Επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος της φύσης

0
paidiki xara 01

Δυστυχώς η ίδια μέθοδος, δηλαδή αυτή της παρουσίασης την «τελευταία στιγμή» μιας σειράς ενεργειών οι οποίες θα έπρεπε να έχουν προγραμματιστεί και υλοποιηθεί μέσα στην τριετία που πέρασε, θα δρομολογηθούν ώστε να αποτελέσουν ένα καλό άλλοθι στις συζητήσεις, στα καφενεία και στις καφετέριες, αλλά και στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.
Η ρήση που αναφέρει ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» βρίσκει την πλήρη δικαίωσή της σε σπασμωδικές ενέργειες της «τελευταίας στιγμής» και φυσικά τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον αβέβαια, για να μην πούμε ότι αντί για «καλό», κάνουν «κακό».
Όλα αυτά τα λέμε, επειδή ξαφνικά στα μέσα Ιουνίου τα μηχανήματα «Bob Cat» (εκσκαφικά και όχι μόνο…) που χρησιμοποιεί ο εργολάβος στα έργα της ανάπλασης των πεζοδρομίων της Αγίου Ιωάννου, βρέθηκαν να εκτελούν «έργα» (προφανώς χωρίς την ανάλογη άδεια) στην υπό του δασαρχείου προστατευόμενη Β Ζώνη Υμηττού!
Χρησιμοποιήσαμε τον όρο «προφανώς χωρίς άδεια» γιατί αν υπήρχε άδεια αυτή θα είχε επιδειχθεί στον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο και πρόεδρο της ΔΗΠΕΑΠ κ. Χρήστο Ματζανά ο οποίος ρώτησε τους εργαζόμενους αναφορικά με τις εργασίες που γίνονταν στο συγκεκριμένο χώρο που βρίσκεται στη δασική έκταση μεταξύ του Υπουργείου Γεωργίας και του γηπέδου ποδοσφαίρου της πόλης μας.
Αντί απαντήσεως ο κ. Ματζανάς δέχθηκε προπηλακισμούς, όχι μόνο από τους «άγνωστους» εργαζόμενους εκεί αλλά και από το δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά ο οποίος έσπευσε στην περιοχή.
Είναι γνωστό σε όσους ζουν στην πόλη αυτή ότι ο Χρήστος Ματζανάς με τον Βασίλη Ζορμπά και ανήκαν στην ίδια πολιτική παράταξη αλλά και συνδέονταν με προσωπική φιλία η οποία ξεκινούσε από τις δημόσιες συναντήσεις τους τόσο στις καφετέριες της πόλης μας όσο και σε ταβέρνες των Μεσογείων όπου μαζί με «γίδα» κατανάλωναν και μεγάλες ποσότητες «πολιτικών και όχι μόνο αναλύσεων».
Δυστυχώς ο Βασίλης Ζορμπάς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χρήστου Ματζανά, ξέχασε και τη φιλία και την κοινή πορείαpaidiki xara 02 αλλά κυρίως και το δικαίωμα που έχει ο κάθε πολίτης της πόλης αυτής να ρωτά για θέματα που αφορούν την πόλη και το περιβάλλον στο οποίο ζει και εργάζεται και να προχωρήσει σε απρεπής εκφράσεις και ύβρεις που ανάγκασαν τον κ. Ματζανά να καταφύγει στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για όλα όσα είχαν συμβεί.
Ο κ. Ματζανάς ενημέρωσε το «Σχολιαστή» και μεταβήκαμε στο συγκεκριμένο χώρο, διαπιστώσαμε τις εργασίες που είχαν γίνει εκεί, τις φωτογραφίσαμε , όπως φωτογραφίσαμε με υπόδειξη του Δημοτικού Συμβούλου κ. Φώτη Αλεξόπουλου τα παιδιά τα οποία έπαιζαν πετώντας μεγάλες πέτρες το ένα στο άλλο από τους όγκους χωμάτων και μπαζών, τα οποία είχαν τοποθετηθεί μετά την εκσκαφή ΜΕΣΑ στο χώρο της παιδικής χαράς!
Για το σκηνικό της τριτοκοσμικής αυτής εικόνας, προϊδεάζει η ταμπέλα που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του χώρου η οποία προειδοποιεί τους επισκέπτες για την ύπαρξη αδέσποτων ζώων.
Το καταλάβαμε, εδώ και καιρό κ. δήμαρχε ότι κυκλοφορούν στην πόλη «αδέσποτα ζώα»… αυτό που εσείς ενδεχομένως δεν έχετε καταλάβει είναι ότι οι «Αδέσποτοι άνθρωποι» είναι αυτοί που δημιουργούν «εγκαταλελειμμένα ζώα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση