“Η ανάσα με τη μείωση των Δημοτικών Τελών δεν μας δίνεται”!

0

Την δυσαρέσκειά του για τη μη ψήφιση της μείωσης των Δημοτικών Τελών κατά 40% εξέφρασε, μέσω δήλωσης που δεχθήκαμε, ο έμπορος και καταστηματάρχης κ. Γιώργος Κοντόπουλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντόπουλος αναφέρει τα εξής:

Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον εμπορικό κόσμο της Αγίας Παρασκευής, η μη ψήφιση μείωσης των Δημοτικών τελών που πρότεινε η Δημοτική αρχή, σκόρπισε απογοήτευση σε όλους εμάς, τους εμπόρους, που δίνουμε καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

Παρακολουθώντας τη σχετική συζήτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, διαπίστωσα ότι τελικά τέθηκαν προς ψήφιση δύο προτάσεις:

1. Μείωση Δημοτικών τελών σε οικίες – πολύ μεγάλες επιχειρήσεις κατά 3% και στα καταστήματα 0 – 150 τ.μ. μείωση 40 %, που ήταν η πρόταση της Δημοτικής αρχής.

 
2. Μείωση δημοτικών τελών σε όλους (οικίες, καταστήματα ανεξαρτήτως μεγέθους κ.λπ. κατά 30%), από πλευράς αντιπολίτευσης.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης ακούγεται ωραία, όμως θα προκαλούσε δύο σοβαρά προβλήματα:

1. Με το ετήσιο έλλειμμα 1,5 εκατ. ευρώ, που θα προκαλούσε, θα εξανεμιζόταν σε δύο χρόνια το πλεόνασμα των 3 εκατομμυρίων που υπάρχει και θα έπρεπε να γίνει του χρόνου αύξηση της τάξεως του 30% για να μην «μπαίνει μέσα» ο Δήμος.

2. Η μείωση 30% σε όλους θα ωφελούσε πολύ κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις (πολυκαταστήματα, Super Markets, μεγάλες εκθέσεις, βιοτεχνίες άνω των 1000 τ.μ. ακόμα και τράπεζες) σε σχέση με τις μικρομεσαίες, αποδυναμώνοντάς τις περισσότερο.

Η πρόταση της Δημοτικής αρχής, που ενσωμάτωνε και τις θέσεις της Ένωσης Εμποροβιοτεχνών-ΕΝΕΒΑΠ, πιστεύω ότι ήταν ρεαλιστική, αλλά δυστυχώς για μία ψήφο δεν «πέρασε», καθώς επικράτησαν, όπως φαίνεται, εκλογικές σκοπιμότητες.

Έτσι, δεν θα υπάρξει μείωση των Δημοτικών τελών, που θα ωφελούσε λιγότερο τους δημότες αλλά θα έδινε μεγάλη ανάσα στους μικρομεσαίους της Αγ. Παρασκευής. Κρίμα“!

Απάντηση