Επίλυση προβλήματος ή υπονόμευση του θεσμού των αιρετών ;

0
zormpas 01

zormpas 01Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίας Παρασκευής λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Αγία Παρασκευή, 6 / 2 / 2014

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Λ. Μεσογείων 415-417
Αγία Παρασκευή, 15343
Τηλ: 213-2004.500-530

Ανακοίνωση Δημάρχου Αγίας Παρασκευής

Καλώ, για τελευταία φορά πριν προβώ στη ανάληψη ενεργειών που δεν θα επιθυμούσα, τον Δημοτικό Σύμβουλο της πόλης μας ο οποίος έχει κατ΄ επανάληψη ειδοποιηθεί από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και γραπτώς και προφορικώς ,να προσέλθει στην Υπηρεσία προκειμένου να εξοφλήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το Δήμο.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

Σημείωση Σχολιαστή

Θεωρούμε ότι η αοριστία που περιέχεται στον εν λόγω Δελτίο Τύπου και η οποία απευθύνεται προς έναν κάποιο ανώνυμο Δημοτικό Σύμβουλο δεν βοηθά ούτε κινείται προς την επίλυση του όποιου προβλήματος έχει προκύψει ή υπάρχει αλλά αντίθετα υποσκάπτει το θεσμό του «αιρετού» τοποθετώντας συλλήβδην όλους τους εκλεγμένους από τους συμπολίτες τους συμβούλους στο «ίδιο σακί».
Δεν υπηρετείται έτσι η Δημοκρατία, αντίθετα υπονομεύεται… δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Υπάρχουν άλλοι «τρόποι» τους οποίους ή τους εφαρμόζεις ή εάν αδυνατείς ή δεν τους εμπιστεύεσαι είναι καλύτερα να πας σπίτι σου και να πάψεις να ασχολείσαι με τα κοινά υιοθετώντας πρακτικές που κατά την άποψή σου είναι καλύτερες από αυτές που προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων καθώς ο Ποινικός και Αστικός Κώδικας.
Όσο για την «εκτίμηση» αξιότιμε δήμαρχε εύλογα οποιοσδήποτε θα σε ρωτήσει, σε ποιον την απευθύνεις… γιατί όταν εκτιμάς κάποιον ενεργείς όπως αντιμετωπίζεις την περίπτωση «DaVinci».
«Εκτίμηση» και αόριστες κατηγορίες προς ανώνυμο δημοτικό σύμβουλο δεν συμβιβάζονται εκτός κι αν ο στόχος είναι η εν γένει απαξίωση των αιρετών με ότι αυτό σημαίνει για τη λειτουργία του θεσμού της Δημοκρατίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση