Ελένη Δάβαρη: «Κάποιοι κλέβουν ανενόχλητοι περιουσιακά στοιχεία του Δήμου!».

0
davari

davari«Σ» Γιατί ο δήμαρχος δεν απαντά στις καταγγελίες που είχατε κάνει όταν ανεξαρτητοποιηθήκατε αλλά προσπαθεί να σας εκφοβίσει με «μηνύσεις» που υποτίθεται ότι κάποιοι άλλοι μπορεί να σας κάνουν;

«Ο κ. Ζορμπάς επειδή ξέρει ότι λέω αλήθειες και φοβούμενος ν’ απαντήσει επί της ουσίας καταφεύγει στην προσφιλή του μέθοδο, αυτήν δηλαδή της εκτόξευσης έωλων απειλών ώστε να φοβηθώ και να σταματήσω να μιλώ. Όμως ο κ. Ζορμπάς γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα όσα λέγω είναι αληθινά ασχέτως αν δεν θέλει να το παραδεχτεί… γεγονός όμως που σε καμία περίπτωση δεν τον δικαιολογεί. Να μην απαντάει πολιτικά σε μένα γιατί με έχει στην «Μπούκα» μπορεί να γίνει κάπως κατανοητό, αλλά να μην απαντάς σε άλλους Δημοτικούς Συμβούλους και αρχηγούς παρατάξεων όπως τον κ. Σταθόπουλο, το θεωρώ απαράδεκτο».
«Σ» Ποια είναι τα θέματα που είχαν προκύψει και για τα οποία ο δήμαρχος «σφυρίζει αδιάφορα» κατά τη γνώμη σας;
«Ας πάρουμε ένα ένα τα πράγματα. Το πρώτο ζήτημα είναι αυτό που αφορά την κλοπή μιας υδροφόρας, που ήταν προς απόσυρση έξω από το γκαράζ του Δήμου! Καθώς και δύο σαρώθρων και διαφόρων άλλων πραγμάτων μέσα από την αποθήκη του Δήμου!!!».
«Σ» Ποιες ενέργειες θα έπρεπε να είχαν γίνει μετά τη διαπίστωση των κλοπών αυτών;
«Αμέσως μόλις γίνεται αντιληπτή η κλοπή του συγκεκριμένου οχήματος θα έπρεπε ο αρμόδιος υπάλληλος από το μηχανολογικό τμήμα να καταγγείλει το γεγονός στις αστυνομικές αρχές, πράγμα που καθυστέρησε να κάνει! . Στη συνέχεια ο Διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας κ. Παναγόπουλος θα έπρεπε να διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι συγκεκριμένες κλοπές της Δημοτικής περιουσίας, αλλά ουδέποτε προχώρησε σ’ αυτήν με αποτέλεσμα να γεννιούνται τεράστια ερωτηματικά».
«Σ» Ήταν ο κ. Παναγόπουλος υποχρεωμένος να διενεργήσει Ε.Δ.Ε;
«Είναι υποχρεωμένος να κάνει. Αν δεν κάνει ΕΔΕ για ένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου που «κάποιοι» έκλεψαν τότε για ποιον άλλο λόγο πρέπει να κάνεις; Γιατί είσαι διευθυντής;
Επίσης αυτοί που έκλεψαν την υδροφόρα, κινήθηκαν δια μέσου της Αττικής οδού και η εταιρεία για τρείς ημέρες κρατά όλα τα στοιχεία από τις υπάρχουσες βιντεοκάμερες που καταγράφουν τα πάντα.
Τα ερωτηματικά λοιπόν που γεννιούνται είναι γιατί καθυστέρησε ο κ. Παναγόπουλος να ενημερώσει την αστυνομία ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και γιατί δεν ενημέρωσαν ούτε κι εμένα ώστε να προσπαθήσω στο διάστημα που υπήρχαν ακόμη τα στοιχεία από τις κάμερες να βρω κάποια άκρη;
«Σ» Τελικά ποιος , επωμίζεται τις ευθύνες; Διευθυντής ή ο δήμαρχος;
«Επειδή δεν γνωρίζω ακριβώς ποια είναι η διαδικασία σχετικά με την απόδοση ευθυνών δύο φορές υπέβαλα γραπτή αναφορά προς το δήμαρχο αναφορικά με τις κλοπή της υδροφόρας και των δύο μικρών σάρωθρα και των άλλων υλικών από την αποθήκη».
«Σ» Ποια ήταν η αντίδραση του κ. Ζορμπά όταν δώσατε τις γραπτές αναφορές;
«Απολύτως Καμία! Αποδέχτηκε με πλήρη απάθεια τις κλοπές αυτές! Και όπως είχα πει και στην δήλωση ανεξαρτητοποίησης μου όλα τα παραπάνω υπήρξαν οι αιτίες της αποχώρησης μου από την παράταξη του. Ήμουν αντιδήμαρχος και σε τίποτα δεν έβρισκα ανταπόκριση και ενδιαφέρον ή στήριξη από το δήμαρχο και αρχηγό της παράταξης».
«Σ» Υπάρχει κάποια συγγένεια ή ιδιαίτερη φιλική σχέση μεταξύ του κ. Ζορμπά και του κ. Παναγόπουλου;
«Όχι καμία και στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις που είχαμε οι δυο μας πριν του κάνω τις αναφορές και μου αποκάλυψε κάποια «Άλλα» πράγματα τα οποία εγώ δεν ήξερα και τα οποία είχαν υποπέσει στην αντίληψη του από την εποχή που και ο ίδιος ασκούσε την ίδια αντιδημαρχία επί δημαρχίας Αντώνη Σιδέρη, και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούσε για τον συγκεκριμένο υπάλληλο δεν ήταν και οι καλύτεροι…».
«Σ» Είχε αναφερθεί σε θέματα διαφάνειας;
«Ας το πούμε κι έτσι»
«Σ» Δηλαδή κατά την άποψη σας τίθεται θέμα Μη τήρησης του Νόμου;
«Φυσικά! Σκεφτείτε, αν μπουν κάποιοι στο Δήμο, πάρουν δύο γραφεία και φύγουν, τι θα κάνουμε; Τι θα πούμε;: «Α! πήραν τα δύο

 x 00101
 συνέντευξη στον Χρήστο Ανδ. Μπαλωτή

γραφεία, δεν πειράζει, τι ναι δύο γραφεία;»… Πόσο μάλλον μία υδροφόρα. Για τ’ όνομα του Θεού. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να μας σηκώσουν το Δήμο; Ή να μας παίρνουν τα απορριμματοφόρα και οι υπεύθυνοι να σφυρίζουν ανέμελα; Δεν το διανοούμαι αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ να το δεχτώ».
«Σ» Στη δημοτική ομάδα είχε συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα;
«Έχει συζητηθεί στην ευρεία δημοτική ομάδα που κάναμε. Δεν υπήρξαν απαντήσεις ούτε τότε. Πολλές φορές μου ‘λεγε ο δήμαρχος να του «λύσω τα χέρια» κάνοντάς γραπτή αναφορά ώστε να μπορέσει να «κινηθεί» και όταν το έκανα «Τι» έκανε με «λυμένα πια τα χέρια»; Απολύτως τίποτα!.
Η παράταξη μας όταν «πήρε» το Δήμο για να τον διοικήσει, το πέτυχε σηκώνοντας ως λάβαρο τη σημαία της «Διαφάνειας». Οι πιο πολλοί από εμάς γι’ αυτό ακολουθήσαμε τον Βασίλη Ζορμπά, γιατί τον πιστέψαμε. Προσωπικά θεωρούσα ότι ο Βασίλης ήταν κάτι το διαφορετικό, ακριβώς επειδή έδειχνε να έχει το στυλ του «ψιλοαγρίκου» ο οποίος θα κοπάναγε τη διαφθορά και τη Λαμογιά.
Δυστυχώς έπεσα έξω. Δεν είναι έτσι».
«Σ» Μήπως ο κ. Ζορμπάς επηρεάζεται από απόψεις κάποιων άλλων συνεργατών του; Πώς τον είχατε ζήσει;
«Είναι ένας ιδιόρρυθμος χαρακτήρας. Δεν θα τον θεωρήσω «Κακό». Σαν φίλος, για παρέα και για καλαμπούρι είναι ένας πολύ ωραίος τύπος. Από εκεί και πέρα το να είσαι δήμαρχος είναι κάτι διαφορετικό. Όταν είσαι μέσα στο Δήμο είσαι αλλιώς, όταν είσαι έξω με την παρέα σου είσαι τελείως διαφορετικός. Λοιπόν εγώ περίμενα κάτι διαφορετικό. Επηρεάζεται πάρα πολύ. Υπάρχει κάποια ομάδα ενός – δύο ατόμων, ίσως μόνο ένα που επηρεάζει το δήμαρχο. Όμως εμένα δεν με νοιάζει ποιος τον επηρεάζει.
Εμένα όμως μ’ ενδιαφέρει για το «Τι» θα λογοδοτήσω στους ανθρώπους που με ψήφισαν και όχι μόνο. Σας πληροφορώ ότι για την κίνηση που έκανα αποχωρώντας και για την αιτιολόγηση μου αναφορικά μ΄ αυτήν , οι συμπολίτες μου δίνουν συγχαρητήρια. Δεν είπα δεν μ’ αρέσει και φεύγω κι επιπλέον έδωσα πολλές ευκαιρίες πριν αποχωρήσω. Είναι αυτό που λένε, μία – πέντε – δέκα φτάνει! Δεν θέλω να κάνω πέντε βήματα μπροστά και 15 πίσω».
«Σ» Τι είπατε για τον κ. Παναγόπουλο και ο κ. Ζορμπάς απείλησε με μήνυση;
«Συγκεκριμένα είπε ότι σαν Ζορμπάς αν ήταν ο Παναγόπουλος και άκουγε τις εκφράσεις μου θα μου έκανε μήνυση. Εκεί αισθάνθηκα ντροπή για το πρόσωπό του γιατί μεταξύ μας έλεγα και έλεγε πολύ περισσότερα… όσο για την μήνυση τον προκαλώ να μου κάνει ο ίδιος! Και προκαλώ τον Βασίλη Ζορμπά γιατί μιλάω πάντα με στοιχεία! Δεν θα έβγαινα ποτέ να κατηγορήσω έναν άνθρωπο χωρίς λόγο. Τον ήξερα και από πιο παλιά τον κ. Παναγόπουλο αλλά τον γνώρισα καλύτερα όταν έγινα αντιδήμαρχος.
Όταν θες να κερδίσεις τις εκλογές και να πάρεις το Δήμο λες πάρα πολλά και θυμάμαι τον κ. Ζορμπά τι έλεγε γενικά για τους δημόσιους υπαλλήλους… Και για τον κ. Γιαννακόπουλο είχε πει πολλά και συγκεκριμένα για τη ΔΗΠΕΑΠ και ποια είναι απόδειξη για όλες τις καταγγελίες; Βγήκε τίποτα; όχι!
Με την Αγίου Ιωάννου τα ίδια δεν είχε κάνει; Δεν έλεγε για το πόσο καρκινογόνος είναι ο ιγνιμβρήτης ως υλικό; και τώρα γιατί τον τοποθετεί; Δεν είναι πια καρκινογόνος; Ή τον τοποθετεί επειδή τον παράτησε ο προηγούμενος εργολάβος στο πάρκινγκ του Δήμου και με αυτόν θέλει να παρουσιάσει «έργο»;
Αν τότε έλεγε αλήθεια για την επικινδυνότητα του υλικού αυτού τώρα που το έργο το κάνει αυτός γιατί τον χρησιμοποιεί; Δεν θα κάνει κακό στους συμπολίτες του; ‘η ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και προκειμένου να ξαναβγεί δήμαρχος ας «λουστούμε» όλοι εμείς ένα καρκινογόνο υλικό;
Αισθάνομαι πραγματικά προδομένη. Και πιστεύω ότι κι άλλοι συνάδελφοι νιώθουν έτσι. Ίσως αυτό που λένε ότι η εξουσία αλλάζει τα μυαλά των ανθρώπων να ταιριάζει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Έχει αντιληφθεί λάθος το ρόλο του δημάρχου ο κ. Ζορμπάς.
«Σ» Έχουμε παρακολουθήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχετε περισσότερο θυμό για την αντιδήμαρχο κ. Ελευθερία Παπαδοπούλου παρά για τον ίδιο τον κ. Ζορμπα; Γιατί έτσι;
«Από τότε που ξεκινήσαμε όλοι μαζί κι αναλάβαμε το Δήμο η κ. Παπαδοπούλου ανακατευόταν παντού… και στην δική μου υπηρεσία όπως και σε άλλες με αποτέλεσμα στο τέλος να έχουμε ξεχάσει το ποιος είναι ο δήμαρχος! Αν είναι η κ. Παπαδοπούλου ή αν είναι ο κ. Ζορμπάς!!
Προσωπικά δεν δέχτηκα από μέρους της παρεμβάσεις τέτοιου τύπου όπως και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι και ίσως να μπήκαμε στο «στόχαστρο»… όσο για τους άλλους συναδέλφους που είμαι σίγουροι ότι δεν είναι χαζοί και δεν ξέρω γιατί δεν αντιδρούν είναι δικό τους.
Δυστυχώς στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου όταν ρωτάμε κάτι το δήμαρχο η κ. Παπαδοπούλου συνηθίζει να κάνει διάφορους μορφασμούς και να κριτικάρει από τα απέναντι έδρανα… Την προειδοποιώ λοιπόν, «αυτά» να τα κάνει «εκεί που την παίρνει» και όχι σε μένα γιατί εγώ «Δεν τα σηκώνω»!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση