Η Εφορία Αγ. Παρασκευής στο Χολαργό!

0
x 00102

Πολύ εύστοχα δανειστήκαμε τον τίτλο του συγκεκριμένου θέματος από τον πρόεδρο της ΕΝΕΒΑΠ κ. Μάκη Χάρχαρο ο οποίος δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο σταθμός του Μετρό «Αγ. Παρασκευή» βρίσκεται στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου, η «Τροχαία Αγ. Παρασκευής» βρίσκεται στο Δήμο των Γλυκών Νερών και τώρα η «Εφορία Αγ. Παρασκευής» μεταφέρεται στο Χολαργό!
Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα της Αγ. Παρασκευής, είτε σε σταθμό Μετρό, είτε στην Τροχαία, τώρα και στην εφορία, αύριο ίσως και ο σταθμός x 00102των απορριμματοφόρων και πολύ πιθανό μεθαύριο και το ιδιόκτητο δημαρχείο της να μεταφερθούν στα όρια κάπου άλλου όμορου Δήμου όπως μέχρι σήμερα φαίνεται να επαναλαμβάνεται συνεχώς αυτό το μοναδικό φαινόμενο.
Δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι, αλλά κατά 99% πιστεύουμε ότι αυτό το «Κατόρθωμα», διότι περί «Κατορθώματος» πρόκειται, δεν συμβαίνει σε καμία άλλη πόλη του κόσμου και δικαίως η Αγ. Παρασκευή θα πρέπει να διεκδικήσει μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.
Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι το πανέμορφο αυτό προάστιο είχε την ατυχία να διοικηθεί από διοικήσεις οι οποίες δεν φρόντισαν για τα αυτονόητα, δηλαδή για την έγκαιρη δημιουργία ιδιόκτητων χώρων οι οποίοι θα εξυπηρετούσαν τις βασικές καθημερινές ανάγκες των πολιτών της.
Οι διοικούντες ή δεν είχαν τη διορατικότητα να προβλέψουν την ραγδαία εξέλιξη του προαστίου ή ενώ την είχαν, φρόντισαν να εξυπηρετήσουν πολιτικούς και «άλλους» φίλους σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, με αποτέλεσμα στην Αγ. Παρασκευή όλες οι δημόσιες υπηρεσίες να στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους με υπέρογκο ενοίκιο.
Ταυτόχρονα η πόλη ατύχησε να έχει, μετά το Σωτήρη Κατσάρα, ένα δήμαρχο με όραμα, πρόγραμμα και σχέδιο όπως και τη διάθεση να συγκρουστεί με συμφέροντα προκειμένου οι πολίτες να αποκτήσουν αυτά που δικαιούνται, δηλαδή διευκόλυνση στις καθημερινές τους ανάγκες.
Ατύχησε η πόλη όμως και στο θέμα της αντιπολίτευσης, από τα έδρανα της οποίας πέρασαν άνθρωποι οι οποίοι αντί να δώσουν αγώνες εκπορευόμενους από το θεσμικό τους ρόλο, προτίμησαν να συναινέσουν στις «Εγκληματικές» για την πόλη αμέλειες των διοικούντων είτε από ανικανότητα, είτε για προσωπικούς ιδιοτελείς λόγους.
Όλα αυτά τα γράφουμε γιατί στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 συζητήθηκε το θέμα της μεταστέγασης της εφορίας Αγ. Παρασκευής στο Χολαργό, όπου και πάλι οι αιρετοί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι είναι «Μικρότεροι» από το ύψος των περιστάσεων.
Από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, και είναι προς τιμήν του, κ. Τίμο Κωστόπουλο άκουσαν – όσοι δεν γνώριζαν – ότι πριν από καιρό οι έγκριτες εφημερίδες «Βήμα» και «Καθημερινή» είχαν προαναγγείλει τη συγκεκριμένη μεταστέγαση η οποία γίνεται στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων, από πλευράς Υπουργείων, σε ότι αφορά την πληρωμή ενοικίων σε τρίτους και τη συγκέντρωση των υπηρεσιών σε ιδιόκτητα κτίρια.
Ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ κ. Μάκης Χάρχαρος – ένα δημόσιο πρόσωπο που είτε συμφωνείς μαζί του είτε διαφωνείς δεν μπορείς να μην του αναγνωρίσεις το
γεγονός ότι κάποια πράγματα που θέλει να πει, τα λέει «Έξω από τα δόντια» – λαμβάνοντας το λόγο, ως αποκάλυψε ότι το θέμα της μεταστέγασης της εφορίας Αγ. Παρασκευής στο Χολαργό είχε ξεκινήσει πριν από ενάμιση χρόνο! και μάλιστα ότι υπήρχε πρωταρχικός σχεδιασμός να μεταφερθεί στην Παλλήνη!! και δεύτερος σχεδιασμός να συγχωνευτεί με τη ΔΟΥ Χαλανδρίου!!! και ότι τη μεταφορά στο Χολαργό, την υπέγραψε ο αρμόδιος Υπουργός μετά από ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου.
Ο κ. Χάρχαρος είπε επίσης ότι η απόφαση αυτή του Υπουργείου ήταν στο πλαίσιο της στέγασης των υπηρεσιών μόνο σε ιδιόκτητα κτίρια και αποκάλυψε ότι ο

 εφορια
 Φωτογραφία που έχει τραβηχτεί στο διάζωμα της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος του ΙΚΑ, όπου η αριστερή πλευρά διαθέτει κάθετες οδούς σε αντίθεση με τη δεξιά πλευρά η οποία δεν διαθέτει καμία  

ιδιοκτήτης του κτηρίου, το οποίο στεγαζόταν η εφορία Αγ. Παρασκευής, πρότεινε μία μείωση της τάξεως των 15.000 ευρώ προκειμένου να δελεάσει την ηγεσία του Υπουργείου, η οποία όμως σήμερα είναι αναγκασμένη να υπακούει και να ακολουθεί τις εντολές της Τρόικα.
Ο κ. Χάρχαρος επιπλέον ενημέρωσε το Σώμα ότι η επιφάνεια του ιδιόκτητου κτιρίου στο Χολαργό φτάνει τα 1.300 τ.μ. ενώ το κτίριο που στεγαζόταν στην Αγ. Παρασκευή είχε επιφάνεια 2.500 τ.μ. αλλά πιθανόν δεν γνώριζε ότι ο Δήμος Χολαργού, εν αντιθέσει του δικού μας Δήμου, διαθέτει ιδιόκτητα κτίρια και προσέφερε πέντε επιπλέον δημοτικούς χώρους για την στέγαση των αρχείων της εφορίας!
«Υπάρχει στο ζήτημα αυτό ολιγωρία της δημοτικής αρχής, κατέληξε ο κ. Χάρχαρος, γιατί εγώ εγκαίρως είχα ενημερώσει για τις εξελίξεις αυτές το «Γραφείο δημάρχου» αλλά μάλλον είχαν να κάνουν άλλες δουλειές».
Ο κ. Γουργούλης (ο οποίος εργάζεται στη ΔΟΥ Αγ. Παρασκευής) επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ. Χάρχαρου και συμπλήρωσε ότι η απόφαση της μεταστέγασης είχε αποφασιστεί γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου 2012.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Νίκης για την Αγ. Παρασκευή» Γιάννης Σταθόπουλος, μέμφθηκε το Βασίλη Ζορμπά για την ολιγωρία που επέδειξε για άλλη μια φορά σε μεγάλο θέμα της πόλης, λέγοντας ότι η μεταφορά αυτή αποτελεί πλήγμα για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες κι ότι είχε ενημερώσει πριν από μήνες τη Δημοτική Αρχή για τη συγκεκριμένη μεταστέγαση.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης αφού πρώτα επεσήμανε κι αυτός την ολιγωρία που επέδειξε ο Δήμος, στη συνέχεια εξήγησε ότι στόχος της «Τρόικα» είναι να μεταφερθούν τομείς και δράσεις της εφορίας σε ιδιώτες!
Από πλευράς διοίκησης η έλλειψη διάθεσης αποκάλυψης της αλήθειας, αλλά και η έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων που θα αντέκρουαν τις καταγγελίες περί ολιγωρίας, οδήγησε τους ομιλητές της στη συνήθη «Χωροφυλακίστικη» μέθοδο του εάν και κατά πόσο ήταν νόμιμο ή όχι το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί η εφορία στο Χολαργό!!!
Το χορό της δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων ξεκίνησε ο αποπεμφθείς αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος με οργίλο ύφος και με έμφαση δήλωσε ότι τίθεται θέμα νομιμότητας για τη στέγαση της εφορίας στο Χολαργό, για να δώσει τη σκυτάλη στο δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος αυτή τη φορά δεν προφασίστηκε «Άγνοια», αλλά αντίθετα χρησιμοποίησε ψυχροπολεμικές μεθόδους λέγοντας με συνωμοτικό ύφος και βασισμένος σε έγκριτες πληροφορίες που είχε ότι η εφορία δεν επρόκειτο να φύγει από την Αγ. Παρασκευή κι «Αποκάλυψε» ότι υπήρξε εναντίον της πόλης μας ένα «Βρώμικο» παιχνίδι από μέρους του Χολαργού.
«Είπαν (από το Δήμο Χολαργού), συνέχισε ο Βασίλης Ζορμπάς, ότι δίνουμε 35.000 ευρώ το μήνα σε τέως δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ και για να μην τον κράξουν (τον Υπουργό), πήρε την απόφαση της μεταστέγασης»!!
Στη συνέχεια ο δήμαρχος με το ίδιο συνωμοτικό ύφος επεσήμανε ότι το κτίριο στο οποίο θα στεγαζόταν η ΔΟΥ Αγ. Παρασκευής στο Χολαργό, ήταν ακατάλληλο, γιατί πολεοδομικά δεν ήταν «Αρκετό»!!
«Έστειλα, είπε ο Βασίλης Ζορμπάς, κατεπείγον (προφανώς έγγραφο) στην πολεοδομία της Αγ. Παρασκευής για να ελέγξει το κτίριο και να δει αν είναι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί ως χώρος «Ευρείας» χρήσης για συνάθροιση κόσμου και για χρήση γραφείων διοίκησης και τέλος να ελεγχθεί εάν από το

 εφορια 01

 Φωτογραφία που έχει τραβηχτεί λίγο πριν την ΕΡΤ και δείχνει το αριστερό πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Μεσογείων όπου οι “Κατασκευές – Φιλέτα” αντικατέστησαν τους κάθετους προς τη λεωφόρο δρόμους

Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Χολαργού προβλέπεται στη συγκεκριμένη περιοχή τέτοια χρήση» .
Όπως αντιλαμβάνεστε φίλες και φίλοι συμπολίτες, αναγνώστες και αναγνώστριες η συνομοσιολογία, η εφεύρεση «Σκοτεινών δυνάμεων που δρουν υπογείως και επιζητούν εναγωνίως το κακό της πόλης», οι παράνομες κατασκευές και ο έλεγχος τυπικών παραλείψεων σε μια χώρα όπου σχεδόν κανένα κτίριο δεν έχει ανεγερθεί με τον τυπικά νόμιμο τρόπο, δεν αποτελούν παρά μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και μετάθεση των ευθυνών σε αόριστους και ενδεχομένως ανύπαρκτους παράγοντες. Αποτελούν δηλαδή στην ουσία, προφάσεις εν αμαρτίες της πολύ παλιάς (πολιτικά) δεκαετίας του ‘ 50.
Η πραγματικότητα για τα όποια προβλήματα υπάρχουν εν γένει στην πόλη αλλά και συγκεκριμένα στο θέμα της εφορίας δεν λύνονται ούτε αντιμετωπίζονται με αστείους ερασιτεχνισμούς. Αν κάποιος από εσάς σταθεί στην ενδιάμεση λωρίδα κάτω από το φανάρι της διασταύρωσης της λεωφόρου Μεσογείων με την Αγ. Τριάδος, έξω δηλαδή από το σημερινό ΙΚΑ, γυρίσει την πλάτη του προς το Σταυρό και κοιτάξει προς την πλατεία της Αγ. Παρασκευής θα διαπιστώσει με έκπληξη το εξής «Φαινόμενο».
Στο αριστερό πεζοδρόμιο όπως κοιτά, (όπου βρίσκεται η ΕΡΤ), θα δει από το σημείο στο οποίο στέκεται μέχρι την πλατεία της Αγ. Παρασκευής έξι κάθετες οδούς οι οποίες συνδέουν τη λεωφόρο Μεσογείων με τον «Εσωτερικό» ιστό της πόλης. Αν τώρα κοιτάξει το δεξί πεζοδρόμιο θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι κάθετοι δρόμοι, αλλά στη θέση τους υπάρχει μία σειρά συνεχιζόμενων κτιρίων, τα οποία μπορεί να είναι από εμπορικής πλευράς «Φιλέτα», αλλά αναγκάζουν τους κατοίκους που ζουν στον υποβαθμισμένο ιστό της πόλης να κάνουν ατέλειωτους κύκλους και να χάνουν πολύτιμο χρόνο.
Εάν στρίψετε από την οδό Ελπίδος δεξιά και μπείτε στην οδό Γούναρη θα συναντήσετε μόνο έναν κάθετο δρόμο στο δεξί σας χέρι για να βγείτε στη Μεσογείων ή θα πρέπει να φτάσετε στην οδό Ψαρών και να τη συνεχίσετε δεξιά για να τα καταφέρετε…
Θα μου πείτε ποιος ο λόγος να κάνετε τον «Περίπλου της γης» εάν είστε κάτοικος της συγκεκριμένης οδού και θέλετε να βγείτε στη Μεσογείων για να πάτε στη δουλειά σας;
Ε, λοιπόν όλη αυτή η ταλαιπωρία σας οφείλετε στο γεγονός ότι εκεί που υπάρχει η σημερινή εφορία θα έπρεπε κανονικά να υπάρχει δρόμος, που να συνέδεε την οδό Γούναρη με τη Μεσογείων αλλά αντ’ αυτού ο δρόμος «Κλείστηκε» προκειμένου να οικοδομηθεί κτίριο και να εξυπηρετηθούν «Κάποιοι». Το ίδιο δε συμβαίνει και σε άλλα σημεία της οδού Γούναρη και αντί οι δήμαρχοι της πόλης να στέλνουν στον εισαγγελέα τους επίορκους υπαλλήλους που επέτρεψαν αυτές τις παρανομίες, στέλνουν την πολεοδομία να ελέγξει τις τυπικές ελλείψεις ενός ιδιόκτητου κτιρίου στο Χολαργό.
Και το ερώτημα το οποίο απομένει να απευθυνθεί προς το σημερινό δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά είναι το εξής: «Πρέπει η χώρα να κάνει οικονομία στις σπατάλες του δημοσίου ή όχι; Πρέπει να στεγαστούν οι δημόσιες υπηρεσίες σε ιδιόκτητους χώρους ή πρέπει να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά σε «Φίλους και κολλητούς» που έχουν «Άκρες; Ποια είναι η πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί; Αυτή που λέει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ή όχι; Και σε τελευταία ανάλυση εκείνος τι θέλει ως δήμαρχος Αγ. Παρασκευής; Να συνεχίσουμε να πληρώνουμε ενοίκιο ή να προσπαθήσει ως αρμόδιος δήμαρχος που θέλει να πιστεύει ότι είναι, να ξεκινήσει (όταν θα έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει από την αρχή της θητείας του) να βρει τις καλύτερες λύσεις για όλα όσα ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι άλλοι έκαναν; Έχει αντιληφθεί άραγε έστω και στο μέσον της θητείας του ότι δεν αντιπολιτεύεται αλλά διοικεί, κι αν όχι γιατί δεν αφήνει να διοικήσει κάποιος που να «Ξέρει από Βέσπα» και ν’ ασχοληθεί με το γνωστικό του αντικείμενο στο οποίο είναι πολύ πετυχημένος;
Η παθογένεια της Αγ. Παρασκευής για να λυθεί δεν χρειάζεται παθολόγο – πνευμονολόγο, χρειάζεται κάτι πολύ παραπάνω!

Απάντηση