Η Κινδυνολογία του Βασίλη Ζορμπά και τα πολιτικά κότσια του Γιάννη Σταθόπουλου

0
x 00102

Το φλέγον θέμα του Εθνικού κληροδοτήματος «Βίλα Σιστοβάρη» (σημερινό DaVinci) επανέρχεται στην επικαιρότητα αφού οι εξελίξεις μετά την τελεσίδικη καταδικαστική για τον ενοικιαστή του χώρου Λάμπρο Σαμουρέλη απόφαση του Εφετείου, με την οποία ζητείται από το Δήμαρχο η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος, φέρνει εκτός από τον Βασίλη Ζορμπά και όλους τους άλλους υποψηφίους δημάρχους ν΄ απαντήσουν προς τους συνδημότες τους εφόσον εκλεγούν αν θα εξυπηρετήσουν «Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους μεγαλοεργολάβους ή αν οι πράξεις τους θα κινηθούν προς το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών».

 x 00102
 γράφει ο Χρήστος Ανδ. Μπαλωτής

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία οκτώ χρόνια η προσπάθεια υφαρπαγής του Εθνικού κληροδοτήματος, η παράνομα κατεδαφισμένη Βίλα και η άνευ αδείας ανέγερση στη θέση της του Davinci αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο της πόλης και θα διαδραματίζει σημαντικό παράγοντα στις εκλογικές αναμετρήσεις των δημοτικών εκλογών μέχρι και το 2025, την χρονιά δηλαδή που σύμφωνα με τη διαθήκη του αείμνηστου ευεργέτη Αθανάσιου Σιστοβάρη το κληροδότημα θα περάσει στην κυριότητα του Δήμου μας.
Η άδεια λειτουργίας του “Davinci” μπορεί να εκδόθηκε επί δημαρχίας του Βασίλη Γιαννακόπουλου, αλλά εκδόθηκε υπό την προϋπόθεση ότι εάν υπήρχε καταδικαστική για τον ενοικιαστή του χώρου τελεσίδικη δικαστική απόφαση, τότε ο Δήμαρχος θα προχωρούσε στην άρση της.
Σήμερα, η τελεσίδικη δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάζεται ο ενοικιαστής του χώρου γιατί παρανόμως προχώρησε σε ενέργειες που ξέφευγαν από το πλαίσιο της «Τακτικής διαχείρισης» μέχρι της οριστικής δηλαδή μεταβιβάσεως στο Δήμο μας, έχει εκδοθεί, καθαρογραφεί και δημοσιευθεί ύστερα από τη δικαίωση των πολυετών αγώνων του π. δημάρχου Αντώνη Σιδέρη, του σημερινού υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, του υιού του αείμνηστου δημάρχου Σωτήρη Κατσάρα, Κώστα Κατσάρα, του επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης Κώστα Κουβόπουλου, του δημοσιογράφου του «Σχολιαστή» Ανδρέα Μπαλωτή και των στελεχών της παράταξης «Νίκη πολιτών Αγίας Παρασκευής» Κατερίνας Γιαγή και Σωτήρη Παπαμιχαήλ και του Θοδωρή Κοκκινάκη.
Η υπάρχουσα δικαστική απόφαση με την οποία ξεκαθαρίζεται η «ήρα απ’ το στάρι», λειτουργεί σήμερα σαν «καυτή πατάτα» στα χέρια του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος με φθηνές δικαιολογίες, κινδυνολογίες και πολιτικάντικα τερτίπια προσπαθεί να ροκανίσει τον χρόνο μέχρι τις Δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου, ώστε ν΄ αποφύγει τη σύγκρουση με τα τελευταία ισχυρά από πολιτικής και οικονομικής άποψης στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας που τον εμπιστεύονται και τον στηρίζουν για ευνόητους λόγους.
Για όσους αφελείς πίστευαν ότι ο Βασίλης Ζορμπάς θα είχε το σθένος να υλοποιήσει τα όσα περί διαφάνειας, χρηστής διοίκησης και υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος ευαγγελιζόταν πριν εκλεγεί δήμαρχος, τα πρώτα δείγματα γραφής για το ποια στάση θα κρατήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση, η «Αλήθεια των πράξεων» και της «πολιτικής» που θ΄ ακολουθούσε… κατέστη φανερή το Νοέμβριο του 2013 όταν αποφάσισε να εισαγάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ανάκλησης της άδειας του καταστήματος DaVinci.
Ο «Καλλικράτης» προβλέπει, όπως προέβλεπε και παλαιότερα ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, ότι για την έκδοση ή την ανάκληση μιας άδειας υγειονομικού καταστήματος, αρμόδιο θεσμικό όργανο είναι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (παλαιά Δημαρχιακή Επιτροπή) η οποία ψηφίζει και δίνει εντολή στο Δήμαρχο για να εκδώσει ή να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας των καταστημάτων.
sistovari 02Έτσι, όταν ο δήμαρχος ανήγγειλε την παραπομπή του θέματος της άρσης της άδειας λειτουργίας του Davinci μετά την καταδικαστική για τον ενοικιαστή του χώρου δικαστική απόφαση, όλοι κατάλαβαν ότι η κίνηση του αυτή αποσκοπούσε στο να μετακυλήσει προς τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, την ευθύνη για την περίπτωση που η «Αδράνεια» του αποτελούσε «Παράβαση καθήκοντος».
Οι μάσκες έπεσαν και κατέστη σαφές τόσο στα στελέχη της παράταξης του, όσο και στους συνδημότες μας, ότι ο Βασίλης Ζορμπάς δεν είχε απολύτως καμία διάθεση εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαίου 2014, να έρθει σε σύγκρουση με τον Λάμπρο Σαμουρέλη, τον Σάββα Αντωνιάδη και τους πολιτικούς φίλους τους στη τοπική της Νέας Δημοκρατίας Αγ. Παρασκευής.
Με τη μεθόδευση αυτή ο Βασίλης Ζορμπάς όχι μόνο αποποιήθηκε των ευθυνών του, αλλά κέρδισε και πολιτικό χρόνο δηλώνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι για την όποια ενέργεια του, θα περίμενε να καθαρογραφτεί η δικαστική απόφαση!
Το Φεβρουάριο του 2014 και αφού καθαρογράφτηκε η απόφαση και «φιλοξενήθηκε» στα συρτάρια του Δήμου, ο Βασίλης Ζορμπάς πιεζόμενος από την αντιπολίτευση αντί οποιασδήποτε ενέργειας του ως υπευθύνου δημάρχου, αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι πριν ληφθεί η απόφαση της άρσης της λειτουργίας του καταστήματος, θα ήθελε όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ενημερωθούν σφαιρικά για το θέμα (για ένα ζήτημα δηλαδή που βρίσκεται στην επικαιρότητα ΟΚΤΩ χρόνια κι έχει συζητηθεί πάμπολες φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο).
Παράλληλα ο δήμαρχος κατέφυγε στην «κινδυνολογία» λέγοντας ότι δεν θέλει η διοίκηση να κάνει βιαστικές κινήσεις μήπως κινδυνέψει το κληροδότημα λόγω του ότι όπως ο ίδιος ισχυρίζεται είχε κινδυνέψει στο παρελθόν με τις δικαστικές προστριβές που υπήρξαν!!
Λόγω λοιπόν των επικαλούμενων «κινδύνων» του δημάρχου αλλά και της «σφαιρικής ενημέρωσης» που ήθελε να έχουν οιsistovar 02 Δημοτικοί Συμβούλοι, ο Βασίλης Ζορμπάς αποφάσισε (και διέταξε) ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν θα λάμβανε απόφαση για την άρση της λειτουργίας του καταστήματος, όπως υποχρεωνόταν να κάνει, αλλά λόγω της «ιδιαίτερης σοβαρότητας του ζητήματος» (όπως αναφέρεται στο έγγραφο της εισήγησης της επιτροπής) το επανέφερε και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι όμως για ληφθεί από τους συμβούλους η άρση της άδειας αλλά να ζητηθεί από συνταξιούχο διαπρεπή νομικό να γνωμοδοτήσει (επ΄ αμοιβή…) για το αν θα έπρεπε να τηρηθεί ή όχι η τελεσίδικη δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών!!!
Κατάπληκτοι οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, από τη πρόθεση του δημάρχου για γνωμοδότηση νομικού επί Αμετάκλητης δικαστικής απόφασης προσήλθαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Μαρτίου 2014, όπου και εισήγαγε ο δήμαρχος το θέμα, να ακούσουν από τον ίδιο με ποιο σκεπτικό αποφάσισε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.
Ο Βασίλης Ζορμπάς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και με τη «βοήθεια» του προέδρου… κατάφερε να μην αναφέρει (και να γραφτεί στα πρακτικά) το «Ερώτημα» επί του οποίου θα ζητούσε την επ΄ αμοιβή «γνώμη» του εξέχοντος συνταξιούχου νομικού. Έτσι αρκέστηκε σε μια έωλη κινδυνολογία για να «περάσει η ώρα» χωρίς να υπάρξει καμιά συζήτηση επί των ενεργειών που θα έπρεπε να είχε κάνει, γιατί ο Βασίλης Ζορμπάς, σε προηγούμενα συμβούλια είχε ανακοινώσει με «καμάρι» τα καταστήματα που προσωρινά είχε σφραγίσει με «απόφαση δημάρχου» χωρίς ποτέ να έχει ζητήσει την ψήφο των συμβούλων για τις ενέργειές του αυτές…
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης κ. Κουβόπουλος κατηγόρησε το δήμαρχο για «εσκεμμένη ολιγωρία» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Πέρασαν τέσσερις μήνες χωρίς να κάνετε κάτι και τώρα μ’ αυτή σας την πρόταση θα περάσουν άλλοι τέσσερις» και συνέχισε δηλώνοντας ότι δεν εκτελεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση κι ότι η γνωμοδότηση που ζητά δεν έχει καμία σχέση με τη όλη υπόθεση.
sistovari 01Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Γαβράς εύλογα ρώτησε το λόγο που η Νομική Υπηρεσία του Δήμου δεν αναλαμβάνει την εργασία της γνωμοδότησης γνωρίζοντας βέβαια, αφού το είχε διαβάσει, ότι στο εισηγητικό έγγραφο της ποιότητας ζωής σαφέστατα αναγράφονταν τα εξής: «Μετά και τις απόψεις της Νομικής Υπηρεσίας, συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 80 παρ. 6 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και του άρθρου 73 του Ν.3852/2010 για ΑΝΑΚΛΗΣΗ της άδειας λειτουργίας (απόφαση 351/2007) και όλων των διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί εντός του κτήματος «Σιστοβάρη».
Με λίγα και απλά λόγια αυτό που είχε διαβάσει και γνώριζε ο κ. Γαβράς ήταν ότι η άποψη της Νομικής Υπηρεσίας βάσει των άρθρων που αναφέρονται μιλούσε για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας από τον πρόεδρο της επιτροπής ποιότητας ζωής, δηλαδή το δήμαρχο.
Ο κ. Ζορμπάς ως απάντηση στην ερώτηση του κ. Γαβρά δήλωσε ότι υπάρχει πλέον μόνο μία δικηγόρος στην Υπηρεσία, ότι δεν μπορεί να κάνει τέτοια γνωμοδότηση κι ότι στο παρελθόν η Νομική Υπηρεσία έχει αμφισβητηθεί, αποφεύγοντας εσκεμμένα να αναφέρει ότι σε περίπτωση «αδυναμίας γνωμάτευσης» επί μιας υπόθεσης, η ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ είναι το ΝΟΜΙΚΟ τμήμα της «Υπερκείμενης αρχής που εν προκειμένω είναι η Νομική υπηρεσία της Περιφέρειας και της Νομαρχίας και όχι βέβαια η «γνώμη» ενός συνταξιούχου νομικού ο οποίος θα γνωμοδοτούσε επ΄ αμοιβή…
Συμπερασματικά η Νομική Υπηρεσία «έχει άποψη», η οποία απλά δεν βολεύει το δήμαρχο που επιμένει να θέλει να καθυστερεί με τερτίπια την όλη υπόθεση «Σιστοβάρη» και να μην κληθεί να πάρει απόφαση πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014.
Ακριβώς αυτό τόνισε και ο π. αντιδήμαρχος διοίκησης και Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχία ευθύνης» κ. Δημήτρης Αλεφαντής λέγοντας συγκεκριμένα ότι: «Στόχος σας είναι να περάσουν οι εκλογές και να μην πάρετε απόφαση.. τα υπόλοιπα είναι τρίχες» και συνέχισε δηλώνοντας ότι η άδεια λειτουργίας του καταστήματος με τα θέματα «κληρονομιάς» και τους «κινδύνους» που αναφέρει ο κ. Ζορμπάς δεν έχουν καμία σχέση.
Ο κ. Αλεφαντής προκάλεσε το δήμαρχο να πει τη δική του άποψη και τα «πιστεύω» για το καίριο αυτό ζήτημα και για το κατά πόσο θεωρεί ότι πρέπει ή δεν πρέπει να ανακληθεί η άδεια.
Δίχως να θέλει να απαντήσει ο δήμαρχος επί της ουσίας δήλωσε ότι το ζήτημα είναι μέγα πολιτικό και δεν αφορά ένα απλό κατάστημα αλλά υπόσχεται ότι μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014 θα έχει φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της άρσης της άδειας, δηλαδή μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου.
Ο κ. Αλεφαντής όπως ήταν φυσικό δήλωσε ότι δεν πιστεύει καθόλου πως ο δήμαρχος μετά τις εκλογές θα έφερνε το θέμα με αποτέλεσμα ο κ. Ζορμπάς να προσφύγει στην προσφιλή του μέθοδο, όπως κάνει πάντα όταν έρχεται σε δύσκολη θέση, και να αρχίσει να αναφέρεται στο παρελθόν λέγοντας συγκεκριμένα ότι ο ίδιος δεν θα λάβει στις πλάτες του αμαρτίες της περιόδου 2005 – 2010.
«Γιατί την τριετία 2011 – 2013 δεν εξυγίανες τις αμαρτίες που λες δήμαρχε και μιλάς τώρα, ένα μήνα πριν τις εκλογές;»sistovari 001 01 ρώτησε θυμωμένος ο π. δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος κι όταν ο κ. Ζορμπάς του απάντησε ότι τον τελευταίο καιρό βγήκαν οι δικαστικές αποφάσεις ο π. δήμαρχος του ανταπάντησε ότι οι «αμαρτίες» που αναφέρει δεν ταυτίζονται γιατί η άδεια λειτουργίας του καταστήματος δεν σχετίζεται με τα κληρονομικά ζητήματα κι αν ήθελε μπορούσε να την άρει.
Ο κ. Γιαννακόπουλος είπε ότι θα ψηφίσει θετικά για τη γνωμοδότηση που ζητά ο δήμαρχος και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «άμα είναι αμαρτωλή η υπόθεση όπως λες δήμαρχε γιατί ακόμα του δίνεις την άδεια να λειτουργεί;»
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη πολιτών Αγίας Παρασκευής» κ. Γιάννης Σταθόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε την τελεσίδικη δικαστική απόφαση του εφετείου ως «πεντακάθαρη» εξηγώντας ότι το δικαστήριο κατέβαλλε σαφές πως η άδεια λειτουργίας πρέπει να ανακληθεί αφού οι πράξεις του Λάμπρου Σαμουρέλη στο κτήμα Σιστοβάρη ήταν εκτός τακτικής διαχείρισης.
«Ποτέ σου δεν είπες τι αντιλαμβάνεσαι εσύ για την υπόθεση» κατηγόρησε τον δήμαρχο ο κ. Σταθόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση καταπάτησε ότι υπήρχε για να καταπατήσει και τόνισε ότι η «σύγκρουση» δεν γίνεται με τα περίπτερα αλλά με τα μεγάλα συμφέροντα!
Ο επικεφαλής της «Νίκης» υπενθύμισε στο δήμαρχο ότι η ίδια η δικηγόρος του είχε βγάλει ανακοίνωση για κλείσιμο της επιχείρησης και του καταλόγισε εσκεμμένη καθυστέρηση λέγοντας τα εξής: «Κάνεις ότι κάνεις με μεγάλη καθυστέρηση.. δεν το ψηφίζουμε.. είναι τσάμπα λεφτά.. όφειλες να κάνεις ανάκληση και να υπερασπιστείς τα συμφέροντα του Δήμου».
Σαστισμένος ο δήμαρχος και εκνευρισμένος από την λάβρα ομιλία του κ .Σταθόπουλου επικαλέστηκε ξανά το παρελθόν κατηγορώντας τον κ. Σταθόπουλο ότι το 2005 συνομιλούσε με τον εργολάβο και είχε διαφωνήσει τότε για το εάν θα ήταν 600, 700 ή 800 τετραγωνικά μέτρα και συνέχισε λέγοντας ότι του είχε διοργανώσει και «εκδηλωσούλα» σε τοπική καφετέρια.
sistovari 06«Είσαι ο μεγαλύτερος λασπολόγος! Απάντησε ο κ. Σταθόπουλος και υπενθύμισε στο δήμαρχο ότι αυτά που αναφέρει ήταν πριν μπει στην υπόθεση ο κ. Σαμουρέλης κι αφορούσε το αν θα το έχτιζε η Δημοτική Αρχή τότε και του συνέστησε να μην ψεύδεται γιατί αυτός ήταν που είχε «τραπεζώματα» με τον επιχειρηματία στην γνωστή ταβέρνα του «Μουριά».
Ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε ότι απ’ όλους τους συμβούλους είναι ο μόνος που έχει απειληθεί από τον επιχειρηματία, κατηγόρησε τον Βασίλη Ζορμπά για φιλικές σχέσεις με το «Σαμουρελέϊκο» και τελείωσε λέγοντας τα εξής: «Εγώ είχα συναντήσει τον Σαμουρέλη στο παρελθόν κι όταν είδα τι έκανε πήγα απέναντι! Εσύ τι έκανες;».
Ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε ο Βασίλης Ζορμπάς, αντ’ αυτού χαρακτήρισε πολιτικό γυρεολόγο τον κ. Σταθόπουλο και εξέφρασε την απορία του για το πώς είναι δυνατόν να τον στηρίζει ο Συριζα ενώ από την πλευρά του ο κ. Σταθόπουλος του απάντησε ότι τον διακατέχει πολιτική αναδρεία και ότι δεν απαντά ποτέ επί της ουσίας.
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από την Δημοτική Αρχή, ότι πρέπει να ανακληθεί η άδεια εφόσον δεν τηρούν οι πράξεις του εργολάβου την «τακτική διαχείριση», κατηγόρησε όλες τις άλλες παρατάξεις για συνομιλίες που είχαν με τον εργολάβο παλαιότερα και λανθασμένους χειρισμούς και υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είναι νομικός και ελπίζει να επιταχυνθεί η διαδικασία γνωμοδότησης δηλώνοντας παράλληλα ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα ψήφιζε «Λευκό».
«Έπεσαν οι μάσκες» υπογράμμισε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Φώτης Αλεξόπουλος υποστηρίζοντας κι αυτός με τη σειρά του ότι πρέπει να γίνει ανάκληση της άδειας και δήλωσε ότι τη σημερινή ημέρα φαίνεται ποιος πραγματικά στηρίζει την πόλη κατηγορώντας ταυτόχρονα τον δήμαρχο ότι «τρενάρει» την υπόθεση γιατί δεν έχει τα «κότσια» να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση.
Από την πλευρά του ο κ. Γαβράς είπε ότι βάσει και της εισήγησης που είχε γίνει στην επιτροπή ποιότητας ζωής πρέπει να γίνει ανάκληση της άδειας και έπρεπε το θέμα να είχε κλείσει εκεί.
«Να κοιτάξουμε συνειδησιακά το θέμα» είπε ο σύμβουλος και στέλεχος της «Νίκης πολιτών Αγίας Παρασκευής» κ. Γεράσιμος Βλάχος και συνέχισε λέγοντας ότι οι ίδιοι στην παράταξη της «Νίκης» έχουν καθαρή τη συνείδησή τους γιατί κατάφεραν με ανθρώπους εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου να εξασφαλίσουν ότι το 2025 το κτήμα θα ανήκει στο Δήμο κι πως μέχρι τότε είναι καθαρά στα χέρια του Δήμου για το αν έχει την πολιτική βούληση να θέσει ένα οριστικό τέλος στην υπόθεση ανακαλώντας την άδεια λειτουργίας.
Ο κ. Βλάχος είπε ότι η διαδικασία είναι σαφής. Συγκεκριμένα εξήγησε ότι η επιτροπή ποιότητας ζωής δίνει και άρει άδειεςsistovari 03 υγειονομικών καταστημάτων και ότι είναι καθαρά απόφαση του δημάρχου, εφόσον θέλει να το κάνει και συμπλήρωσε λέγοντας ότι: «οποιαδήποτε άλλη κίνηση είναι προφάσεις εν αμαρτίες».
Ο κ. Βλάχος κλείνοντας την ομιλία του κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή, εκτός από έλλειψη πολιτικής βούλησης και για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος αφού η κίνηση αυτή του δημάρχου είναι ανούσια και η διεκδίκηση του κληροδοτήματος ουδεμία σχέση έχει με τη λειτουργία του καταστήματος DaVinci.
Πριν την ψηφοφορία σημειώθηκε ένα επεισόδιο μεταξύ των στελεχών της «Νίκης» Γιάννη Σταθόπουλου, Γεράσιμου Βλάχου με τον Ανδρέα Γκιζιώτη και τον Δημήτρη Αλεφαντή.
Συγκεκριμένα όταν ο κ. Σταθόπουλος απόρησε με τη στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να ψηφίσει «Λευκό» ο Ανδρέας Γκιζιώτης δεν δικαιολογήθηκε αλλά εξήγησε ότι ήταν οι μόνοι που είχαν αντίθετη άποψη εξαρχής για τα σχέδια μπετοποίησης του χώρου που υπήρχαν στο παρελθόν κι όταν ο Γεράσιμος Βλάχος του ανταπάντησε ότι κάνει μόνο κριτική κι όχι αγώνες για την πόλη ο κ. Γκιζιώτης απάντησε να μην το προκαλούν γιατί μπορεί να φέρει το θέμα της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας ως παράταξη.
Στο άκουσμα αυτών ο κ. Αλεφαντής προκάλεσε τον κ. Γκιζιώτη να το πράξει λέγοντας του τα εξής: «Σας προκαλώ να το φέρετε! κι εγώ θα ψηφίσω «Ναι».. ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα το φέρετε» για να λάβει την απάντηση από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ότι και αυτός ανήκει σε παράταξη κι αν θέλει μπορεί να εισάγει.
Ο κ. Αλέφαντης στο τέλος υποστήριξε ότι τυπικά είναι ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Κώστας Κουβόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι επειδή ο δήμαρχος «αγοράζει χρόνο» στον Σαμουρέλη ο ίδιος θα φέρει θέμα για ανάκληση της άδειας.
Στην ψηφοφορία όλοι ψήφισαν θετικά εκτός από τους Δημοτικούς Συμβούλους Σταθόπουλο, Βλάχο, Σιδέρη, Φωτεινού, Δημητρίου, Αλεξόπουλου και Κουβόπουλου.
 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση