Επιτροπή του Δήμου επισκέφθηκε την αδελφοποιημένη πόλη Saint-Brieuc

0

Μετά από πρόσκληση της Δημάρχου της αδελφοποιημένης πόλης Saint-Brieuc Marie-Claire Diouron και του Προέδρου της Επιτροπής Αδελφοποίησης του Saint-Brieuc Jean-Aristide Brument να μετέχει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής για δεύτερη χρονιά, στο «Χωριό των Αδελφοποιημένων πόλεων» το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εκπροσωπηθεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής από τους: Σπυρίδωνα Παπαγεωργίου Αντιδήμαρχο, Βασίλειο Ζορμπά Δημ. Σύμβουλο-πρ. Δήμαρχο, Άννα Στεργίου Γραμματέα της Επιτροπής Αδελφοποίησης και Μαρία Κέστη Μέλος της Επιτροπής Αδελφοποίησης.

Η αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής από την Δήμαρχο του Saint-Brieuc και τα Μέλη της Επιτροπής Αδελφοποίησης .Εγινε ανταλλαγή δώρων και εκ μέρους του Δήμου. Προσφέρθηκαν ελληνικά προϊόντα συσκευασμένα στις πάνινες τσάντες του Δήμου μας και εκείνοι μας προσέφεραν Γαλλικά κρασιά.
Αντιδήμαρχοι αρμόδιοι για τις αδελφοποιήσεις και Μέλη της Επιτροπής Αδελφοποίησης ήταν συνεχώς κοντά στους εκπροσώπους της ελληνικής αποστολής.
Το stand, που διέθεσε δωρεάν ο Πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου κ. Philippe Picou, επισκέφθηκαν πάνω από 1000 άτομα τα οποία συνομιλούσαν μαζί με τους εκπροσώπους μας ,γεύτηκαν Ελληνικές λιχουδιές (λουκούμια με γεύση μαστίχας, καραμέλες με γεύση μαστίχας, παστέλια χαλβάς, παστέλι, φιστίκια Αιγίνης, σταφίδες κ.α.) και έπαιρναν με πολύ ενδιαφέρον το φυλλάδιο με την ιστορία της Αγίας Παρασκευής (σε περίληψη) που ήταν στη γαλλική γλώσσα.
Στο επίσημο γεύμα των εγκαινίων παρέστη και ο πρώην Δήμαρχος του Saint-Brieuc κ. Bruno JONCOUR που είναι πλέον βουλευτής και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποστολή από την Ελλάδα.
Η ελληνική αποστολή ήρθε σε επαφή , κυρίως με τον Δήμαρχο του Altdorf για μελλοντική συνεργασία.
Η κ. Άννα Στεργίου είχε κατά την διάρκεια της παραμονής συνάντηση με Μέλη του Κέντρου Νεότητας και Πολιτισμού με τα οποία είχε συνεργαστεί ο Δήμος Αγ. Παρασκευής κατά την εκτέλεση του Προγράμματος ERASMUS και συζήτησαν για μελλοντική συνεργασία ανταλλαγής νέων κατά το 2019 ,εφόσον υπάρξει Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.
Στην αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, από το Saint-Brieuc τους συνόδευσαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό τέσσερα Μέλη της Επιτροπής Αδελφοποίησης καθώς και Μέλη του Κέντρου Νεότητας και Πολιτισμού.

Απάντηση