Ελισάβετ Πετσατώδη: «Υπήρχαν υποσχέσεις για τη μη πραγματοποίηση ρυμοτομήσεων»!

0

Το ρεπορτάζ που είχε δημοσιευθεί ανέφερε τα εξής:
Το θέμα της πραγματοποίησης των ρυμοτομήσεων επί των οδών, που εκτελούνται οι εργασίες της βιοκλιματικής ανάπλασης του Κοντοπεύκου, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10 Φεβρουαρίου 2016 η αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγ.Παρασκευής  Ελισάβετ Πετσατώδη.
Συγκεκριμένα μετά από σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης για την εξέλιξη των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργου στην περιοχή του Κοντοπεύκου, η  κ. Πετσατώδη είπε ότι το τέλος των εργασιών παρατάθηκε μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2016, αντί της προγραμματισμένης ημερομηνίας παράδοσης  που ήταν τα μέσα περίπου του Δεκεμβρίου 2015.
Η αντιδήμαρχος δήλωσε ότι μέχρι πρότινος έχουν ολοκληρωθεί οι ρυμοτομήσεις στις οδούς Κύπρου και Παπαρηγοπούλου ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αντίστοιχες εργασίες και στις οδούς Δερβενακίων, Δωριέων και Ολυμπίας.
Η κ. Πετσατώδη υπογράμμισε ότι παρότι το έργο αποτελεί διαπαραταξιακή επιτυχία, ωστόσο η προηγούμενη διοίκηση του Βασίλη Ζορμπά δεν είχε προβεί σε καμία συζήτηση με τους κατοίκους για την ανάγκη ρυμοτομήσεων ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.
Η κ. Πετσατώδη κατέληξε δηλώνοντας ότι ήδη έχουν αρχίσει να αποζημιώνονται οι κάτοικοι στους οποίους πραγματοποιήθηκαν οι ρυμοτομήσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «κάποιοι» είχαν δώσει υποσχέσεις πως δε θα γίνονταν αυτές!
Η απάντηση του κ. Τσιαμπά αναφέρει τα εξής:
«Κύριε  Διευθυντά
 Σε ρεπορτάζ  στο φύλλο της   εφημερίδας  167/Φεβρουάριος 2016 φιλοξενείτε απάντηση της Αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών κας  Πετσατώδη  Ελισάβετ σε ερώτησή μου  με τίτλο ΄΄ Υπήρχαν υποσχέσεις για τη μη πραγματοποίηση ρυμοτομήσεων στο έργο του Κοντοπεύκου΄΄ . Παρακάτω σας παραθέτω τη δική μου άποψη καθ΄ ότι χειρίσθηκα  το θέμα  κατά την περίοδο διοίκησης του κου Βασιλείου Ζορμπά.
– Στις  21/10/2013  ενημερωθήκαμε ότι το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα γίνει. Αμέσως κάναμε αναμόρφωση του Π/Υ και προβλέψαμε 140.000 ΕΥΡΩ  για τις ρυμοτομίες, αρχίσαμε τις διαδικασίες δημοπράτησης και στις 18/7/2014 υπογράψαμε τη σύμβαση.
–  Στις 13/11/2013 υπογράφθηκε η σύμβαση εκτέλεσης του κυρίως έργου και τον  Ιαν 2014 άρχισαν οι εργασίες του. Αμέσως άρχισα τις συζητήσεις με τους κατοίκους,    μαζί  με τον  μηχανικό που χειρίζεται μέχρι τώρα το θέμα, ακολουθώντας την ίδια τακτική που είχαμε ακολουθήσει και στα έργα του Τσακού.
– Ως αποδεικτικό στοιχείο της αλήθειας των ισχυρισμών μου  σας παραπέμπω, στο πρωτόκολλο παράδοσης των έργων, το οποίο συνέταξα και έδωσα στη δημοσιότητα με αποδέκτη και εσάς κε Διευθυντά   στις 30/8/2014 και δεν διεψεύσθη από κανέναν , στην παράγραφο 19 του οποίου αναφέρω επί λέξει τα εξής :
  ΄΄ Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη. Η νέα Διοίκηση η οποία ενημερώθηκε πλήρως  για την εξέλιξη του έργου, τόσο μεμονωμένα τα αρμόδια στελέχη της, όσο και σε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων,   είναι υποχρεωμένη να παρακολουθήσει το έργο ώστε αυτό να κατασκευασθεί σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της τεχνικής και  να είναι χρηστικό για τους δημότες για τις επόμενες δεκαετίες.
               Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξει στην υλοποίηση των ρυμοτομιών οι οποίες προβλέπονται στην μελέτη και στην προγραμματική σύμβαση  με την Περιφέρεια ως υποχρέωση του Δήμου έναντι της χρηματοδότησης ,το έργο έχει δημοπρατηθεί και υπάρχει ανάδοχος. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπισθεί με μεγάλη προσοχή σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες. Η απερχόμενη διοίκηση και εγώ προσωπικά έκανα πολλές συναντήσεις με την έναρξη του έργου και εξασφαλίσαμε την  καταρχήν θετική ανταπόκριση, δυστυχώς  μετά  τις εκλογές έγινε αρνητική ΄΄  
Επειδή μπορεί να αμφισβητηθεί η  ακρίβεια των παραπάνω  στα πλαίσια της πολιτικής τακτικής  αμφισβήτησε, λασπολόγησε και κάτι θα κερδίσεις  είμαι στη διάθεσή σας , για εξηγήσεις και περαιτέρω λεπτομέρειες, να προσκομίσω οποιοδήποτε έγγραφο, να παραστώ σε κοινή συζήτηση με τους εμπλεκομένους, εκτιμώ δε ότι όποιος τα αμφισβητήσει θα προσκομίσει και  τα απαραίτητα στοιχεία».

Απάντηση