Η δεκάτη ενάτη Μαρτίου του έτους δύο χιλιάδες δέκα τρια

0
papamixail

Χωρίς να παραγνωρίζεται το θυμικό, ως παράγων στην λήψη αποφάσεων, είναι δύσκολο να υποθέσει κάποιος ότι οι βουλευτές των κυπριακών κομμάτων, ενώπιον πρωτοφανούς ιστορικής συγκυρίας, αποφάσισαν την απόρριψη με ελλειψη ψυχραιμίας.
Είναι σαφές, ότι είχαν βγάλει πολλά συμπεράσματα, από πολλές περιπτώσεις, με κυριότερη την ελληνική.
Κατάλαβαν αμέσως ότι με την αποδοχή της περικοπής και την εν συνεχεία δανειοδότηση, αντί διάσωσης θα ερχόταν η καταστροφική περιπλοκή. Κι αυτό διότι την περικοπή των καταθέσεων, θα ακολουθούσε η μαζική φυγή κεφαλαίων –και όχι μόνο ρωσικών- από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης και βεβαίως νέων μέτρων και περικοπών.
Σας θυμίζει κάτι αυτό ?
Συνεπώς, η απόφαση τους εκτός από τη γενναιότητα της, η οποία αφυπνίζει υποταγμένες συνειδήσεις και δημιουργεί προηγούμενο περήφανης στάσης από ένα Λαό και μία χώρα που αντιπροσωπεύει το 0,2% (μηδέν κόμμα δύο τοις εκατό) του ΑΕΠ της ευρωζώνης, αποτελεί την πρώτη σοβαρή προσπάθεια ανάκτησης της εθνικής πρωτοβουλίας και αναδιαπραγμάτευσης, με αυτούς που διακρατούν τον πλούτο ολων μας, μας κοιτάζουν αφ ΄υψηλού και δίνουν εντολές.
Είναι η πρώτη απόπειρα για την κατάστρωση μίας εθνικής πολιτικής αντιμετώπισης της κατάστασης.
Οι Κύπριοι παραδίδουν μαθήματα, ανεξάρτητα από την εκβαση της υπόθεσης.
Η Βουλή, σε αρμονία με τον λαικό παράγοντα, δίπλα στην Κυβέρνηση αναζητεί λύση μετά το ΟΧΙ. Κι αν η λύση είναι επώδυνη, θα την εχουν επιλέξει οι ιδιοι. Δεν θα τους εχει επιβληθεί.
Μαγικές λύσεις μπορεί να μην υπάρχουν, και δεν υπάρχουν, αλλά εθνικές ηγεσίες πρέπει να υπάρξουν. Και θα υπάρξουν.

ΣΩΤΗΡΗΣ Α. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ο Σ

πρ. Δημοτικός Σύμβουλος 2002 – 2010
Ν Ι Κ Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ)
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΙΩΝ 29, ΑΘΗΝΑ, 10434
Τ. 210.33.00.460-1 Φ. 210.38.14.619 Κ. 6932.43.44.58
papamihails@dsa.gr, dik-graf@otenet.gr, spapam@otenet.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση