Η καταδίκη των Energa και Hellas Power και η επιστροφή 234.550 € στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.

0

Η υπόθεση των εταιρειών ηλεκτροδότησης Energa και Hellas Power που οδηγήθηκε στα δικαστήρια και είχε ως αποτέλεσμα τη φυλάκιση των ιδιοκτητών και μελών για  για το αδίκημα της συναυτουργίας στην κακουργηματική υπεξαίρεση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του Δημοσίου, είχε μεταξύ άλλων και ως αποτέλεσμα την επιστροφή 30.000.000 ευρώ σε 270 Δήμους.Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι ανάμεσα στους Δήμους που διεκδίκησαν δικαστικά τα ποσά από Δημοτικά τέλη που εισέπραξαν οι εταιρείες Energa και Hellas Power από λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και τα είχαν καταχραστεί οι υπεύθυνοι τους.
Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 ήρθε η δικαίωση, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου το Δήμο εκπροσώπησε η Δικηγόρος-Νομική Σύμβουλος  Δ. Μπάτσου, αποφάσισε την άμεση επιστροφή 30 εκατ. ευρώ σε 270 Δήμους (ανάλογα με τις απαιτήσεις τους), μεταξύ των οποίων και τα 234.550 ευρώ που διεκδικεί ο Δήμος μας.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου 88 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών Energa-Hellas Power θα κατατεθούν άμεσα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από εκεί θα πάρουν 58 εκατ. το Δημόσιο και 30 εκατ. οι Δήμοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ