Ελένη Δάβαρη: «Το έργο στην Αγ. Ιωάννου εκτελείται αντίθετα με τους όρους που ψηφίσαμε!».

0
davari

 

davariΕικόνα βομβαρδισμένης πόλης εμφανίζει η «καρδιά» της πόλης ενώ κάτοικοι και καταστηματάρχες υφίστανται τεράστια και άνευ λόγου ταλαιπωρία από τη μονοδρόμηση της Αγ. Ιωάννου ακόμη και στα σημεία όπου ουδεμία εργασία πραγματοποιείται παρά το γεγονός ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν ψηφίσει την ακριβώς αντίθετη υλοποίηση του έργου!
Συναντηθήκαμε με την τ. αντιδήμαρχο πρασίνου και καθαριότητος κ. Ελένη Δάβαρη συζητήσαμε μαζί της για τα τεκταινόμενα και μας είπε τα εξής:
«Σ» Έχετε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αγ. Παρασκευή, είστε κάτοικος και επιχειρηματίας της Αγίου Ιωάννου, πώς βλέπετε να εξελίσσεται η αποκαλούμενη « ανάπλαση» της;
«Μιλάω καθημερινά με τον κόσμο και όλοι ήλπιζαν κάποτε να ολοκληρωθεί το φτιάξιμο του δρόμου και των πεζοδρομίων γιατί είναι ο κεντρικός δρόμος της πόλης μας και θα πρέπει η εκάστοτε Δημοτική αρχή να φροντίζει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση τα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα της».
«Σ» Με το υλικό (Ιγνιμβρίτης) που τοποθετεί εκεί ο δήμαρχος τι γίνεται; Ως αντιπολίτευση όταν το τοποθετούσε ο κ. Γιαννακόπουλος το χαρακτήριζε καρκινογόνο, μιλούσε για «επικινδυνότητα» και άλλα πολλά… τώρα «Τι» άλλαξε και το τοποθετεί;
«Ρωτήστε τον ίδιο γιατί μόνον αυτός μπορεί να σας απαντήσει… Συνολικά εγώ αισθάνομαι προδομένη από τον Βασίλη Ζορμπά. Αυτό μπορεί να το αισθάνονται κι άλλοι συνάδελφοι αλλά δεν μ απασχολεί γιατί δεν μιλάνε. Μ’ ενδιαφέρει τι κάνω εγώ».
«Σ» Μήπως έχει μυθοποιηθεί για προεκλογικούς λόγους η «Ανάπλαση» της Αγίου Ιωάννου;
«Είναι αλήθεια αυτό, αλλά αλήθεια είναι και το γεγονός ότι θα πρέπει «κάτι» να γίνει. Έναν κεντρικό δρόμο έχει η πόλη και πρέπει κάποια στιγμή να μην σκοτωνόμαστε όταν περπατάμε, να βλέπουμε που πατάμε το βράδυ, να έχει δηλαδή λίγο φως από το Δήμο κι όχι από τα καταστήματα που όταν κλείνουν τα φώτα τους σου δημιουργείται η αίσθηση ότι βρίσκεσαι είτε σε ερημιά είτε σε χωριό είτε σε κανά βουνό επάνω…
Από εκεί και πέρα για το έργο που γίνεται αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαμαρτυρίες καθημερινές, οι έμποροι έχουν πλέον γονατίσει, οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται από άποψη «κυκλοφορίας», γιατί ενώ είχαμε ψηφίσει στο Δημοτικό συμβούλιο ότι η Αγίου Ιωάννου θα κλείνει τμηματικά, δηλαδή θα γίνονται έργα σε ένα τετράγωνο, θα παραδίδεται και μετά θα προχωρά ο εργολάβος στο επόμενο… Τελικά αυτός έχει ξεκινήσει από την οδό Ασημακοπούλου, έχει φτάσει στην οδό Αρτέμιδος και σκάβει χωρίς να έχει τοποθετηθεί ακόμα τίποτα! Επίσης μονοδρομήθηκε όλος ο δρόμος, ακόμα και το μεγαλύτερο κομμάτι, όπου δεν γίνεται κανένα έργο. Για ποιο λόγο στο κομμάτι που δεν γίνονται έργα να μην κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα; Οι επαγγελματίες κλαίνε στην κυριολεξία γιατί βιώνουν την κρίση στο πετσί τους… τα έργα έχουν νεκρώσει τελείως την περιοχή… και οι πολίτες ταλαιπωρούνται χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Εάν βγείτε στις 9 το βράδυ στην πλατεία υπάρχει ερημιά. Εάν κυκλοφορούν 10 άτομα είναι ζήτημα. Αν κυκλοφορούν στα φανάρια 10 αυτοκίνητα είναι ζήτημα. Και σ αυτό το σημείο θα πρέπει όλοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι να αισθάνονται προδομένοι, γιατί ψήφισαν με άλλο τρόπο να εκτελεστεί το συγκεκριμένο έργο και με άλλον τρόπο εκτελείται αυτό σήμερα».
«Σ» Δηλαδή Τίθεται θέμα Νομιμότητας του τρόπου εκτέλεσης του έργου ;
«Ασφαλώς! Γιατί συζητήσαμε διεξοδικά την ημέρα της ψήφισης του έργου και με τον αντιδήμαρχο και με το δήμαρχο, ότι ο

 x 00102

 Συνέντευξη στον

Χρήστο Α. Μπαλωτή

δρόμος θα παραμείνει διπλός και θα κλείνει σταδιακά και είχα κάνει συγκεκριμένες ερωτήσεις τότε για τα αδιέξοδα στενά και για το κατά πόσον θα μπορούν οι άνθρωποι που ζουν εκεί να μπαινοβγαίνουν στους δρόμους τους και είχα επισημάνει ότι αυτά τα κομμάτια θα πρέπει να κλείνουν πολύ γρήγορα. Τότε ήταν που είχα λάβει και την απάντηση ότι το έργο θα πήγαινε σταδιακά. Δηλαδή θα σκάβανε, θα τοποθετούσαν τις πλάκες, θα έκλειναν και μετά θα προχωρούσαν σε άλλο κομμάτι. Τώρα που το εκτελούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο έχει ξεσηκωθεί η Αγία Παρασκευή και ειδικά οι καταστηματάρχες οι οποίοι έχουν σοβαρότατο πρόβλημα.
Μπαίνουν λοιπόν τα ερωτήματα που λένε: 1) Έχει δικαίωμα ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και η αναπληρώτρια δημάρχου Ελευθερία Παπαδοπούλου να παρακάμπτουν την διαδικασία με την οποία αποφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο να γίνει το έργο; 2)Ποιος ωφελείται από αυτές τις αλλαγές; Οι κάτοικοι ή ο εργολάβος; Τίνος τα συμφέροντα υπερασπίζονται ο δήμαρχος και η αναπληρώτρια δήμαρχος; Των κατοίκων ; ή του εργολάβου;».
«Σ» Θεωρείτε ότι αν είχε γίνει τμηματικά το έργο όπως το ψηφίσατε θα υπήρχε διαφορά; θα ήταν πιο ομαλή η κυκλοφορία;
«Σαφέστατα. Θα υπήρχε ένα πρόγραμμα που όλοι μας θα το ξέραμε. Θα γνωρίζαμε δηλαδή ότι ένα συγκεκριμένο κομμάτι που σκαβόταν πότε θα ολοκληρωνόταν και δεν θα είχαμε σκαμμένη όλη την Αγίου Ιωάννου. Θα μπορούσε ο Δήμος έτσι να κατευθύνει το δημότη και δεν θα είχαμε ατυχήματα. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί ο εργολάβος δεν εργάζεται με γρηγορότερους ρυθμούς ώστε να τελειώσει πιο γρήγορα».
«Σ» Σ’ αυτά που λέτε, ο δήμαρχος έχει πει ότι δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει στη δουλειά του εργολάβου…
«Ναι, αλλά αυτά τα συμφωνείς από πριν και όχι μετά αφού υπογράψεις… Δεν είπαμε να μην ταλαιπωρηθούμε για να γίνει ένα καλό έργο, αλλά να ταλαιπωρηθούμε όσο το δυνατόν λιγότερο. Πριν υπογράψει κάποιος εξετάζει πρώτα το πόσο γρήγορα μπορεί να εκτελέσει το έργο. Ψάχνει τον τρόπο. Και υπάρχουν τρόποι. Δεν πάνε να φτιάξουν δρόμο στα βουνά… τις πλάκες στο πεζοδρόμιο της μιας πλευράς της Αγ. Ιωάννου αλλάζουν . Έλεος πια!».
«Σ» Από την πλευρά της διοίκησης όμως έχει δηλωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο κόσμος ζητά να γίνει το έργο, πως γίνεται από τη μία να διαμαρτύρονται και από την άλλη να το ζητούν;
«Πράγματι ο κόσμος θέλει να γίνει το έργο γιατί θέλουν να τελειώσει αυτή η ιστορία, όπως θέλουν να τελειώσει και το θέμα του κολυμβητηρίου. Αλλά θέλουν να τελειώσει και να μην εξελιχτεί σε «Γιοφύρι της Άρτας»! αλλά δυστυχώς ο κ. Ζορμπάς δεν κυκλοφορεί στην πόλη και δεν ακούσει τους κατοίκους της»
«Σ» Τι θέλετε να πείτε;
«Το μεγάλο μου παράπονο, κι όχι μόνο το δικό μου αλλά και πολλών συναδέλφων ήταν ότι ο Βασίλης Ζορμπάς δεν κυκλοφορούσε στην πόλη. Μόνο τα Χριστούγεννα του 2011, κι αυτό μετά από παρακλήσεις, βγήκε να πει ένα «Χρόνια πολλά» στα καταστήματα. Δεν έχει παρουσία στην Αγία Παρασκευή. Δεν τον γνωρίζουν! Δυόμιση χρόνια έχουν περάσει και δεν γνωρίζουν ποιος είναι. Θα σας πω κάτι πολύ απλό. Θα ήθελα πολύ να περπατήσω παράλληλα με τον κ. Ζορμπά την Αγίου Ιωάννου, μόνοι μας, να δούμε πόσους γνωρίζει αυτός και πόσους εγώ».
«Σ» Αυτό που μας περιγράφετε συμπεριλαμβάνεται στους λόγους της ανεξαρτητοποίησής σας;
«Όχι ιδιαίτερα. Το μόνο που με πείραζε πολύ ήταν ότι δεχόμουν συνεχώς όλα τα παράπονα εγώ διότι πάντα φρόντιζα να έρχομαι σε επαφή με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες. Ειδικά από τους τελευταίους τους στήριζα ψωνίζοντας από το Δήμο μας. Αν δεν στηρίξουμε εμείς οι ίδιοι το Δήμο ποιος θα το κάνει;».
«Σ» Υπάρχει δηλαδή μια «Αδιαφορία» από τον κ. Ζορμπά;
«Βεβαίως! Εγώ το λέω καθαρά! Σκοπός του ήταν να βγει δήμαρχος και μέχρι εκεί; Δεν ξέρω. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το φαινόμενο, δηλαδή δήμαρχο που να μην θέλει να βγει από το δημαρχείο ώστε να έρχεται σε επαφή και να ακούσει τις απόψεις των πολιτών».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση