Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η ανυπακοή για εμάς δεν είναι σύνθημα, αλλά πράξη».

0

Ξαναρχίζει τις εργασίες η επιτροπή αλήθειας για το χρέος. 

Με ανοικτή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών ξεκίνησαν οι εργασίες της επιτροπής αλήθειας Δημοσίου χρέους το απόγευμα του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου 2016 με ομιλητές την πρόεδρο της επιτροπής και τέως Πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον αντιπρόεδρο της επιτροπής κ. Γιώργο Κασιμάτη, την ανεξάρτητη Ευρωβουλευτή και ιδρυτικό μέλος της επιτροπής κ. Σοφία Σακοράφα, τον επιστημονικό συντονιστή κ. EricToussaint και τον ταμία του Δ.Σ. της επιτροπής κ. Λεωνίδα Βατικιώτη.

konstantopoulou_06Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» στην ομιλία της έκανε λόγο για την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής υπό τη νέα της νομική μορφή μετά την πρωτοφανή απόφαση παύσης της λειτουργίας της ένα χρόνο πριν από το μνημονιακό καθεστώς.
«Πολλοί προσπάθησαν να σταματήσουν τις εργασίες της επιτροπής και της έκδοσης πορίσματος» επεσήμανε κ. Κωνσταντοπούλου ενώ ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που κρατούν ακόμα ζωντανή τη φλόγα της επιτροπής.
Η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε λέγοντας ότι η επιτροπή επί της ουσίας αντλεί τις δυνάμεις της από τον λαό, επεσήμανε ότι οι «πολιτικές διώξεις» και το «κυνήγι μαγισσών» που έχουν εξαπολύσει από κοινού Κυβέρνηση και δανειστές δεν τους αποθαρρύνει αλλά τους πεισμώνει και υπογράμμισε ότι σε όλη τη Νότια και Κεντρική Ευρώπη έχουν αρχίσει αντίστοιχες επιτροπές χρέους να ταρακουνούν το πολιτικό σκηνικό.

konstantopoulou_02
Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» έκανε ιδιαίτερη μνεία στη χρήση της αίθουσας του δικηγορικού συλλόγου, υπενθυμίζοντας ότι ήταν ο Δ.Σ.Α αυτός που παρείχε «άσυλο» στα μέλη της επιτροπής όταν αυτά εκδιώχθηκαν ώστε να ολοκληρώσουν τις εργασίες και να εκδοθεί το πόρισμα.
«Έχουν εγκληματήσει για την υπερχρέωση της χώρας» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, συμπληρώνοντας ότι η αλήθεια δεν μπορεί να στρεβλωθεί, ότι η επιτροπή αλήθειας απευθύνεται στον κόσμο και κατέληξε λέγοντας : «Θα παλεύουμε να τους αποκαλύπτουμε μέχρι να σβήσει ο ήλιος.. κι αν σβήσει θα τον ανάψουμε εμείς ξανά!».

Θεατρική παράσταση που προηγήθηκε των ομιλιών που σατίριζε τις πολιτικές τοποθετήσεις των "μνημονιακών" κομμάτων
Θεατρική παράσταση που προηγήθηκε των ομιλιών που σατίριζε τις πολιτικές τοποθετήσεις των “μνημονιακών” κομμάτων

Από την πλευρά της η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής κ. Σοφία Σακοράφα δήλωσε ότι η σημερινή Κυβέρνηση στα πρόσωπα αυτών που αποτελούν την επιτροπή «ανακάλυψε τον μεγαλύτερό της εχθρό» με σκοπό την ακύρωση του «ΌΧΙ» στο δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη δικαίωση των Τραπεζιτών και την υποταγή της χώρας στο διευθυντήριο της Ντόιτσε Μπανκ.
«Είμαστε ακόμα εδώ παρά τις πολιτικές διώξεις» συνέχισε η κ. Σακοράφα και συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση είχε σαν στόχο να εξαφανίσει κάθε στοιχείο αλήθειας για το χρέος, κάτι που δεν επέτρεψε η επιτροπή παρέχοντας πλέον στη δημοσιότητα πλούσια και σπουδαία στοιχεία με την επόμενη κίνηση των μελών της να είναι η ανατροπή της εντύπωσης που έχει δημιουργηθεί στον κόσμο – που πατάει στο Θατσερικό δόγμα – ότι δεν υπάρχει εναλλακτική οδός.

Αριστερά: Γιώργος Κασιμάτης  Δεξιά: Σοφία Σακοράφα
Αριστερά: Γιώργος Κασιμάτης
Δεξιά: Σοφία Σακοράφα

Η κ. Σακοράφα υποστήριξε ότι η επιτροπή έχει τέσσερα «όπλα», την εγκυρότητά της, την καθαρότητά της, τις συμμαχίες της και την αδιάσειστη αλήθεια της και κατέληξε λέγοντας ότι το μόνο χρέος της όταν εκλεγεί ξανά στα έδρανα της Βουλής θα είναι αυτό απέναντι στο λαό.
Από τους υπόλοιπους ομιλητές ο κ. EricToussaint δήλωσε ότι οι πληροφορίες που αποτελούν στοιχεία της επιτροπής προέρχονται από ινστιτούτα που θεωρούνται «φιλελεύθερα», υπενθύμισε δηλώσεις αξιωματούχων του ΔΝΤ όπως ότι τα προγράμματα που έχουν εφαρμοστεί στην Ελλάδα δεν προορίζονταν για τη δάσωση του λαού αλλά των τραπεζιτών και πιο συγκεκριμένα για τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες και κατέληξε λέγοντας ότι: «απέναντι σε ψεύτες δε θα υποταχθούμε».
Από την πλευρά του ο νομικός κ. Γιώργος Κασιμάτης αναφέρθηκε στο «Όχι» του ελληνικού λαού το καλοκαίρι του 2015, ότι η σημερινή πολιτική κατάσταση της Ελλάδας και οι συνεχείς μεταβολές της υπό το πρίσμα της ύπαρξης του χρέους αποτελεί πρωτοφανή για την Ιστορία περίσταση κι ότι η σκληρή λογική των δανειστών δεν υπολογίζει την κοινωνία και τους ανθρώπους δημιουργώντας συνεχώς «οικονομικά καρκινώματα».

konstantopoulou_04
Τέλος ο κ. Λεωνίδας Βατικιώτης μίλησε για την αύξηση του δημόσιου χρέους κατά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από 160% του ΑΕΠ σε 175 %, μίλησε για τη συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,2% στο ίδιο διάστημα, έκανε λόγο για την εφαρμογή της υπερφορολόγησης και πώλησης της δημόσιας περιουσίας ως πολιτική της κυβέρνησης ενώ προέβλεψε ότι θα υπάρξει μαζικό κύμα πλειστηριασμών και η τρέχουσα διαπραγμάτευση δε θα ολοκληρωθεί χωρίς να έχει «επιλυθεί» το «εργασιακό».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ