Επιστολή της Ένωσης Γονέων στον Υπουργό Παιδείας για τη δωρεάν παροχή βιβλίων ξένης γλώσσας.

0

Επιστολή έστειλε στον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη η ένωση συλλόγων γονέων Αγίας Παρασκευής επισημαίνοντας το ζήτημα της δωρεάν παροχής βιβλίων προς τους μαθητές για το μάθημα της «Ξένης Γλώσσας». Αναλυτικότερα η επιστολή ανέφερε τα εξής:

«Κ. Υπουργέ,
Στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια, η παιδεία θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για κάθε πολιτεία, καθώς τα παιδιά είναι το μέλλον της χώρας μας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει κάθε κυβέρνηση να φροντίζει να εξασφαλίζει για όλους τους μαθητές το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό που απαιτεί η φοίτησή τους στα Δημόσια Σχολεία της χώρας.
Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, θέτουμε υπόψη σας ένα πάγιο αίτημα μας, ένα θέμα που ταλανίζει κάθε χρόνο τις σχολικές κοινότητες και το οποίο έχουμε επανειλημμένα θέσει και στις προηγούμενες κυβερνήσεις και τους αρμόδιους υπουργούς, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει δοθεί λύση:
Ενώ η Ξένη Γλώσσα αποτελεί υποχρεωτικό μάθημα του ωρολογίου προγράμματος των ΓΕΛ, οι μαθητές δεν εφοδιάζονται από την Πολιτεία με τα απαραίτητα βιβλία, όπως γίνεται με όλα τα υπόλοιπα μαθήματα, σε όλες τις βαθμίδες και όπως είναι το αυτονόητο. Αντιθέτως, για το υποχρεωτικό μάθημα της Ξένης Γλώσσας οι μαθητές και οι οικογένειες τους, υποχρεώνονται να επιβαρυνθούν με τα έξοδα της αγοράς των βιβλίων που τους υποδεικνύονται.
Βασική αρχή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής είναι ότι αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει σε όλα τα παιδιά ΔΗΜΟΣΙΑ , ΕΝΙΑΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση.
Ειδικά στις εποχές που ζούμε, που η σημερινή οικογένεια αντιμετωπίζει δυσκολίες στην καθημερινότητα της, με την ανεργία να έχει «χτυπήσει» την πόρτα της, τις μειώσεις μισθών, τα αυξημένα έξοδα – ειδικά των παιδιών στη λυκειακή εκπαίδευση, που δυστυχώς «ανθεί» η παραπαιδεία , τα απλά και αυτονόητα γίνονται επιτακτικότερα και εντονότερα. Πλέον οι γονείς σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα απαραίτητα.
Γι’αυτό κύριε Υπουργέ, ζητάμε, να δείτε άμεσα το αίτημα μας και να προβείτε σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα επιλύσουν ένα σημαντικό πρόβλημα της σχολικής κοινότητας».