Η υποβάθμιση του πολιτισμού ως προμελετημένη και ταξική επιλογή.

0
fisaei kontra logo

Η λογική των ισοσκελισμένων, αντιλαικών προυπολογισμών που επιβάλλει ο Καλλικράτης, η δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης και η συνεχής μείωση του προσωπικού (που αδιαμαρτύρητα αποδέχεται η μνημονιακή δημοτική αρχή) αποτελούν τροχοπέδη. Η ανατροπή αυτών των δεδομένων συνιστά προυπόθεση για μια άλλη λειτουργία, που θα πρέπει να στοχεύει:

– στον εμπλουτισμό και στην ανανέωση του υλικού των βιβλιοθηκών. Στην εποχή της κρίσης, όπου η αγορά ενός βιβλίου συνιστά πολυτέλεια ειδικά για τους νέους, ο ρόλος μιας σύγχρονης και ενημερωμένης βιβλιοθήκης είναι πολύτιμος.

– στον πολλαπλασιασμό των διαδικασιών προβολής με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία

– στην εμπλοκή των ίδιων των πολιτών μέσα από τον σχηματισμό θεματικών ομάδων ενδιαφερόντων.

Πάνω από όλα: Σύνδεση, σταθερή και οργανική, με την εκπαίδευση, με τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων. Είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Αυτό δεν επιτυγχάνεται με αποσπασματικές κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά με σταθερό προσανατολισμό στην ενεργοποίηση των ίδιων των μαθητών.

Η υποβάθμιση του πολιτισμού από τη μεριά των κυρίαρχων δυνάμεων είναι προμελετημένη και βαθιά ταξική επιλογή. Μέσω αυτής θέλουν να διαμορφώσουν υποταγμένες συνειδήσεις. Η πολιτιστική αντεπίθεση είναι βασική πλευρά της αντεπίθεσης που απαιτείται σήμερα απέναντι σε αυτούς που διαλύουν τη ζωή μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση