Εκ νέου κινητοποιήσεις και απεργία των εργαζομένων της καθαριότητας.

0

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει εξαγγείλει αποκλεισμό των γκαράζ της Καθαριότητας όλων των Δήμων από Δευτέρα 19/6 έως και Τετάρτη 21/6 καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 22/6. Κατά τις ημέρες αυτές δεν θα πραγματοποιηθεί η συνηθισμένη αποκομιδή απορριμμάτων και στον Δήμο, ωστόσο η διοίκηση του Δήμου θα φροντίσει να υπάρξει προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη ευαίσθητων περιοχών (πλατείες, παιδικές χαρές κ.ά).
Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας ζητούν από τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της Αγίας Παρασκευής να δείξουν κατανόηση στο πρόβλημα και να συμβάλλουν στην όσο το δυνατόν μικρότερη εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους κατά τις ημέρες αυτές.
Παράλληλα, η Δημοτική αρχή εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων της Καθαριότητας, θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου και συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και καλεί την Κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για την ομαλή λειτουργία των Δήμων, δίνοντας οριστική λύση στο θέμα που έχει προκύψει

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ