Η ανάπλαση του κέντρου της πόλης έγινε… διαμόρφωση πεζοδρομίων

0
giannak 3

giannak 3
Τουλάχιστον μια συγγνώμη από την πλευρά του Δημάρχου δε θα έβλαπτε.
Ας υπενθυμίσουμε όμως τα βασικά του οραματικού μας σχεδίου για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης, που πρακτικά θα ένωνε τις δύο πλατείες (Αγ. Παρασκευής και Αγ. Ιωάννου) αλλά δυστυχώς εξελίχθηκε σε απλή διαμόρφωση των πεζοδρομίων:
√ βελτίωνε σημαντικά το πρόβλημα της αυξημένης κυκλοφορίας και της έλλειψης χώρου στάθμευσης που καθιστά αδιάβατη την Αγ. Ιωάννου. Δυστυχώς, το υπάρχον σχέδιο επιδεινώνει το πρόβλημα αφού οι θέσεις στάθμευσης περιορίζονται με αποτέλεσμα την αύξηση της κυκλοφορίας.
√ σεβόταν την προτεραιότητα στο δημότη, τη μητέρα με το καρότσι, τη βόλτα του υπερήλικα. Δυστυχώς, το υπάρχον σχέδιο εξυπηρετεί τα οχήματα και την αύξηση του θορύβου και της ρύπανσης.
√ είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 1,4 εκατ. Ευρώ από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ τώρα ο λογαριασμός θα πληρωθεί απευθείας από τους δημότες.
Από την πλευρά μας, διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι παρόλο που υπάρχουν μια σειρά από διαδικαστικά ζητήματα τα οποία αρκούν για να καθυστερήσουμε το έργο, δεν θα το κάνουμε.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη! Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί, έστω και χωρίς όραμα, για το καλό της πόλης, των κατοίκων και των επαγγελματιών. Δε θα πέσουμε στην ίδια μικροπολιτική παγίδα να βρεθούμε απέναντι στο έργο και να κάνουμε ότι μπορούμε για να το εμποδίσουμε με ψηφοθηρικούς σκοπούς όπως το βιώσαμε όταν ήμασταν διοίκηση ακόμη και από το σημερινό δήμαρχο.
Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους επαγγελματίες και την ΕΝΕΒΑΠ. Η δημοτική αρχή θα μπορούσε να μην προχωρήσει εξαρχής σε μονοδρόμηση ολόκληρου του δρόμου, αλλά τμηματικά ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών. Με τη χρήση παραπλεύρων οδών θα υπήρχε η δυνατότητα καθόδου προς τη Λεωφ. Μεσογείων και εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.
Επίσης, θεωρείται επιβεβλημένη η επαναφορά της κυκλικής λεωφορειακής γραμμής 408, που είχαμε κατακτήσει ως δημοτική αρχή, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στα καταστήματα.

Η Δημοτική παράταξη
«Μαζί για την Αγία Παρασκευή»
Σχόλιο της κ. Ανθής Κοτσολίου στην ανακοίνωση της παράταξης “Μαζί για την Αγία Παρασκευή” στο facebook, στη σελίδα του Σχολιαστή: 
“Δεν περιμένω απάντηση, αλλά δε μπορώ να μην επισημάνω τα εξής: Αγία Παρασκευή είναι μόνο η Αγίου Ιωάννου; το γεγονός ότι με τη μονοδρόμηση η κίνηση μεταφέρεται στους άλλους δρόμους και για να βγούμε π.χ. από την Καρβελά στη Χαλανδρίου πρέπει να κάνουμε έναν τεράστιο κύκλο δεν φαίνεται να απασχολεί τους δημοτικούς άρχοντες. Οι γονείς με τα καροτσάκια δεν θα κάνουν περαντζάδα μόνο στην Αγίου Ιωάννου, πάμπολλοι δρόμοι έχουν σχεδόν ανύπαρκτα πεζοδρόμια. Δε μπορώ να δω πώς αναβαθμίστηκε έστω ο κεντρικός δρόμος με μια λωρίδα-τσόντα “οικολογικού κλπ” υλικού δίπλα στο υπάρχον πεζοδρόμια με τα ποικίλα μάρμαρα και πλακάκια, για να μην αναφέρω την προσχηματική τοποθέτηση λωρίδας για τους τυφλούς που όπου δε βολεύει σταματάει κι ο τυφλός σκοντάφτει σε δέντρα και περίπτερα. Είναι θλιβερό που η προηγούμενη δημοτική αρχή καμαρώνει για το έργο κι η νέα το συνεχίζει χωρίς μάλιστα καμιά τυπική έστω ενημέρωση των δημοτών. Αν μάλιστα τα πληρώσει ο ήδη χρεωμένος δήμος μας, τι να πω; Συνεχίστε, νυν και τέως να πίνετε τα καφεδάκια σας στο Da Vinci, ξέρετε εσείς…”

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση