Η Ανεξαρτητοποίηση του Μιχάλη Γαβρά και η μεγάλη απώλεια για τους «Μαζί»!

0
Μιχάλης Γαβράς
Μιχάλης Γαβράς

 

 gavras dim simvoulio

 Ο κ. Μιχάλης Γαβράς την ώρα που ανακοινώνει την παραίτηση

και ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη

“Μαζί για την Αγ. Παρασκευή”

Στην τελευταία συνέλευση των «Μαζί» ο κ. Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα «Αλλαγής ηγεσίας» της παράταξης και ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος στις ερχόμενες εκλογές, τον Ιούνιο του 2014 (εκτενές σχετικό ρεπορτάζ της Κάτιας Βέργου φιλοξενείται σε άλλη στήλη).
Το γεγονός ότι παρά τις δύο ήττες του, το 2002 και 2010, ο κ. Γιαννακόπουλος επιμένει να ηγηθεί και πάλι της παράταξης χωρίς να προχωρά σε ουσιαστικές κινήσεις συσπείρωσης των δυνάμεων του και το κυριότερο χωρίς να καταθέτει νέες προτάσεις που θα σηματοδοτούσαν μια «Νέα αρχή» του έχει στοιχίσει τις απώλειες δύο σημαντικών πρώην στελεχών του και νυν Δημοτικών Συμβούλων, των κυρίων Γιάννη Γουργούλη και Μιχάλη Γαβρά και την απομάκρυνση σημαντικών στελεχών της παράταξης που διοίκησαν την τετραετία 2007 – 2010.
Ο κ. Γιαννακόπουλος μετά την ανακοίνωση του κ. Γαβρά παίρνοντας τον λόγο τον ευχαρίστησε για τα χρόνια που ήταν δίπλα του και δήλωσε ότι κατανοεί τις πολιτικές φιλοδοξίες του.
Μετά από αυτήν την κίνηση του κ. Γαβρά είναι φυσικό ότι η «Τράπουλα ανακατεύεται» και το πολιτικό σκηνικό γίνεται ακόμα πιο θολό αφού τίθενται ερωτήματα σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις του ανεξάρτητου συμβούλου αλλά και τη στάση του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι στην παλιά του παράταξη.
Σας παραθέτουμε αυτούσια την δήλωση του κ. Γαβρά όπως αυτή κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο:

«Εδώ και δυο χρόνια, μετά την ήττα μας στις εκλογές, έχω καταθέσει στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Ομάδας, στις εσωτερικές «διαδικασίες» της παράταξης, αλλά και δημόσια στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που μπορεί να ανατρέξει όποιος θέλει, ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για την επανατοποθέτηση των πολιτικών στόχων της παράταξης σε σχέση με την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Επίσης, ανέπτυξα οργανωτική πρόταση για την αναδιάταξη και την ανασυγκρότησή της.
Στόχος, αφ’ ενός μεν η μετεξέλιξη της παράταξης σύμφωνα με τις νέες αντιλήψεις, που διαπερνούν την σημερινή κοινωνία για τον ρόλο και τον λόγο ύπαρξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφ’ ετέρου η αποκατάσταση της τραυματισμένης σχέσης μας με τις κοινωνικές ομάδες που διαχρονικά μας στήριζαν.
Οι διαφορές που έχουν καταγραφεί σε όλα αυτά με τις απόψεις της ηγεσίας της παράταξης και της Δημοτικής Ομάδας «Μαζί για την Αγία Παρασκευή», έχουν αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και δεν μου επιτρέπουν πλέον την συμπόρευση με τη σημερινή της δομή και την σημερινή της λειτουργία.
Για την απόφασή μου αυτή ήδη έχω ενημερώσει την Δημοτική Ομάδα.
Από την θέση του δημοτικού συμβούλου στην αντιπολίτευση, θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντα που μου ανέθεσαν οι δημότες με συνέπεια, όπως κάνω αυτά τα δυο χρόνια».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση