Η για πρώτη φορά(;) δικαστική καταδίκη του Βασίλη Γιαννακόπουλου και οι καταγγελίες του περί «αθέτησης συμφωνίας».

0

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μεταφέρθηκε η δικαστική διαμάχη για προσωπική υπόθεση μεταξύ του πρώην Δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου και του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ (Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής) κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2016. Για την ιστορία, ο κ. Παπαμιχαήλ κατάφερε να δικαιωθεί στις 2 Νοεμβρίου 2016 μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει στον πρώην Δήμαρχο σχετικά με συκοφαντικές δηλώσεις του τελευταίου το 2012 κατά τη διάρκεια δημόσιας απολογιστικής διαδικασίας της τότε Δημοτική Αρχής με αποτέλεσμα ο κ. Γιαννακόπουλος να καταδικασθεί πρωτόδικα σε 10 μήνες φυλάκισης.
Στη συνεδρίαση της 3ης Νοεμβρίου 2016, μία μέρα μετά την πρωτόδικη καταδίκη, ο κ. Γιαννακόπουλος προέβη σε δηλώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο κ. Παπαμιχαήλ και την οποία είχε δημοσιοποιήσει μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων επικοινωνίας του Οργανισμού.
Ο κ. Γιαννακόπουλος λοιπόν εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τον οδήγησε στις δικαστικές αίθουσες ο κ. Παπαμιχαήλ κι εστίασε στο ότι υπήρξε συνεννόηση με τον τελευταίο, μέσω του δικηγόρου του μου κ. Παναγούλη και είχε συμφωνηθεί να ζητηθεί αναβολή της δικάσιμης μέρας.
Για το γεγονός ότι ο κ.Παπαμιχαήλ προχώρησε τελικά στην εκδίκαση της υπόθεσης, ο κ. Γιαννακόπουλος τον κατηγόρησε για «ανηθικότητα» , ενώ παράλληλα δήλωσε ότι θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός να χρησιμοποιηθεί ο ηλεκτρονικός λογαριασμός ενός ΝΠΔΔ για να κοινοποιηθεί μία δικαστική απόφαση που αφορούσε «προσωπική υπόθεση» και κατέληξε λέγοντας ότι: «Ο κ. Παναγούλης σίγουρος για την αναβολή δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να δικαστώ ερήμην από τον κ. Παπαμιχαήλ».
Από την πλευρά του ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ, αφού ανέπτυξε στο Δημοτικό συμβούλιο τους λόγους που τον είχαν ωθήσει να υποβάλει μήνυση εναντίον του κ. Γιαννακόπουλου, χαρακτήρισε ως ψεύδη τα περί συμφωνίας για αναβολή της δίκης και το αιτιολόγησε λέγοντας τα εξής: «Κανένας δεν πήρε κανένα έγγραφο από τη δικογραφία γιατί το έγγραφο που μοιράστηκε συσχετίστηκε στη δικογραφία στις 14:30 με 15:00 αφού είχε κλείσει το ωράριο της γραμματείας, της ακριβώς προηγούμενης ημέρας.
Όποιος σας είπε ότι πήρα το έγγραφο αυτό, σας είπε ψέματα. Ουδείς γνώριζε τι θα έκανα την επόμενη ημέρα.Σας καταλαβαίνω όμως γιατί είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεστε».