Η επέκταση του ωραρίου μουσικών οργάνων

0
papamixail

 

Η απόφαση αυτή νομιμοποιεί την εκπομπή μουσικής εως τις 3 π.μ. τουλάχιστον αλλά και αργότερα, εάν δεν ελεγχθεί το «κέντρο διασκέδασης» που υπερβαίνει αυτό το χρονικό οριο, ως συνήθως συμβαίνει.

 Επειδή δε εως την 3 π.μ. αλλά και αργότερα (δηλαδή, νωρίς το πρωί) λειτουργούν και μάλιστα με εκκωφαντική μουσική, μόνον οσα καταστήματα εχουν μετατραπεί –με την πολυετή ανοχή του Δήμου- σε κέντρα νυκτερινής διασκέδασης μέσα στον αστικό ιστό, γίνεται αντιληπτό ότι η απόφαση που ελήφθη σηματοδοτεί την πλήρη «απελευθέρωση» του ωραρίου μουσικής οσων ενοχλούν.

 

Τα υπόλοιπα, περί εκπομπής μουσικής υπό την προϋπόθεση ότι …. δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων, μόνον καγχασμό προκαλούν, εάν δεν οδηγούν σε πιο προωθημένες σκέψεις.
Ουσιαστικά, δηλαδή, η Δημοτική Αρχή Βασίλη Ζορμπά και οσοι δημοτικοί σύμβουλοι υπερψήφισαν την εισήγηση της, αντί να ελέγξει οσους ενοχλούν και να προστατεύσει τους κατοίκους, νομιμοποίησε τους ενοχλούντες σε βάρος των κατοίκων. Αντί να επιβληθεί η νομιμότητα, νομιμοποιήθηκε η παρανομία, σε μία περιοχή που εχει μεταλλαχθεί και οι κάτοικοι της υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες αυτής της μετάλλαξης (ηχορύπανση, εγκληματικότητα, εμπρησμοί κοκ), η οποία τους οδηγεί σε ατακτη φυγή.
Με την απόφαση της αυτή, η Δημοτική Αρχή Ζορμπά, ξεκίνησε την στροφή της ενόψει των εκλογών του 2014, στις οποίες, όπως είναι πλέον σαφές, δεν θα στηριχθεί στους κατοίκους, αλλά σε ισχυρά συμφέροντα, ακολουθώντας την πολιτική του πρώην Δημάρχου Β.Γιαννακόπουλου, η οποία καταδικάστηκε παταγωδώς.

Η στάση του συνδυασμού ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Γιάννης Σταθόπουλος), η οποία καταψήφισε την επέκταση του ωραρίου, αποτελεί την μόνη ελπίδα αλλά και εγγύηση για την ανάκτηση του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής και την συνύπαρξη δραστηριοτήτων, σε ένα πλαίσιο αμοιβαία αποδεκτό, με γνώμονα όμως την διαφύλαξη και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Διότι, για να αλλάξουμε την Αγία Παρασκευή, πρέπει πρώτα να υπερασπισθούμε την κοινωνία και τους πολίτες της.
Κι αυτό, μόνο παρατάξεις και πρόσωπα χωρίς εξαρτήσεις, με δείγματα γραφής και στάσης, όχι λόγια και υποσχέσεις, μπορούν να το πετύχουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση