Ενημέρωση για την έξαρση της Ιλαράς από τις υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

0

Εμβολιασμό με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις, συστήνει στοιχεία το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων-ΚΕΕΛΠΝΟ με αφορμή την επιδημική έξαρση της ιλαράς, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα(196 μέχρι τις 28/9/2017 σύμφωνα με τα στοιχεία του κέντρου) , σε παιδιά και ενήλικες, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας.
Αναλυτικές πληροφορίες τόσο για την νόσο όσο και για τον εμβολιασμό παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ. (www.keelpno.gr/Portals/0/Αρχεία/Προλαμβάνονται%20με%20εμβολιασμό/ΙΛΑΡΑ%20FAQs-νέο.pdf ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ)

Παράλληλα, ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, η οποία συνιστά:
· Τον άμεσο εμβολιασμό των ανεμβολίαστων ατόμων, που δεν έχουν νοσήσει, στο παρελθόν, εκτός των εγκύων και ανοσοκατασταλμένων.
· Τον εμβολιασμό με 2η δόση, για όσους έχουν κάνει ήδη μία δόση εκτός των εγκύων και ανοσοκατασταλμένων.
· Για τα βρέφη να γίνει η 1η δόση του εμβολίου στους 12 μήνες (αντί στους 16), και μετά από 3 μήνες να χορηγείται και η 2η δόση.
· Οι γονείς να ακολουθούν τις οδηγίες των παιδιάτρων, σχετικά με τα εμβόλια.
Το σχετικό Δελτίο τύπου της Εταιρείας για την Ιλαρά βρίσκεται αναρτημένο εδώ: http://e-child.gr/component/k2/item/163-press-release-of-the-hellenic-pediatric-society-for-measles

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ