα μέλη της ανοιχτής συνέλευσης προέβησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση – συζήτηση στο 1ο Δημοτικό σχολείο, αποτέλεσμα της οποίας ήταν μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 Οκτωβρίου 2016 – ημέρα Σάββατο – να οργανώσει συγκέντρωση έξω από το εν λόγω κατάστημα με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων.
Έτσι, το πρωινό του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2016, μέλη της ανοιχτής συνέλευσης με τη συνοδεία μουσικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο απέναντι πεζοδρόμιο του DaVinci, στο εμπορικό κέντρο Venus.
Διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια ενώ κάθε λίγη ώρα μέλος της συνέλευσης διάβαζε μέσω μικροφώνου το κείμενο που μοιραζόταν στους περαστικούς.
Οι τελευταίες δράσεις της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων και σε πίεση του Δημοτικού Συμβουλίου προς την κατεύθυνση της ανάκλησης της άδειας και ταυτόχρονα γεννά ερωτήματα για το τι στάση κρατούν στο συγκεκριμένο θέμα οι τοπικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.
Εξαιρώντας τις Δημοτικές παρατάξεις και τους επικεφαλής, η απουσία ανακοινώσεων – τοποθετήσεων των τοπικών οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και υπόλοιπων κομμάτων (που συνήθως είναι και λαλίστατα και φέρνουν ψηφίσματα …) γεννά ερωτηματικά για το «Ποια» στάση κρατούν απέναντι στο πιο πολυσυζητημένο θέμα της πόλης και στο μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που έγινε στην πόλη μας την τελευταία 10ετία.
Τα ερωτηματικά αυτά ενισχύονται ακόμη περισσότερο από την απουσία αντίστοιχων δράσεων από τα μέλη των τοπικών οργανώσεων (όσων τουλάχιστον τάσσονται με την πλευρά της Δικαιοσύνης).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ