Η συνέχιση της κατάληψης.. ο αγώνας των εργαζομένων και το «αδιέξοδο» του Γιάννη Σταθόπουλου.

0

Συνεχίζεται η κατάληψη του Δήμου Αγίας Παρασκευής από το σωματείο εργαζομένων του Δήμου (ΣΕΔΑΠ) που έρχεται ως συνέπεια της απόφασης για thn απόλυση οκτώ ετών εργαζόμενη στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου μετά την πρόσφατη ανακοίνωση περί πρόσληψης σε Δήμους των παλαιότερων επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.Το αποτέλεσμα των επιτυχόντων επιφέρει και τη λύση σύμβασης με μία εργαζόμενη των υπηρεσιών του Δήμου με τον κίνδυνο να ελλοχεύει και για ακόμη πέντε εργαζόμενους/ες στους ΠΑΙΣΔΑΠ (παιδικοί σταθμοί Αγίας Παρασκευής).
Το Δημαρχείο τελεί υπό κατάληψη από την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2016 και τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χριστόφορο Βερναδάκη.
Ο Υπουργός μεταξύ άλλων μίλησε για (πιθανή) λύση του ζητήματος εντός δύο μηνών, ωστόσο το σωματείο συνεχίζει την κατάληψη του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής με αίτημα την άρση υπογραφής της απόλυσης της εργαζομένης από τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο.
Το σωματείο είχε εξαγγείλει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για τη Δευτέρα 26/09 και Τρίτη 27/09 και όπως όλα δείχνουν μετά την ψηφοφορία της Γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, η κατάληψη θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016.
Παρότι δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι υπέρ της κατάληψης οι γενικές συνελεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με πλειοψηφία έχουν αποφασίσει τις καταλήψεις του Δημαρχιακού Μεγάρου.
«Πονοκέφαλο» για τη διοίκηση και τον Γιάννη Σταθόπουλο αποτελούν οι τελευταίες εξελίξεις καθότι το Δημαρχείο είναι επί της ουσίας κλειστό και οι εργαζόμενοι στα «κάγκελα» με την απόφαση της απόλυσης εργαζομένων που ανέρχονται περίπου στις 150 αντίστοιχες περιπτώσεις σε όλη την επικράτεια.
Το σωματείο πλέον ζητά να αρθεί η απόφαση από το Δήμαρχο, μετά τις «εγγυητικές» δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού για «επίλυση εντός διμήνου» ενώ από την πλευρά των παρατάξεων, «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Φυσάει Κόντρα» τάσσονται στο πλευρό των εργαζομένων ζητώντας παράλληλα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ απλή σύγκλιση του σώματος ζήτησε και ο π. Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.