Η μικροπολιτική ψηφοθηρική εκμετάλλευση του πόνου και της φτώχειας στην αποθέωσή της.

0
Μιχάλης Γαβράς
Μιχάλης Γαβράς

Η κεντρική γραμμή που χάραξε η Δημοτική Αρχή, να αξιοποιήσει μονοπαραταξιακά για επικοινωνιακούς λόγους την εξυπηρέτηση των δυσπραγούντων συνδημοτών μας, δεν θα μπορούσε παρά να βρει πρόθυμους μιμητές.
Έτσι, κάθε δημοτική παράταξη πλέον, σεβόμενη τον εαυτό της, αποδέχεται τη λογική του Δήμου και λειτουργώντας ανταγωνιστικά, στήνει δικά της κοινωνικά ιατρεία, φροντιστήρια, παρέχει νομική-λογιστική υποστήριξη. Διενεργεί και διαλαλεί τις δικές της εξορμήσεις συγκομιδής τροφίμων και τα παραδίδει με τυμπανοκρουσίες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Η μικροπολιτική ψηφοθηρική εκμετάλλευση του πόνου και της φτώχειας στην αποθέωσή της.
Σας καλώ να συνειδητοποιήσετε πως τον πυρήνα αυτής της συλλογιστικής αξιοποιεί η Χρυσή Αυγή και με τη δράση της στις φτωχογειτονιές προσφέρει προστασία και εξυπηρέτηση, προσπορίζοντας τα αντίστοιχα κομματικά οφέλη.
Καλώ για άλλη μια φορά την Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει την Διαπαραταξιακή Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Δημ.Συμβουλίου και να την θέσει επικεφαλής των Κοινωνικών δράσεων του Δήμου. Έτσι θα ενσωματώσει όλες τις αυτόνομες δράσεις σε μια ενιαία και αποτελεσματική Κοινωνική Πολιτική και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις συγκρότησης ου αναγκαίου Τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.
Καλώ τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, να αντιληφθούν το άστοχο των παραταξιακών τους κινητοποιήσεων και να διεκδικήσουν όλοι μαζί από την Δημοτική Αρχή το αυτονόητο, την ενεργοποίηση της διαπαραταξιακής Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής.
Σε κάθε περίπτωση να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται για επικοινωνιακούς λόγους την φτώχεια και την αδυναμία.

Απάντηση σε παρατηρήσεις του Δημάρχου

Γαβράς: Έχω την εντύπωση δήμαρχε πως θα πρέπει να διαβάσεις το κείμενο της δήλωσης και τότε θα δεις πως όλα αυτά που μου καταλόγισες δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που ανέφερα.
Και σε προηγούμενο Δ.Σ. έχω καταδικάσει την δημιουργία ξεχωριστών κοινωνικών δράσεων από τις δημοτικές παρατάξεις. Επίσης και στη σημερινή δήλωση το: «κάθε δημοτική παράταξη πλέον, … στήνει δικά της κοινωνικά ιατρεία, φροντιστήρια, παρέχει νομική-λογιστική υποστήριξη», αποτελεί ευθεία αναφορά στην «Νίκη» και το έχω πει και στον ίδιο, πως ενώ είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν συλλογικοί φορείς σε μια πόλη που να παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες, αυτό το ίδιο δεν επιτρέπεται να ασκείται από δημοτικές και πολιτικές παρατάξεις. Είναι αξιοσημείωτο να δραστηριοποιούνται Τοπικοί Σύλλογοι σε κάθε γειτονιά ή άλλες συλλογικές μορφές, όπως ο Σύλλογος Επιστημόνων και οφείλουμε να τους επαινέσουμε και όχι να τους καταγγείλουμε.
Καταγγέλλω αντίθετα τις δημοτικές παρατάξεις και σας που τους δώσατε το έδαφος να κάνουν ξεχωριστές κοινωνικές κινήσεις
Αν με είχατε ακούσει και είχατε βάλει, όπως σας το είχα ζητήσει επίμονα, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το οικονομικό πρόβλημα στη χώρα μας, την Διαπαραταξιακή Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Δημοτικού Συμβουλίου υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των Κοινωνικών Δράσεων δεν θα είχαμε αυτές τις εξελίξεις.
Καμιά παράταξη δεν θα είχε δικαιολογία για να φτιάξει το δικό της παντοπωλείο, φαρμακείο κ.λ.π. Όλοι θα είχαν τεθεί κάτω από την ομπρέλα της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, γιατί έτσι πρέπει να είναι.
Η προσωπική μου άποψη, εκφρασμένη και στο παρελθόν, είναι πως ο Δήμος πρέπει να έχει τον στρατηγικό ρόλο και να γνωρίζει τι ανάγκες έχει η πόλη και πως αυτές αντιμετωπίζονται.
Όχι κάθε παράταξη να χρησιμοποιεί την κοινωνική πολιτική για επικοινωνιακούς λόγους.
Όμως, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο υπαίτιος είστε εσείς που καταργήσατε στην πράξη την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και εφαρμόσατε μια μονοπαραταξιακή επικοινωνιακή αξιοποίηση των κοινωνικών δράσεων του Δήμου.
Το καινούριο που σήμερα προσθέτω είναι πως ο πυρήνας αυτής της πολιτικής, που η κάθε παράταξη εξυπηρετεί με ξεχωριστές δράσεις τις κοινωνικές ανάγκες των δημοτών, ο πυρήνας αυτής της συλλογιστικής είναι ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή και κάνει διείσδυση στα κοινωνικά στρώματα των αναξιοπαθούντων. Έτσι προσφέρει προστασία εκεί που λείπει το κράτος και παρέχει εξυπηρέτηση εκεί που απουσιάζει η πολιτεία, προσπορίζοντας τα αντίστοιχα κομματικά οφέλη.
Αυτό πρέπει να σταματήσει στην πόλη μας
Δεν μπορεί η κάθε παράταξη να συνεχίζει αυτή την πρακτική, αλλά και σεις θα πρέπει να καταστήσετε την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής το πραγματικά υπεύθυνο όργανο για την άσκηση της Κοινωνικής Πολιτικής στο δήμο μας.

Μιχάλης Γαβράς
Δημοτικός Σύμβουλος
http://gavrasmichael.blogspot.com/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση