Επισκέψεις στις αδελφοποιημένες με την Αγία Παρασκευή πόλεις Saint Brieuc και Γεροσκήπου.

0

Τις αδελφοποιημένες με το Δήμο Αγίας Παρασκευής πόλεις Saint-Brieuc (Γαλλία) και Γεροσκήπου (Κύπρος) επισκέφθηκαν, μετά από σχετικές προσκλήσεις, αντιπροσωπείες του Δήμου μας.
Μετά από πρόσκληση της νέας Δημάρχου του Saint-Brieuc, Marie-Claire Diouron και του Προέδρου της Επιτροπής Αδελφοποίησης της πόλης Jean-Aristide Brument στο Δήμο Αγίας Παρασκευής να συμμετάσχει στο «Χωριό των αδελφοποιημένων πόλεων», αντιπροσωπία του Δήμου αποτελούμενη από την Πρόεδρο της Επιτροπής Αδελφοποίησης Δημ. Σύμβουλο Χρύσα Κολώνια, τον Δημ. Σύμβουλο Αναστ. Ανδρίτσο και την Γραμματέα της Επιτροπής Αδελφοποίησης Αννα Στεργίου επισκέφθηκε τη γαλλική πόλη από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2017.
Το stand του Δήμου μας στο «Χωριό των αδελφοποιημένων πόλεων», που φιλοξενήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, επισκέφθηκαν πάνω από 1.000 άτομα τα οποία συνομίλησαν με τα μέλη της αντιπροσωπείας, γεύτηκαν Ελληνικές λιχουδιές και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον το έντυπο υλικό για την Αγία Παρασκευή.

Επίσης, με πρόσκληση του Δημάρχου Γεροσκήπου Πάφου Μιχάλη Παυλίδη αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, αποτελούμενη από τον Δημ. Σύμβουλο Σωτήρη Παπαμιχαήλ, Πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, την Πρόεδρο του Διαδημοτικού Κέντρου Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «ΑΡΓΩ» Γ. Πίσπα, την Γραμματέα της Επιτροπής Αδελφοποίησης Α. Στεργίου και τον καθηγητή Γλυπτικής των Εργαστηρίων Τέχνης του ΠΑΟΔΑΠ Βασ. Διαμαντή, μετέβη στην Κυπριακή πόλη, από 23 έως 25/9, για να παραστεί στα εγκαίνια του «ΠΑΡΚΟΥ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017».

Το Πάρκο Μύθων και Γλυπτικής είναι μια εξαίρετη εστία πολιτισμού για τον Δήμο Γεροσκήπου, είναι το νέο σημείο αναφοράς και στολίδι της πόλης. Στόχος του Δήμου , μέσα από τη δημιουργία αυτού του έργου, είναι να προαγάγει τις τέχνες και τον πολιτισμό και να προσφέρει στους δημότες και επισκέπτες του έναν αξιοζήλευτο χώρο, τον οποίο θα χαίρονται και θα απολαμβάνουν.