Η θέση του Γιάννη Σταθόπουλου για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων καθαριότητας.

0

Οι συνεχείς πανελλαδικές απεργίες και στάσεις εργασίας των εργαζομένων της καθαριότητας απασχόλησε μεταξύ άλλων και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής, κατά τη διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 21 Ιουνίου 2016 η – μέσω ψηφίσματος – στήριξη των αιρετών στον δίκαιο αγώνα τους.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννης Σταθόπουλος, με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί τις θέσεις της παράταξής του δηλώνοντας ότι :
1. Το Ελεγκτικό Συνέδριο κακώς έκρινε ως αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την πληρωμή των αποδοχών.
2. Οι συμβασιούχοι της καθαριότητας είναι απολύτως αναγκαίοι στους Δήμους και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
3. Η Κυβέρνηση πρέπει να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και με ευθύνη της, και να παρατείνει την εργασία τους μέχρι 31.12.2017.
4. Ο Δήμος μας θα προκηρύξει μέσω ΑΣΕΠ διαγωνισμό πλήρωσης μόνιμων θέσεων στην καθαριότητα με μοριοδότηση προϋπηρεσίας.
5. Με νομοθετική ρύθμιση να διασφαλιστεί ομόφωνα από τη Βουλή η αποπληρωμή των δεδουλευμένων.
Στην πορεία της συζήτησης το Σωματείο των εργαζομένων της καθαριότητας Δήμου Αγ. Παρασκευής (ΣΕΡΔΑΠ) ζήτησε να ψηφιστεί το κάτωθι ψήφισμα, όπως κι έγινε ομόφωνα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καλεί την κυβέρνηση να φέρει άμεσα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για άμεση ανατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.
Καμία απόλυση! Καμία ιδιωτικοποίηση στην διαχείριση των απορριμμάτων και κάθε υπηρεσία των ΟΤΑ.»

Τέλος, η διοίκηση του Δήμου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην προκήρυξη των μόνιμων θέσεων στην καθαριότητα άμεσα.