“Η αλήθεια για τον άτυχο συμπολίτη μας”.

0
Γεράσιμος Βλάχος - Γιάννης Σταθόπουλος

Ανακοίνωση εξέδωσαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος και ο κ. Γεράσιμος Βλάχος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής σχετικά με το θάνατο του συμπολίτη μας από το ψύχος των ημερών. Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:

O θάνατος πριν λίγες μέρες του κατοίκου Πευκακίων Α.Κ. ετών 59, στην οικία του από άγνωστα αίτια, οδηγεί τον πρ. Δήμαρχο Β. Ζορμπά σε αυθαίρετα, ψευδή συμπεράσματα και απρεπείς, προσβλητικές δηλώσεις εναντίον της Δημοτικής αρχής αλλά και προσωπική, ανοίκεια και συκοφαντική στοχοποίηση του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου κ. Γερ. Βλάχου, εντεταλμένου Συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής.
για ενημέρωση των συμπολιτών μας και κάθε ευαίσθητου ανθρώπου ενημερώνουμε ότι:
Ο αποβιώσας κατοικούσε σε κακές συνθήκες στην ιδιόκτητη εκ κληρονομιάς ηλεκτροδοτούμενη κατοικία του, σιτίζονταν από τον Δήμο δια του Κοινωνικού Μαγειρείου, (τρείς φορές την εβδομάδα με διπλή μερίδα φαγητού), έλαβε κατ΄επανάληψη φάρμακα από τον Δήμο και προσωπικά από τον κ. Γεράσιμο Βλάχο και έπασχε από προχωρημένο στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας και οξύ πνευμονικό οίδημα, για τα οποία εισήχθη στην εντατική Κρατικού Νοσοκομείου τα Χριστούγεννα και εξήλθε αμέσως με άρνηση νοσηλείας και υπογραφή του ιδίου.
Οι άξιες υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας (σε εφαρμογή πάγιας πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής) είχαν κατ΄επανάληψη πιέσει τον αποθανόντα να νοσηλευτεί σε Νοσοκομείο όπως και να φιλοξενηθεί σε Ξενώνα αστέγων κάτι που αρνήθηκε επιμόνως και σθεναρά. Συγκεκριμένοι γείτονες βεβαιώνουν την άρνηση του για οποιαδήποτε βοήθεια. Οι γείτονες αλλά και οι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας, σημειώνουν χαρακτηριστικά την ύπαρξη ηλεκτρικής κουβέρτας όπως και σόμπας πετρελαίου, στενός δε συγγενής του αποθανόντος μας ενημέρωσε ότι είχε αναλάβει την πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος και νερού όπως ανέλαβε και τα έξοδα της κηδείας.
Ενημερώνουμε, τέλος, ότι αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου”.